13/5/13

Dimi Wise

5 αποτελεσματικοί τρόποι για να έχετε καλή υγεία

Πάμε να δούμε 5 βασικές προϋποθέσεις για να έχετε καλή υγεία:


1. Η σωστή διατροφή 

http://media.livit.gr/Images/LIFEANDHEALTH/NUTRITION/1390/art-diatrofi.jpg

Η σωστή φροντίδα του οργανισμού αρχίζει με μια καλή διατροφή. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιέχει τις απαιτούμενες ποσότητες και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και ανόργανα άλατα), και νερό είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας. Μια καλή διατροφή δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων, όσο η γνώση του πώς να επιλέξετε και να προετοιμάσετε σωστά τα τρόφιμα. Μέσα από τη σωστή γνώση, μπορούμε να σχεδιάσουμε μια ισορροπημένη διατροφή.Μπορούμε επίσης να προστατεύσουμε την υγεία μας με την αποφυγή ορισμένων ουσιών στη διατροφή μας. Για παράδειγμα, αποφεύγοντας τη ζάχαρη, μας βοηθάει στην πρόληψη της τερηδόνας των δοντιών μας. Προκειμένου να ελέγξουμε τη χοληστερόλη (η οποία προκαλεί καρδιοπάθειες) στο αίμα, η περιεκτικότητα σε λίπος, ιδιαίτερα για τις δίαιτες των ηλικιωμένων πρέπει να είναι περιορισμένη. 

2. Προσωπική υγιεινή 

http://www.esa.int/var/esa/storage/images/esa_multimedia/images/2009/10/personal_hygiene/9673966-3-eng-GB/Personal_hygiene.jpg

Η προσωπική υγιεινή ασχολείται με τις προσαρμογές κάθε ατόμου στις συνθήκες διαβίωσής του, για τη βελτίωση της υγείας του. Πρέπει να πλένουμε το σώμα μας και να φοράμε καθαρά ρούχα. Θα πρέπει να κάνουμε μπάνιο και να αλλάζουμε ρούχα τακτικά. Αν δεν κάνουμε μπάνιο και δεν αλλάζουμε ρούχα τακτικά, το σώμα και τα ρούχα μας, αρχίζουν να μυρίζουν. Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας. Ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει επίσης να δοθεί στα νύχια, τα μαλλιά, τα δόντια, τα χέρια και τα πόδια. Είναι πολύ σημαντικό να πλένουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι, ειδικά όταν είμαστε στην τουαλέτα. Τα χέρια πρέπει να πλένονται πάντα πριν το φαγητό.

3. Καθαρό φαγητό 

http://rodosalarm.gr/wp-content/uploads/2014/06/fagita_kathara.jpg

Τα τρόφιμα που καταναλώνονται πρέπει να είναι απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς και επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως τα φυτοφάρμακα. Η παρουσία ορισμένων τύπων μικροοργανισμών στα τρόφιμα, μπορεί να είναι επιβλαβής και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και θανατηφόρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν γενικά μικροοργανισμούς και φυτοφάρμακα που προσκολλούν στο δέρμα μας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να τα πλένουμε με καθαρό νερό πριν από την κατανάλωση. Τα τρόφιμα μπορεί να έχουν επίσης και βακτήρια. Τα περισσότερα από τα βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για μεταδιδόμενες ασθένειες, προκαλούν ζημιά στην γαστρεντερική οδό. 

4. Καθαρό νερό και καθαρός αέρας

http://agiotokos-kappadokia.gr/wp-content/uploads/2011/12/1745-ice-water-wallpaper-1024x768.jpg

 Προκειμένου να διατηρηθεί η καλή υγεία, το πόσιμο νερό θα πρέπει να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από βακτήρια. Στις πόλεις, το νερό που παρέχεται από τη δημόσια υπηρεσία (ΕΥΔΑΠ) μέσω των σωλήνων, γενικά είναι κατάλληλο για πόσιμο, καθώς φιλτράρεται και αντιμετωπίζονται με απολυμαντικά τα βακτήρια, πριν το νερό γίνει διαθέσιμο στον κόσμο.. Ωστόσο, στις αγροτικές περιοχές, λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής του νερού, χρειάζεται περισσότερη προσοχή, αφού οι έλεγχοι γίνονται ολοένα και λιγότεροι.


5. Άσκηση 

http://www.neasmyrnilive.gr/wp/wp-content/uploads/2014/06/%CE%97-%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7%CF%82-2.jpg

Η τακτική άσκηση είναι επίσης πολύ σημαντική για να διατηρηθεί η καλή υγεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά για αυτούς που κάνουν καθιστική ζωή ή εργασία. Η άσκηση διατηρεί τους μυς σε καλή κατάσταση (τόνωση), ενώ κάνει πιό δυνατά τα οστά και βοηθά τους πνεύμονες, την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία να λειτουργούν καλά.
Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :