12/6/13

Dimi Wise

Καθαρισμός σπιτιού: 6 συμβουλές για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού

Σε μέρες κρίσης, κανείς δεν σκέφτεται να προσλάβει μια υπηρέτρια για τον καθαρισμό του σπιτιού του. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες καθαρισμού, που αναλαμβάνουν να κάνουν τη δουλειά αυτή, αλλά και πάλι δεν συμφέρει οικονομικά, τουλάχιστον για αυτούς που δεν τους περισσεύουν.


Το να έχετε το σπίτι σας όμορφο και καθαρό μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία, ειδικά εάν δουλεύετε και έχετε και να φροντίσετε την οικογένειά σας. Αλλά πως θα σας φαινόταν αν υπήρχε ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσατε να κάνετε τις δουλειές σας πιο γρήγορα και πολύ πιο εύκολα;  

Διαβάστε παρακάτω τις 6 συμβουλές για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού σας.

1. Να πλένετε συχνά τα πιάτα σας


Λίγα πράγματα είναι τόσο ενοχλητικά και ένα απο αυτό, είναι και ο γεμάτος νεροχύτης με άπλυτα πιάτα, οπότε φροντίστε να μην τα αφήνετε να συσσωρεύονται. Μια καλή λύση, είναι να μουσκεύετε τα πιάτα που είναι λερωμένα, ενώ μαγειρεύετε ή κάνετε κάποια άλλη δουλειά στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό, από τη στιγμή που θα τελειώσετε τις δουλειές σας, τα πιάτα σας θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα τρίψετε και να τα πλύνετε μετά.


2. Όχι άλλη σαβούρα μέσα στο σπίτι


http://www.letsdeal.gr/media/catalog/product/cache/1/image/400x/e2343d7c8b1141d9a98c3c093c890fae/c/l/cleaningtime.jpg


Ένας σωρός απο άχρηστα πράγματα μέσα στο σπίτι, είναι εξαιρετικά απωθητικό, για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι γενικά ο καθαρισμός του σπιτιού είναι απο μόνος του πολύ δύσκολος. Ότι δεν χρειάζεστε πετάξτε το ή δώστε το κάπου αλλού που θα το έχει κάποιος ανάγκη. Για παράδειγμα, ρούχα που δεν σας κάνουν ή έχουν παλιώσει, δώστε τα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Μην τα στοιβάζετε όλα μαζί σε ένα σημείο. 

 
3. Βοήθεια για τον καθαρισμό του σπιτιού απο την οικογένεια


Όσοι περισσότεροι μαζευτείτε για να καθαρίσετε το σπίτι, τόσο το καλύτερο, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να διαλέξετε μια συγκεκριμένα μέρα της εβδομάδας, όταν εσείς και η οικογένειά σας θα μπορείτε και να κάνετε δουλειές στο σπίτι. Βάλτε μουσική κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Αυτό θα κάνει τη δουλειά πιό ευχάριστη και όχι να μοιάζει με αγγαρεία.

 
4. Κάντε πολλά πράγματα παράλληλα


Κάντε πολλά πράγματα παράλληλα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε εύκολα δουλειές, όπως να βάλετε πλυντήριο ή να ξεσκονίσετε, ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Μια άλλη ιδέα θα ήταν να βάλετε το πλυντήριο, ενώ περιμένετε να γίνει το φαγητό, για το μεσημεριανό σας.


5. Πείτε αντίο στο χαρτί της κουζίνας


Μπορείτε να φανταστείτε πως χρησιμοποιείτε ένα ολόκληρω ρολό χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε και το μόνο που έχετε καταφέρει
στο τέλος της ημέρας, είναι να γεμίσετε ένα καλάθι με χαρτί κουζίνας. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε άλλα προ'ι'όντα καθαρισμού, τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά (π.χ. βετέξ).

6. Μην ξεχνάτε να στρώνετε το κρεβάτι σας

Αν βιάζεστε το πρωί, ίσως το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας, είναι να στρώσετε το κρεβάτι σας. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείπετε. Μόλις επιστρέψετε από τη δουλειά σας, εκτός από τον καθαρισμό του σπιτιού, θα έχετε και το στρώσιμο του κρεβατιού. 

Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικές και εύκολες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν στον καθαρισμό του σπιτιού σας, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα δείτε μεγάλη διαφορά ως προς τον χρόνο που ξοδεύετε, αλλά θα είστε και πιο ξεκούραστοι.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :