19/6/13

Dimi Wise

Πως να ψηλώσω - Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό. Ωστόσο, η ομορφιά έχει πάρει μια διαφορετική μορφή, λόγω της σημερινής τεχνολογίας. Από τα περιοδικά, τις ιστοσελίδες, την τηλεόραση, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί ορισμοί της ομορφιάς, αλλά όλα δείχνουν προς μια κατεύθυνση, την τελειότητα.

Το ύψος ενός ατόμου, δεν μπορούμε να πούμε πως συγκαταλέγεται πλήρως ανάμεσα σε όλα αυτά, που κάνουν τον άλλον όμορφο στα μάτια μας.
 
Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, το ύψος, επηρεάζει έμμεσα το εισόδημά σας, τη θέση σας στην κοινωνία και στην εργασία, στην επιλογή του συντρόφου σας, στην αυτοπεποίθησή σας, καθώς και στο σεβασμό της οικογένειά σας, των φίλων και των παιδιών σας. Έτσι έδειξε τουλάχιστον μία πρόσφατη έρευνα. Για το λόγο αυτό, το ύψος, παίζει μάλλον σημαντικό ρόλο.


Το ύψος μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι προκαθορισμένο από τα γονίδιά μας, ή το DNA μας. Εάν η οικογένειά σας, πιο συγκεκριμένα, οι γονείς σας, είναι σχετικά ψηλοί, τότε θα ψηλώσετε και εσείς. Οι πιθανότητες είναι, ότι από τη στιγμή που θα μπείτε στην εφηβεία, θα ψηλώσετε απότομα και μπορεί να ξεπεράσετε ακόμη και τους γονείς σας.


Πώς, λοιπόν, για εκείνους που έχουν γονείς με μέτριο ύψος ή είναι κοντοί, θα ψηλώσουν; Είναι λοιπόν προκαθορισμένο να μην ψηλώσετε, εάν έχετε γονείς κοντούς; Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται.  

Το να ψηλώσετε, στην πραγματικότητα θα εξαρτηθεί από τον εαυτό σας. Αυτό, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και πολλή δουλειά. Αλλά όπως όλα τα πράγματα είναι σημαντικά στη ζωή μας, πιστεύουω ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Ίσως αναρωτιέστε τώρα τι μπορείτε πραγματικά να κάνετε για να αλλάξετε τη μοίρα σας και να ψηλώσετε.
Ο πιο έξυπνος τρόπος, είναι να κάνετε μία έρευνα στο Internet και να δείτε μερικές καταπληκτικές τεχνικές ανάπτυξης του ύψους, από άλλους λαούς, που έχουν υψηλά ποσοστά ύψους.  
Ο σκοπός όμως αυτού του άρθρου είναι να σας παρουσιάσει όλες τις χρήσιμες συμβουλές για το πως να ψηλώσετε:

http://1.bp.blogspot.com/-WED3CpwwmRo/UJkbiQ4ggvI/AAAAAAAAABE/ithS9c_fbNc/s1600/GrowTaller-Yoga-Poses.jpg


1) Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του ύψους είναι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και κάποιες ασκήσεις μπορεί να ενισχύσουν την παραγωγή αυτής της
ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH).

2) Έχοντας μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα που παρέχουν ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει τα οστά να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το ασβέστιο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα οστά. Αυτός, είναι ένας βασικός παράγοντας για να ψηλώσετε και που συχνά οι άνθρωποι τον αγνοούν.


3) Η διατήρηση του σωστού βάρους του σώματός σας, μπορεί να σας βοηθήσει να ψηλώσετε φυσικά. Η παχυσαρκία ασκεί υπερβολική πίεση στα οστά και τα συμπιέζει. Οπότε διατηρήστε ένα ιδανικό βάρος με βάση την ηλικία και το ύψος που έχετε τώρα.


4) Η διόρθωση της στάσης του σώματος και η επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης, μπορεί να προσθέσουν μερικά εκατοστά στο ύψος σας πολύ εύκολα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κάνοντας γιόγκα και άλλες ασκήσεις stretching που βοηθούν στη διόρθωση της στάσης του σώματος και της επιμήκυνσης της σπονδυλικής στήλης. Η πρακτική αυτή, θα σας βοηθήσει να ψηλώσετε γρήγορα.


5) Η ποδηλασία με τα βάρη που συνδέονται με τον αστράγαλο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Άλλη μία πολύ σημαντική άσκηση, είναι και το μονόζυγο.


6) Και τέλος, ο πιο σημαντικός παράγοντας που μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη διαδικασία αύξησης του ύψους, είναι η σωστή ξεκούραση και ο ύπνος. Αλλά μόνο όταν τοποθετείτε σωστά το σώμα σας, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν συνειδητοποιούν πολλά αγόρια και κορίτσια.

http://eabicmiami.webs.com/

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :