9/6/13

Dimi Wise

Βάλτε αρωματικά φυτά στους εσωτερικούς σας χώρους

Το να ξεκινήσετε να βάλετε αρωματικά φυτά στους εσωτερικούς σας χώρους, σίγουρα είναι μια συμφέρουσα και ευχάριστη επιλογή, μιάς και ο καιρός δεν θα είναι εμπόδιο για την καλή κατάσταση των φυτών σας.
Μετά το κρύο του χειμώνα, πολλά αρωματικά φυτά είναι "έτοιμα να βγουν έξω" στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας και να ανθίσουν με το φως του ήλιου. Κάποια, μπορείτε να τα αφήσετε μέσα στο σπίτι για να αυξήσετε τον υπαίθριο χώρο σας και να μην φαίνεται πολύ περιορισμένος.  

Μπορείτε να τα βάλετε στα παράθυρα, αφού αυτά, φιλτράρουν το φως του ήλιου στο 1/10, απο αυτό που παίρνουν τα φυτά.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα αρωματικά φυτά, τότε μπορείτε να τα φροντίζετε με αγάπη και να δοκιμάσετε μερικούς από τους παρακάτω λόγους, για να εξοικειωθελιτε περισσότερα με αυτά:

Η καλλιέργεια αρωματικών φυτών μπορεί να είναι μια εκπαιδευτική ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα 

Όταν ζεστό προσεγγίσεις καιρός και το σχολικό έτος έρχεται στο τέλος, είναι η τέλεια στιγμή για να εξετάσει ένα μικρό κήπο των βοτάνων. Αυτά τα φυλλώδη ενισχυτικά γεύσης προσθέστε λίγο κάτι επιπλέον για την συνηθισμένη σαλάτα, και η κηπουρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξει νέους πώς τα τρόφιμα που καλλιεργούνται. Οι σπόροι είναι φθηνά και ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ χώρο, τα βότανα μπορεί να καλλιεργηθεί σε μικρά δοχεία. Εάν έχετε το δωμάτιο, σκέφτονται να καλλιεργήσουν τα δικά σας σαλάτα με ραπανάκια και ασυνήθιστες μαρούλια διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών.

Μάθετε να καλλιεργείτε αρωματικά φυτά. 


Φυτέψτε μόνοι σας ή αφήστε τα παιδιά σας να το κάνουν. Αγοράστε αρωματικά φυτά και οδηγίες για τη φροντίδα τους και τη βλάστηση των σπόρων τους, εάν δεν θέλετε έτοιμα. Μπορείτε να μάθετε να σχεδιάζετε μικρούς κήπους που θα ομορφύνουν τους εσωτερικούς σας χώρους.

Μπορείτε να κάνετε τα αρωματικά φυτά να διαρκούν περισσότερο απο όσο νομίζετε


Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να αγοράζουν τα αρωματικά φυτά, επειδή μαραίνονται γρήγορα, και καταλήγουν πεταμένα στασκουπίδια. Μπορείτε να τα κάνετε να διαρκούν περισσότερο, την ώρα που τα κόβετε, να τους ρίξετε νερό και να τα βάλετε σε παγοθήκες. Αργότερα, ξεπαγώστε τα έτοιμα τμήματα όταν τα χρειάζεστε. Επίσης, μπορείτε να τα δέσετε με ένα λάστιχο και να τα τοποθετήστε σε ένα παράθυρο που μπαίνει εύκολα ο ήλιος. Αφήστε τα να στεγνώσουν. 


Ένας κήπος μπορεί να είναι όμορφος, παραγωγικός και ακόμα να μυρίζει υπέροχα. Υπάρχουν πολλά φυτά που μυρίζουν όμορφα, αλλά εδώ θα σας αναφέρω μερικά που όταν τα φύλλα τους απελευθερώνουν υπέροχα αρώματα, γεμίζουν ολόκληρους χώρους! 
                                                                        Ύσσωπος  Τα φύλλα του έχουν ένα ουράνιο άρωμα. Οι μέλισσες, τα κολίβρια και οι πεταλούδες, αγαπούν πολύ αυτό τολουλούδι.
 
                                                                 Αρωματικά Γεράνια 
Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από αρωματικά γεράνια που μυρίζουν και φαίνονται τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Το Rose Lemon, που μυρίζει ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένα όμορφο φυτό με μικρά λουλούδια. Σε θερμότερα κλίματα μπορεί να φυτευτεί στο έδαφος, όπου μπορεί να μεγαλώσει αρκετά και να χρειαστεί κλάδεμα για να διατηρήσει ένα ορισμένο μέγεθος.Υπάρχουν πολλά αρωματικά γεράνια που μπορείτε να διαλέξετε. Υπάρχει με άρωμα καρύδα, λεμόνι, βερίκοκο, τριαντάφυλλο και πολλά άλλα.

                                                                          Λεβάντα 


Όλα τα σημεία του φυτού αυτού, μυρίζουν υπέροχα. Μπορείτε να τα δέσετε και φτιάξετε μικρές ανθοδέσμες. Κρεμάστε τα σε ένα σημείαο ανάποδα και θα καταλάβετε τι υπέροχο άρωμα βγάζουν.

                                                Μέντα 
Βγάζει ένα αναζωογονητικό άρωμα και είναι εξαιρετικά εύκολο να μεγαλώσει. Τόσο εύκολο, που στην πραγματικότητα, θα πρέπει να φυτευτεί σε δοχεία ή σε ένα περιορισμένο χώρο. Τώρα, όσο για την υπέροχη μυρωδιά του, δεν χρειάζονται συστάσεις.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :