
Ορισμένοι τύποι πονοκεφάλων, εάν καταναλώνετε επεξεργασμένες τροφές, μπορεί να γίνουν εντονότεροι, ειδικά αυτές που έχουν πολλά συντηρητικά και αρκετό αλάτι.
Προσπαθήστε να καταναλώνετε γιαούρτι, αποβουτυρωμένο γάλα, φρούτα, ρύζι, ζυμαρικά και λαχανικά.
Ο πιο κοινός τύπος πονοκεφάλου είναι η κεφαλαλγία. Πολλοί πονοκέφαλοι που έχουν μεγαλύτερη ένταση, αναπτύσσονται μετά από σωματική ή συναισθηματική πίεση, αλλά μπορεί να διαρκέσουν για ώρες ή ακόμα και ημέρες. Η κεφαλαλγία είναι συνήθως αισθητή και εμφανίζεται πίσω από τα μάτια και στο μέτωπο, αλλά ο πόνος μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στο κεφάλι, όπως στο πλάι ή στο πίσω μέρος.
Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενος εάν η πηγή δεν έχει αντιμετωπιστεί και μπορεί να συνοδεύεται από ένα αίσθημα αδιαθεσίας, ειδικά αν έχετε άγχος ή κατάθλιψη. Αυτό το είδος πονοκεφάλου τείνει να ανταποκρίνεται καλά στα παυσίπονα. Μερικές φορές, ένας πονοκέφαλος συνοδεύεται από ναυτίες, γι'αυτό οι παραπάνω τροφές που ανέφερα, είναι πολύ σημαντικές.