Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Θέλετε να ανανεώσετε και να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας; Δημιουργήστε ένα υπνοδωμάτιο, όπως ακριβώς θα το ήθελε.

Στο παιδικό δωμάτιο, τα περισσότερα παιδιά, περνούν πολλές ώρες της μέρας, παίζοντας, διαβάζοντας ή θέλοντας να ξεκουραστούν. Μια καλή συμβουλή πριν ξεκινήσετε το οτιδήποτε είναι, να το ρωτήσετε τι θα ήθελε στο δωμάτιό του. Ποιά χρώματα του αρέσουν, ποιά αντικείμενα και αν θα ήθελε να προσθέσετε στους τοίχους, μερικές φωτογραφίες ή και αφίσες. Μπορείτε να βάλετε και λίγη απο την φαντασία σας, για να το διαμορφώσετε και να το διακοσμήσετε κάπως καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακόσμηση κήπου

Τα έπιπλα, θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά, ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο και να μπορεί το παιδί να κινείτε ελεύθερα. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος, μπορείτε να διαλέξετε τα έπιπλα που θα βάλετε, ώστε να είναι πιό λειτουργικό το παιδικό δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σε ανατολικό σημείο, το γραφείο μπροστά απο το παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα. Πάνω στο γραφείο μπορείτε να βάλετε ένα φωτιστικό δωματίου και να δείτε κατα πόσο το ύφος του γραφείου ταιριάζει με το ύψος του παιδιού. Η καρέκλα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι και αυτή ανάλογη με το ύψος του, ενώ δεν θα πρέπει τα πόδια του παιδιού να κρέμονται στον αέρα. Αυτό είναι απαραίτητο και για τη σωστή στάση του σώματός του.
Εάν η ντουλάπα είναι παλιά, μπορείτε να την βάψετε με χρώματα που θα ήθελε το παιδί σας και βάλτε πάνω της κουρτινάκια για να την κάνετε πιο όμορφη.

Διακοσμήστε τους τοίχους του παιδικού δωματίου με χρώματα χαρούμενα, πράγμα που θα βοηθήσει και στην προσωπικότητά του.

Τα παιδιά, έχουν την τάση να κάνουν αταξίες μέσα στο δωμάτιο. Οπότε καλό θα ήταν να βάζατε ένα μικρό κουκλοθέατρο μέσα (εάν χωράει φυσικά), ώστε να απασχολείται με αυτό τον ελεύθερο χρόνο του.

Μην ξεχάσετε να αφήσετε χώρο για να κινούνται καλύτερα και όπως λένε και οι ψυχολόγοι, η σωστή διακόσμηση του παιδικού δωματίου, του δίνει και περισσότερη αυτοπεποίθηση.