6 έξυπνα κόλπα για να δείτε την καριέρα σας να απογειώνεται

Δημοσιεύτηκε απο το Dimi Wise -
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, μπορούμε να πούμε πως είναι ο αποπροσανατολισμός απο τη σωστή πορεία της σταδιοδρομίας σας. Μετά από αρκετά χρόνια σπουδών, ξαφνικά θα πρέπει να εξασκήσετε το επάγγελμα που διαλέξατε. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν γιατροί ή δικηγόροι, επειδή κάποιος απο την οικογένειά του είναι ήδη γιατρός ή δικηγόρος ή επειδή τα συγκεκριμένα επαγγέλματα έχουν ένα κύρος.

Δεν έχει σημασία αν το αγαπάτε, απλά πρέπει να το κάνετε γιατί κάποιος σας το επιβάλει με τον τρόπο του. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Αν δεν σας αρέσει κάτι, μην το κάνετε! Δεν μιλάμε για δουλειές που πρέπει να κάνετε άμεσα (για λίγο διάστημα) για να εξασφαλίσετε την επιβίωσή σας, αλλά για το επάγγελμα που θα κάνετε για πολλά χρόνια.

http://www.shape.gr/images/kariera-222-1110-gallarge.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως να τσεκάρετε το αφεντικό σας

Εδώ μπορείτε να διαβάστε μερικά έξυπνα κόλπα για να δείτε την καριέρα σας να απογειώνεται:

1. Φροντίστε να δίνετε όλες τις πληροφορίες για την δουλειά στο αφεντικό σας. Γίνετε δηλαδή εσείς ο αγγελιοφόρος του. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην προώθηση  της καριέρας σας.

2. Μπορείτε να κρατάτε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό και να δείχνετε οτι ασχολείστε συνέχεια με τη δουλειά σας. Οι ανώτεροί σας, θα έχουν την εντύπωση πως ενδιαφέρεστε πραγματικά πολύ και αυτό θα είναι ένα επιπλέον συν για την μετέπειτα πορεία της καριέρας σας.

http://www.tsantiri.gr/wp-content/uploads/2013/09/career-e1378159408773.jpg

3. Πείστε το αφεντικό σας, ότι σκέφτεστε με τον τρόπο που σκέφτεται και αυτός. Χωρίς όμως υπερβολές. Μπορείτε να μιμηθείτε κάποιες βασικές εκφράσεις του και με τον τρόπο αυτό, θα πιστεύει πως ξέρετε τι θέλετε και θα ανέβετε και στην εκτίμησή του.

4. Δείξτε σε όλους, ποιές είναι οι πραγματικές σας φιλοδοξίες, οι δυνατότητες και οι στόχοι σας, για να πετύχετε.

5. Δημιουργείστε καλές σχέσεις με τους συνεργάτες σας, μιάς και η καλή εικόνα μιας εταιρίας, στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε αυτό.

6. Δημιουργήστε νέες ιδέες, πάρτε μέρος σε όλες τις διαλέξεις και συλέξτε πληροφορίες απο άλλες εταιρίες και μέσω διαδικτύου, για να αναπτύξετε τις δικές σας ιδέες εννοείται. Αναπτύξτε λοιπόν τις δεξιότητές και τις ικανότητές σας.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: