14/11/13

Dimi Wise

Ομορφιά: Πώς η τηλεόραση και το διαδίκτυο επηρεάζουν την αντίληψή μας

Η ομορφιά στις μέρες μας, είναι τα πολύ λεπτά μοντέλα, με εντυπωσιακό μακιγιάζ και όμορφο ντύσιμο, σύμφωνα με τα πρότυπα της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Και το λέω αυτό, γιατί η ομορφιά είναι μια εντελώς υποκειμενική λέξη.


Η τηλεόραση και το ίντερνετ καθορίζουν - σε έναν μεγάλο βαθμό - τα πράγματα μέσα απο διάφορους τρόπους, όπως είναι οι διαφημίσεις και οι φωτογραφίες μοντέλων, "πείθοντας πολλούς ανθρώπους να προσπαθήσουν να τους μοιάσουν" και να ακολουθούν τα συγκεκριμένα πρότυπα.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική

Είναι αλήθεια ότι τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, προσπαθούν να πείσουν πολλούς άνδρες και γυναίκες για ένα συγκεκριμένο πρότυπο και με ποιόν τρόπο θα το ακολουθήσουν, αλλά η ομορφιά δεν είναι μόνο στην εικόνα, αλλά το σύνολο. Πρέπει να χάσετε βάρος για να μοιάσετε σε κάποιον/α και να κάνετε ωραίο σώμα. Ναι, να χάσετε βάρος και να φτιάξετε ένα καλίγραμμο σώμα, αλλά όχι να φτάσετε στο σημείο να φαίνεστε κοκαλιάρηδες, επειδή έτσι είναι το συγκεκριμένο μοντέλο και επειδή το προστάζει η μόδα της εποχής - αυτό ισχύει κυρίως για τις γυναίκες. Ένα άλλο σημείο, έχει να κάνει με τον τρόπο, με τον οποίο διαφημίζονται κάποια προ'ι'όντα ομορφιάς. Φυσικά και κάποια έχουν αποτελέσματα, αλλά δεν κάνουν και θαύματα απο τη μια μέρα στην άλλη. Όπως και η χειρουργική επέμβαση, δεν είναι πάντα η λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβουλή για μακιγιάζ

Προσπαθήστε να αλλάξετε εσείς τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα και όχι να πιστεύετε πως οτιδήποτε σας δείχνουν είναι πάντα καλό και μπορεί να κάνει θαύματα. Βέβαι, υπάρχουν και προ'ι'όντα ομορφιάς που έχουν καλά αποτελέσματα, αλλά μέχρι εκεί. Και θέλουν και χρόνο για να δουλέψουν και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα πρέπει πρώτα να ακούσετε τη φωνή της λογικής σας, που σας λέει τι να κάνετε, αντί να κάνετε κάτι που μπορεί να το μετανιώσετε αργότερα. Για παράδειγμα για το bodybuilding, έχουν ακουστεί κατα καιρούς ακραίες απόψεις και διαδικασίες για να χάσει κάποιος βάρος και να φτιάξει μεγάλους μυς. Θα έλεγα, πως ο φυσικός τρόπος είναι ο καλύτερος, αν και χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Να μην λιμοκτονείτε για να να χάσετε βάρος.

Μην παίρνετε στεροειδή που θα βλάψουν την υγεία σας αργότερα μόνο για να κάνετε το τέλειο σώμα που θέλετε σε μικρό χρονικό διάστημα. Μην διστάζετε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού για κάποια χάπια που πρόκειται να πάρετε, τι ουσίεςπεριέχει ή ποιες είναι οι παρενέργειές του. Μην κάνετε κάτι που δεν θέλετε μόνο και μόνο επειδή το ακούσατε απο την τηλεόραση ή το είδατε στο διαδίκτυο. Να ξέρετε πως η ομορφιά είναι δώρο της φύσης και πως ο χρόνος είναι αυτός που δείχνει τα αποτελέσματα, ανάλογα με το τι ζωή κάνετε ή τι καταναλώνετε γενικά. Γιατί να λιμοκτονείτε, επειδή σας το είπε κάποιος/α για φαίνεστε σαν μοντέλο; Η εξωτερική εμφάνιση εξασθενίζει με το πέρασμα του χρόνου, έτσι είναι ο κύκλος της ζωής και μόνο η εσωτερική ομορφιά παραμένει για πάντα νέα. Δεν υπάρχει πρότυπο για την ομορφιά. Κάθε άντρας και γυναίκα βλέπουν με διαφορετικό μάτι την ομορφιά.

Είμαστε ευλογημένοι με μια ποικιλία από επιλογές που διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ένα παράδειγμα, είναι ο "έρωτας". Είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί τεχνητές μορφές ομορφιάς. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε την υγεία σας στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας. Μια γυναίκα θέλει να φαίνεται όμορφη σε όλη της τη ζωή, πράγμα που θα της ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμησή της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους καλύτερους τρόπους για τη φροντίδα του δέρματος, των μαλλιών, των ματιών κ.οκ. ώστε να παραμείνετε όμορφη. Ανάμεσα στις συμβουλές ομορφιάς για τις γυναίκες και τους άντρες, είναι η αλλαγή στον τρόπο ζωής που περιλαμβάνει την υγιεινή διατροφή και τις υγιεινές συνήθειες. Και μην ξεχνάτε: την ομορφιά μπορείτε να την διορθώσετε, αλλά η υγεία είναι αυτή που μας δίνει και ομορφιά.
http://drthembimariascott.weebly.com/

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :