GuidePedia


Για ένα άτομο που πάσχει από μελαγχολία, η ζωή φαίνεται πως δεν έχει καθόλου νόημα και χωρίς καθόλου σκοπό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελαγχολία, κατατάσσεται ως μια από τις πιο σοβαρές μορφές κατάθλιψης και βιώνεται συνήθως απο άτομα που έχουν διπολική διαταραχή.
Όταν η θλίψη είναι πολύ μεγάλη και οδηγεί στη μελαγχολία.
Η θλίψη είναι υπερβολικά μεγάλη, όταν τροφοδοτείται από μια λανθασμένη αιτία. Όλα είναι πάρα πολύ άσχημα γύρω σας, όπου τίποτα δν μπορεί να σταματήσει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, με αποτέλεσμα, πέφτετε ψυχολογικά, ολοένα και περισσότερο.

Η μελαγχολία, δεν επηρρεάζει μόνο την ψυχική υγεία, αλλά και τη σωματική. Δεν έχετε όρεξη να κάνετε απολύτως τίποτα, ακόμα και τα βασικά - να φάτε, να ντυθείτε ή να κάνετε κάτι τόσο απλό. Η μελαγχολία συχνά προκαλείται από πολλά συναισθήματα. Θα μπορούσε να είναι δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις, να κατανοήσετε αυτά τα συναισθήματα.

Θα μπορούσε επίσης να είναι δύσκολο να βρείτε έναν τρόπο για να αισθάνεστε πραγματικά καλύτερα με τον εαυτό σας. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις αιτίες, διαβάζοντας μερικούς σημαντικούς τρόπους για να την ξεπεράσετε.

1. Μην αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες. Πιθανώς να μην αισθάνεστε έτοιμοι να κάνετε κάποια αλλαγή. Αντίθετα, το καλύτερο είναι να προσπαθείτε σε κάθε περίπτωση να κάνετε αυτά που έχετε προγραμματίσει κάθε μέρα. Το να σταματήσετε, απλώς θα εντείνει σίγουρα τις αρνητικές σας σκέψεις που σας οδηγούν στη μελαγχολία.

2. Προσπαθήστε να μην αναφέρετε φράσεις που να περιέχουν τη λέξη "κατάθλιψη", γιατί, θα σας θυμίζει συνεχώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Χρησιμοποιήστε έναν ουδέτερο όρο ή φράση ως υποκατάστατο αυτής της λέξης και έχουν ως στόχο τις θετικές ιδέες και φράσεις.

3. Επισκεφθείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα σας βοηθήσει με την κατάλληλη αγωγή και τις συμβουλές του, να ξεπεράσετε το πρόβλημα και να βρείτε και πάλι τον καλό σας εαυτό. Εάν δεν έχετε αποτέλεσμα απο τις συμβουλές του ή τη συνταγογράφηση κάποιων αντικαταθλιπτικών, μην διστάσετε να δοκιμάσετε να επισκεφθείτυε κάποιον άλλον ψυχολόγο.

4. Προσπαθήστε να να ζητήσετε την βοήθεια των ανθρώπων που νοιάζονται πραγματικά για την μελαγχολία σας. Μπορεί να είναι κάποιος απο το οικογενειακό σας περιβάλλον ή κάποιος πολύ καλός φίλος. Θα σας δώσει μια πιο γενικη εικόνα της κατάστασης, ώστε να καταλάβετε γιατί είστε σε αυτή την θέση.

5. Μια πολύ καλή μέθοδος για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, είναι να αρχίοσετε να δοκιμάζετε σιγά σιγά μερικά μικρά πράγματα που σας δίνουν χαρά. Μπορείτε για παράδειγμα, να δοκιμάσετε ένα ρούχο που σας αρέσει πολύ, ακόμα και να μην έχετε σκοπό να πάτε κάπου. Θα νιώθετε καλύτερα, οτι είστε πιο όμορφοι και ελκυστικοί και θα σας φαίνετε καί διασκεδαστικό. Μπορείτε να το κάνετε με το οτιδήποτε σας αρέσει.

6. Κάντε κάποιες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μελαγχολία και την κατάθλιψη (σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς). Ενδεχομένως η κακή διατροφή, να έχει αρνητικές συνέπειες στις σκέψεις και στη λειτουργία του μυαλού. Η έλλειψη βιταμινών για παράδειγμα, θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητική επίδραση στη διάθεσή σας. Οπότε, θα πρέπει να μείνετε μακριά από τα λιπαρά τρόφιμα και να προσπαθήσετε να "συμμορφωθείτε" με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκτήστε αυτοπεποίθηση και βγείτε κερδισμένοι!
 
Συναισθήματα και διαθέσεις.

http://4.bp.blogspot.com/-flzQOjY36D0/TskIeklWMhI/AAAAAAAAAjY/wmVVkqy1tfA/s1600/Sadness_by_joiM.jpg

Ένας τρόπος για να σκεφτούμε τη μελαγχολία, είναι να εξετάσουμε τη διαφορά μεταξύ των συναισθημάτων και των διαθέσεων. Τα συναισθήματα αλλάζουν συνεχώς μέσα στη μέρα. Οι διαθέσεις από την άλλη, είναι προεκτάσεις των συναισθημάτων και μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και για αρκετό καιρό. Οι διαθέσεις μπορεί να διαρκέσουν για λίγες ώρες, λίγες ημέρες ή στην περίπτωση της κατάθλιψης, μήνες ή ακόμα και χρόνια. Όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη διάθεση, μπορεί να αλλάξει και η συμπεριφορά ενός ατόμου, να αλλάξει δηλαδή, το πώς αντιλαμβάνεστε και βλέπετε την άποψη των άλλων για εσάς. Εν ολίγοις, η μελαγχολία μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την προσωπικότητα ενός ατόμου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε για κάθε νέο άρθρο του Dimiwise.gr!

Follow us on Facabook

 
Top