11/5/14

Dimi Wise

Έπιπλα: 9 τρόποι για να αγοράσετε τα καλύτερα


Αν είστε κουρασμένοι από την παλιά σας διακόσμηση, το να αγοράσετε νέα έπιπλα, θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο στην εμφάνιση του εσωτερικού του σπιτιού σας.
Η τιμή είναι το πρώτο πράγμα που μπορεί να έχετε στο μυαλό σας, αλλά όταν μιλάμε για έπιπλα, η ποιότητα είναι εξίσου σημαντική, αφού μην ξεχνάτε, ότι όσο περισσότερο τα κρατήσετε χωρίς να υποστούν σημαντικές φθορές, τόσο το καλύτερο και για την τσέπη σας.

Ακόμα και αν έχετε αποφασίσει το χρώμα που θέλετε για τα έπιπλά σας και την ποιότητα του ξύλου, δεν χάνετε τίποτα να διαβάσετε μερικές συμβουλές για το πως να επιλέξετε τα καλύτερα.

1. Μετρήστε τον χώρο σας.

http://2.bp.blogspot.com/-sSImnXy9gaw/ULkI3q_s8UI/AAAAAAAABgE/yKjBeP7wT-k/s1600/Tape+Measurer.jpg
Ξεκινήστε να μετράτε ενα δωμάτιο για να βρείτε το ιδανικό μέγεθος των επίπλων που ψάχνετε. Αν και μπορεί να σκεφτείτε ότι μπορείτε απλά με το μάτι να το κάνετε αυτό, μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε κάτι πάρα πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. Όταν κάνετε ακριβείς μετρήσεις, θα είστε πιο συγκεντρωμένοι στην αναζήτησή σας και θα είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσετε κάτι που δεν θα ταιριάζει με τις διαστάσεις του χώρου.

2. Βρείτε το στυλ για τα έπιπλα που θέλετε.

http://www.rjfinewood.com/images/main5.jpg

Τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα στυλ των επίπλων είναι περισσότερο διαθέσιμα από ποτέ. Είτε ψάχνετε για κάτι σύγχρονο, παραδοσιακό, αντίκες, ή κάτι μοναδικό, υπάρχει ήδη στην αγορά. Όταν πάτε να αγοράσετε, όμως, μπορεί να είναι εύκολο να πειστείτε από τον πωλητή, κάτι που μπορεί να μην αποδειχθεί καλό σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Ως εκ τούτου, όταν πάτε να αγοράσετε έπιπλα να έχετε ένα συγκεκριμένο στυλ στο μυαλό σας. Θα είστε σε θέση να καταλάβετε καλύτερα τι ταιριάζει στον χώρο σας και όχι και να κάνετε τη σωστή επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπιπλα κουζίνας: Πως να διαλέξετε το χρώμα και το στυλ που σας αρέσει

3. Βρείτε το χρώμα που θέλετε.

http://www.brightexpaints.com/images/brightex_color_chart_woodtex.jpg

Παρά το γεγονός ότι τα φωτεινά χρώματα μπορεί να προτείνονται περισσότερο, θα πρέπει να αναζητήσετε τα χρώματα και τα σχέδια που θα αντέξουν στη διάρκεια του χρόνου. Ψάξτε για χρώματα που θα κρατήσουν πολλά χρόνια και δεν θα χρειάζεται να αντικαταστήσετε τα έπιπλα. Επιλέξτε ένα καλό ουδέτερο χρώμα για τα περισσότερα και στη συνέχεια επιλέξτε να έχετε ένα ή δύο κομμάτια σε ένα χρώμα ή μοτίβο που σας αρέσει. Με αυτό τον τρόπο, η πιθανότητα να σας αρέσουν για χρόνια είναι μεγαλύτερη.

4. Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τα έπιπλα.

http://www.desiretoinspire.net/storage/pets-on-furniture/091211Niina_MG_0809.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1315754954983

Αν και μπορεί να θέλατε πάντα να έχετε έναν βελούδινο καναπέ, αν έχετε παιδιά ή έστω ένα κατοικίδιο ζώο μέσα στο σπίτι, αυτός ο τύπος καναπέ μάλλον δεν θα διαρκέσει πολύ. Καλύτερα να αγοράσετε έπιπλα υψηλής ποιότητας, που θα τα χρησιμοποιείται πιο συχνά και για χαμηλότερης ποιότητας (αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα), να κάνετε λιγότερη χρήση αυτών. Ψάξτε για το ύφασμα που θα έχει το κάλυμα όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι (για τη σκόνη), αν είναι απαραίτητο, και να δώσετε προσοχή στο χρώμα που θα επιλέξετε.

5. Δώστε προσοχή στην ποιότητα.

http://www.indopic.com/wp-content/uploads/Quality-Leather-Furniture-3.jpg

Αν για παράδειγμα θέλετε να αγοράσετε έπιπλα απο το IΚΕΑ, πιθανόν να επιλέξετε χαμηλές τιμές. Αν όμως, είστε διατεθειμένοι να αγοράσετε ένα καλά έπιπλα που ελπίζετε να κρατήσουν για πολλά χρόνια, τότε θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα. Τα ξύλινα έπιπλα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: στερεά, καπλαμά και κόντρα πλακέ / μοριοσανίδες. Το ξύλο μασίφ μπορεί να κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά είναι 100 % καλής ποιότητας. Το καπλαμά είναι κόντρα πλακέ με επικάλυψη υψηλότερης ποιότητας ξύλου, ενώ το κόντρα πλακέ είναι συμπιεσμένα πριονίδια και κομμάτια ξύλου μαζί. Εάν τα έπιπλα είναι κυρίως συναρμολογημένα με καρφιά και κόλλα, να τα αποφύγετε. Οι βίδες και τα ούπα είναι καλύτερα για έπιπλα καλής ποιότητας. Η τιμή δεν καθορίζει πάντα την ποιότητα των υλικών των επίπλων, οπότε φροντίστε να τα ελέγξετε προσεκτικά πριν τα αγοράσετε.

6. Μην αγοράζετε όλα σας τα έπιπλα μαζί

http://www.earthride.com.au/wp-content/uploads/2014/03/Buying-Furniture-For-The-Home-1.jpg

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να αγοράζουν όλα τα έπιπλα μαζί. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να προκαλέσει δύο προβλήματα: θα πληρώσετε περισσότερα χρήματα, όταν νομίζετε ότι θα σας κοστίσουν λιγότερα και μπορεί να αγοράσετε κάτι που δεν σας αρέσει πραγματικά, απλά και μόνο για να γεμίσετε το χώρο σας. Κάντε την έρευνά σας για όσο καιρό χρειαστεί.

7. Αποφύγετε τη λεγόμενη 0% προκαταβολή.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31/c0.60.851.315/p851x315/965895_508512429203432_1186986760_o.jpg

Οι εταιρείες επίπλων αναφέρουν συχνά την προκαταβολή ως κίνητρο για να μαζέψουν πελάτες, αλλά αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι οι τόκοι που θα χρεώνουν συνήθως πάνω από την ελάχιστη τιμή. Αν και μπορείτε να βρείτε καλές ευκαιρίες με 0% προκαταβολή, μην αφήνετε να είναι ο κύριος οδηγός στην επιλογή των επίπλων που θέλετε να αγοράσετε για το σπίτι σας.

8. Μην φοβάστε τα παζάρια.

http://timebusinessblog.files.wordpress.com/2012/08/102134839.jpg?w=480&h=320&crop=1

Αν και δεν αρέσει σε πολλούς ανθρώπους να παζαρεύουν την τιμή σε ένα κατάστημα, τα έπιπλα είναι ένα από τα πιό συνηθισμένα προϊόντα πάνω στα οποία γίνονται και πολλά παζάρια. Τα καταστήματα επίπλων αυξάνουν σημαντικά τις τιμές για να ένα καλό κέρδος, μετά απο κάποια συμφωνία. Αν είστε καλοί σε αυτό, θα πρέπει να στοχεύετε στη μείωση από 10% - 20% επί της αρχικής τιμής. Εάν δεν είστε καλοί στα παζάρια, δοκιμάστε να προτείνετε δωρεάν τρόπους, όπως η παράδοση ή κάποια πρόσθετα στοιχεία ντεκόρ.

9. Κοιτάξτε ποιά είδη επίπλων πωλούνται.

http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2007/06/multifunctional-furniture.jpg

Τα μεταχειρισμένα έπιπλα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακής ποιότητας, αυτό σημαίνει απλώς ότι κάποιος δεν ενδιαφέρεται πλέον να τα αγοράσει. Ψάξτε για έπιπλα που χρησιμοποιούνται σε τοπικά καταστήματα στην περιοχή σας. Μπορεί πιθανόν να βρείτε κάτι που είναι καλής ποιότητας, αν και λίγο φθαρμένο, σε μια πολύ χαμηλότερη τιμή από ένα πολυκατάστημα. Στο ίντερνετ επίσης, μπορείτε να βρείτε καινούργια αλλά και μεταχειρσμένα, σε πολύ καλές τιμές.
msanthonysclass.weebly.com

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :