Μουσική: 6 συμβουλές για να εκτιμήσετε όλα τα είδη




Θέλετε να μάθετε αν σας αρέσει η λαϊκή μουσική, η ποπ, η έντεχνη, η ροκ, η μέταλ και γενικά τι είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε όλα τα είδη; Διαβάστε παρακάτω μερικές οδηγίες:

1. Ανοίξτε το μυαλό σας!

http://www.tokyoweekender.com/wp-content/uploads/2013/10/20130330_BachChor_108thConcert_110_slide1-640x400.jpg

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εκτιμήσετε πάνω στη μουσική, καθώς και το νόημα που βγάζει ένα ορισμένο είδος μουσικής. Αν απορρίπτεται συνεχώς κάθε μουσική που ακούτε, δεν μπορείτε να επεκτείνετε την εκτίμησή σας και να ανοιχτείτε σε νέους ορίζοντες! Η μουσική είναι δημιουργικότητα και εκφράζεται με απόλυτη μαγεία, όποια κι αν είναι αυτή! Φυσικά και υπάρχουν ακούσματα που δεν είναι και τόσο ευχάριστα, αλλά ακόμα και αυτά, κάτι έχουν να προσφέρουν.

2. Η εκτίμηση με την προτίμηση είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

http://media.omroepalmelo.nl/s/3/13710/Billie-Holiday-zingt.jpg

Ακούστε όλα τα είδη της μουσικής, ακόμη και αν ορισμένα από αυτά μπορεί να μην είναι τα αγαπημένα σας. Δεν χρειάζεται να σας αρέσει η συγκεκριμένη, απλά ακούστε την και προσπαθήστε να την κατανοήσετε και να την αποδεχθείται όπως ακριβώς είναι, μία μουσική. Ακούστε λίγο από όλα, από τον Μπαχ μέχρι τον Μπίλι Χόλιντε'ι', απο τον Μάικλ Τζάκσον μέχρι τη Μελίνα Ασλανίδου, απο τον Ρουβά μέχρι και τον Καζαντζίδη κ.ο.κ. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη και καλλιτέχνες εκεί έξω, που δεν χρειάζεται να περιορίζεστε μόνο σε λίγους!

3. Ακούστε τη μελωδία.

http://farm5.staticflickr.com/4124/4989419180_88b2d6bec4_z.jpg

Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν για κάποιο λόγο. Μπορεί όχι τόσο τα σημερινά, αλλά τα πιό παλιά, σίγουρα. Υπάρχει ένα μήνυμα μέσα σε αυτά που θέλει κάτι να πει. Αν δεν το καταλαβαίνετε κατά την πρώτη ακρόαση, αναζητήστε τους στίχους. Ακούστε τη μελωδία και την διάθεση του τραγουδιού. Αυτό μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να καταλάβετε το νόημα. Μερικές φορές, υπάρχει κάτι περισσότερο στη μουσική από ό,τι τους στίχους και οι στίχοι δεν είναι το μόνο πράγμα που ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί για να εκφραστεί. Σε πολλές περιπτώσεις, απλώς η κατανόηση των στίχων δεν είναι αρκετή για να καταλάβετε το συναίσθημα του τραγουδιού! Εάν σας είναι δύσκολο να το κάνετε με τα ξένα τραγούδια, επικεντρωθείτε στα ελληνικά - ακόμα και αν κάποιοι δεν ακούνε καθόλου ελληνικά τραγούδια και γενικά ελληνική μουσική.

4. Μην επικρίνετε την πρώτη φορά που θα ακούσετε κάτι.

http://velociriot.org/wp-content/uploads/2014/03/lorde-and-bruce.png

Απλά καθίστε κάπου αναπαυτικά και αφήστε τη μουσική να σας ταξιδέψει. Αν αρχίσετε να επικρίνετε ένα κομμάτι ή να γκρινιάζετε, δεν μπορείτε να κάνετε εκτίμηση του είδους μουσικής. Να είστε ανοιχτόμυαλοι όπως είπαμε και στην αρχή, για να απολαμβάνετε το κάθε τραγούδι ξεχωριστά!

5. Ακούστε νέα είδη μουσικής.

http://www.theaureview.com/sites/default/files/640x400xALBUM,P20NEWS,P20HEADER,P20_2.jpg.pagespeed.ic.YQFbVXmxJq.jpg

Πήγαινετε να αγοράσετε ένα τυχαίο CD ή να ακούτε ένα διαφορετικό ραδιοφωνικό σταθμό κάθε μέρα. Πηγαίνετε να ακούσετε screamo, συμφωνικό metal, gothic μουσική, crunk, κλασική, ή κάτι άλλο που δεν είχατε την ευκαιρία να ακούσετε απο πριν. Επισκεφθείτε μουσικά sites για να ανακαλύψετε νέους καλλιτέχνες και για να βρείτε νέες μπάντες. Κάντε έρευνα για την underground μουσική. Αυτοί οι τύποι μουσικής, συνήθως τείνουν στο να σας οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό στυλ. Όλα αυτά τα λιγότερο δημοφιλή είδη, θα σας βοηθήσουν στο να καταλάβετε καλύτερα τα διάφορα είδη μουσικής.

6. Μην περιορίζεστε μόνο σε ένα είδος. 

http://www.a-sports.gr/uploads/articles/images/4/4ae93794aca56c4ecfe9a0281750fda6_38615.jpg

Μην ακούτε για παράδειγμα μόνο ποπ μουσική. Πηγαίνετε καμια φορά σε μια όπερα, να ακούσετε κλασική μουσική, τζαζ, hardcore και heavy metal. Υπάρχουν πολλές νέες επιλογές και δεν έχει σημασία τι είδος μπορείτε να ακούσετε. Καταλάβετε ότι, πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και στυλ μουσικής! Επίσης, ακούστε τις μουσικές διαφορετικών χωρών κάθε φορά.