3/4/14

Dimi Wise

Πως να επιλέξετε τα σωστά χρώματα τοίχου για το σαλόνι σας

Τα σωστά χρώματα μπορεί να μετατρέψουν κυριολεκτικά το σαλόνι σας σε ένα αριστοκρατικό και άνετο χώρο, αλλά τα λάθος χρώματα μπορεί να φέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Πριν από την επιλογή των χρωμάτων, θα πρέπει να καταλάβετε το πώς θα ταιριάξουν μεταξύ τους.
Αν το σαλόνι σας χρειάζεται μια αλλαγή, με έναν εύκολο και σχετικά ανέξοδο τρόπο, θα μπορέσετε να έχετε αυτό που θέλετε. Επιπλέον, το βάψιμο μπορεί να κάνει το σπίτι σας πιο ελκυστικό σε πιθανούς αγοραστές, αν σκοπεύετε να το πουλήσετε σύντομα ή στο μέλλον. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα αν ο πρωταρχικός σκοπός είναι να κάνετε το σπίτι σας πιο ελκυστικό στους αγοραστές. Πάντα να το περνάτε με αστάρι πριν τη βαφή.

Πως να επιλέξετε τα σωστά χρώματα:

1. Επιλογή χρωμάτων.

http://www.sensationalcolor.com/wp-content/uploads/2012/02/iStock_000014188845MediumPOST.jpg
Αποφασίστε τι είδους ατμόσφαιρα θέλετε να φτιάξετε στο σαλόνι σας, τι σας εκφράζει και κάντε την επιλογή σας. Το στυλ μπορεί να είναι γενικό ή ειδικό ανάλογα τα γούστα. Για παράδειγμα, αν θέλετε κομψά, πλούσια διακοσμημένα δωμάτια, ένα βαθύ κόκκινο ή καφέ μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, αν θέλετε στο δωμάτιό σας να είναι φωτεινό και ευάερο, αυτά μάλλον δεν είναι τα σωστά χρώματα για σας. Πιο συγκεκριμένα, αν θέλετε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ανοιχτά χρώματα, ένα μπλε-γκρι και λευκό χρώμα μπορεί να είναι κατάλληλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδέες για διακόσμηση του σαλονιού σας

2. Δείτε την διακόσμηση του σαλονιού σας.

http://thehomesitter.com/wp-content/uploads/2013/12/how-to-decorate-living-room-377.jpg

Δείτε ποιά έπιπλα του σαλονιού σας, αξεσουάρ, έργα τέχνης-πίνακες και ποιό είναι το χρώμα του ξύλινου δαπέδου και αποφασίστε. Αν δεν είστε πρόθυμοι να αντικαταστήσετε αυτά τα στοιχεία, το χρώμα βαφής που θα επιλέξετε θα πρέπει να συμπληρώνει το ντεκόρ του σαλονιού σας (να είναι ίδιο ή να πλησιάζει κάπως).

3. Εξετάστε το μέγεθος του δωματίου σας.


Αν το σαλόνι σας είναι μικρό, τότε τα έντονα χρώματα μπορεί να το κάνουν να φαίνεται μικρότερο. Στα μεγαλύτερα δωμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερα χρώματα, ανάλογα με το μέγεθος. Εάν έχετε ένα μικρό σαλόνι, χρησιμοποιήστε ένα βαθύ πορφυρό ή καφέ χρώμα.

4. Ετοιμάστε τα χρώματα.

http://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2010/02/color-chaning-wall_1.jpg

Ετοιμάστε τα κυρίαρχα και δευτερεύοντα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες δόσεις. Το κυρίαρχο χρώμα σας θα φαίνεται περισσότερο από κάθε άλλο χρώμα στο σαλόνι, οπότε θα είναι και πιό έντονο στα μάτια των άλλων, ή αν δημιουργεί μια κατά τα άλλα κακή εντύπωση, δεν πρέπει να το βάλετε σε μεγάλες δόσεις και να το αραιώσετε λίγο με ένα άλλο χρώμα (κυρίως το άσπρο - για να μην ξεφύγετε πολύ απο την αρχική σας επιλογή).

5. Χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα


Τίποτα δεν δίνει καλύτερη αίσθηση του χώρου απο ένα έντονο και φωτεινό χρώμα. δόσεις, απο ένα φωτεινό χρώμα, το οποίο μπορεί να δώσει ζωντάνια σε ένα σαλόνι. Επίσης μεγαλώνει και τον χώρο.

6. Συγκρίνετε τα δείγματα.

http://www.colorzilla.com/images/color-swatch.png

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς μπορεί να μοιάζει ένας συνδυασμός χρωμάτων, να δείτε μερικές κάρτες με χρώματα (δείγματα), κάποια δείγματα από ύφασμα ή άλλα δείγματα χρωμάτων δίπλα-δίπλα. Κάντε αυτή τη σύγκριση, πριν επενδύσετε χρόνο και χρήμα σε χρώματα και έπιπλα.

7. Ψάξτε στο διαδίκτυο. 

http://www.capstonepainting.com/wp-content/uploads/2011/06/Color-Schemer.jpg

Μπείτε στι internet, αφού έχετε εξετάσει όλες τις διαφορετικές πτυχές του χώρου σας. Πολλές ιστοσελίδες, παρουσιάζουν μια γκάμα χρωμάτων και συνδυασμών, που είναι κατάλληλα για τα γούστα του καθενός. Επίσης ένας άλλος πολύ καλός τρόπος είναι να επιλέξετε ωραίες και εντυπωσιακές ταπετσαρίες που θα δώσουν άλλη αίσθηση ομορφιάς στον χώρο σας.




http://rachelrefugeeone.weebly.com/ http://robertofontanarrosa.blogspot.com/

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :