10/12/13

Dimi Wise

Πώς να μειώσετε την ακμή με 10 φυσικούς τρόπους

Η ακμή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί να αφήσει ακόμη και μόνιμες ουλές, ενώ απο ψυχολογικής πλευράς, μειώνει την αυτοεκτίμησή σας. Το θετικό είναι, ότι μπορείτε να μειώσετε την ακμή με φυσικό τρόπο, ακολουθώντας 10 απλά βήματα.

Καθώς μεγαλώνετε, θα αρχίζετε να ψάχνετε όλο και περισσότερους φυσικούς τρόπους θεραπείας της ακμής και γενικά για την φροντίδα του σώματός σας. Μήπως έχετε ακμή, αλλά δεν θέλετε να σπαταλήσετε χρήματα για ακριβά προϊόντα;

Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το πως θα την μειώσετε μόνοι στο σπίτι μέσα σε λίγες εβδομάδες με φυσικό τρόπο.

1. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα.

http://acnehubs.com/wp-content/uploads/2011/10/baking-soda-acne-mask.png

Αναμειγνύετε σε ίσα μέρη μαγειρική σόδα με νερό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει καλά. Έπειτα, βάζετε στην περιοχή (τοπικά) που έχετε ακμή και όχι σε όλο το πρόσωπο. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι.

 - Αφήστε το μίγμα στο πρόσωπό σας για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.

- Ξεπλύνετε καλά με πολύ κρύο νερό. Θα βοηθήσει στο να κλείσουν σημαντικά οι πόροι του δέρματος.

- Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία το πολύ 2 φορές την ημέρα. Αν το δέρμα ερεθιστεί ή γίνει υπερβολικά λιπαρό λόγω της χρήσης, σταματήστε αμέσως αυτή τη διαδικασία.

2. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού ως θεραπεία για την ακμή.

http://cache3.thoughtfulindia.com/wp-content/uploads/2011/05/lemon-juice-acne-300x198.jpg

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε το απαλά στην περιοχή όπου έχετε ακμή. Η αίσθηση "τσιμπήματος" που θα νιώσετε, σημαίνει ότι δουλεύει. Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό οξύ, το οποίο προσβάλλει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.
Αφού πλύνετε και σκουπίσετε το πρόσωπό σας απο τον χυμό λεμονιού, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Το κιτρικό οξύ μπορεί να ξεβάφει το δέρμα και να αυξάνει τις πιθανότητες φθοράς από τον ήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακμή - Πως θα την μειώσετε με απλούς τρόπους

3. Βάλτε μια ωμή πατάτα πάνω στο δέρμα σας.

http://1.bp.blogspot.com/-U8hdXaC48j4/UhiZkmkQWhI/AAAAAAAAAJU/-5CZOJMDMqo/s1600/Potatoes+for+Natural+Acne+Cure2.jpg

Κόψτε μια ωμή πατάτα στη μέση και βάλτε στην περιοχή όπου έχετε ακμή. Η ωμής πατάτα μπορεί να την μειώσει, καθώς ενεργεί ως αντι-φλεγμονώδες. Και πάλι, πλύνετε το δέρμα σας απαλά με νερό μετά την χρήση.

4. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για τα σπυράκια.

http://smartgirltips.com/wp-content/uploads/2012/07/toothpaste-on-pimples.jpg

Εάν έχετε ένα μόνιμο σπυράκι που θέλετε να φύγει άμεσα πάρτε λίγη οδοντόκρεμα να καλύψτε το σπυράκι με αυτήν. Η οδοντόκρεμα περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο κρατάει την υγρασία. Οπότε, όταν θα στεγνώσει, θα μειωθεί το μέγεθος του σπυριού πιό γρήγορα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια φυσική οδοντόκρεμα - με διοξείδιο του πυριτίου, αλλά χωρίς θειικό άλας νατρίου. Το λαουρυλοθειικό νάτριο είναι μια χημική ουσία που είναι επίσης πολύ ερεθιστική για μερικούς ανθρώπους. Θα την βρείτε (φυσική οδοντόκρεμα) σε καταστήματα που πουλάνε φυσικά προ'ι'όντα και καλλυντικά.

5. Χρησιμοποιήστε πάγο για να κλείσουν οι πόροι σας και να μειωθεί η φλεγμονή.

http://missmakeuptips.com/wp-content/uploads/2013/07/does-ice-help-acne.png

Πολλοί άνθρωποι με μεγάλους πόρους χρησιμοποιούν τα παγάκια τρίβοντάς τα απαλά στα σημεία πάνω από το πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο πάγος, αλλά και το κρύο σε γενικές γραμμές, συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα, καθιστώντας τον ερεθισμό ή τη φλεγμονή λιγότερο αισθητά.

6. Χρησιμοποιήστε έλαιο τσαγιόδεντρου.

http://thenutrifarm.com/wp-content/uploads/2013/09/0atea-tree-oil-acne.jpg

Το  έλαιο τσαγιόδεντρου, είναι ένα γνωστό αντι-μυκητιακό και αντι-βακτηριακό φυτικό συστατικό για ελαφριές έως μέτριες περιπτώσεις ακμής.

7. Διαλύστε μια ή δύο ασπιρίνες σε νερό.  

http://zenmagazineafrica.com/wp-content/uploads/2013/06/Beauty-ft.png 

Διαλύστε μια ή δύο ασπιρίνες σε αρκετό νερό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μίγμα - όπως είδαμε παραπάνω με τη μαγειρική σόδα. Με ένα βαμβάκι ή με το χέρι σας, εφαρμόστε το μίγμα στην περιοχή που θέλετε, αφήνοντάς το να στεγνώσει. 
Η ασπιρίνη έχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο βοηθάει στην απομάκρυνση των βακτηριδίων. Το σαλικυλικό οξύ στεγνώνει τα σπυράκια και καταπολεμά ταυτόχρονα τα βακτήρια.

8. Προσέξτε την διατροφή σας.

http://familiaymujer.com/alimentacion-nutricion/wp-content/uploads/2013/05/la-mejor-dieta-antiacne3.jpg

Μειώστε (ή κόψτε) πολύ τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, κ.λπ.). Επίσης, μειώστε (ή κόψτε) πολύ την κατανάλωση ζάχαρης (οποιασδήποτε ζάχαρης). Να τρώτε τροφές όπως λάχανο, κατσικίσιο τυρί ή φυσικό γιαούρτι και γενικά καλά προ-βιοτικά.

9. Μην χρησιμοποιείτε make up.

http://static.ddmcdn.com/gif/makeup-bad-for-acne-1.jpg

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε πούδρες για το πρόσωπο, κρέμες προσώπου, makeup, κλπ. Αν θέλετε τελικά να τα χρησιμοποιείτε αυτά, να αγοράζετε φυσικά καλλυντικά.

10. Να κοιμάστε αρκετά. 

http://besskincare.joshuastanton.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/05/sleep-and-acne.jpg

Όσο περισσότερο κοιμάστε, τόσο λιγότερο άγχος και στρες "αποθηκεύετε" στο σώμα σας. Γιατί έχει σημασία το άγχος και το στρες; Το άγχος και το στρες μπορεί να διεγείρουν την ορμόνη που ρυθμίζει το σμήγμα προκαλεί την ακμή. Έτσι, μην αφήνετε το άγχος συσσωρεύετε στη ζωή σας.




http://utrgvmodernlanguages.weebly.com/ 

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :