Πως να φτιάξετε κέικ σοκολάτας - 5 βήματα




Αυτή η συνταγή για κέικ σοκολάτας, είναι πιθανώς μια απο τις πιό εύκολες που θα μπορούσατε να κάνετε.
Αποτελεί ένα απο τα πιο δημοφιλή γλυκά, αφού μπορείτε να το απολαύσετε αποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παρακάτω, δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τον τρόπο που θα ψήσετε το κέικ σοκολάτας.

Υλικά:


2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
¾ του φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι βραστό νερό


Εκτέλεση:

http://cache3.asset-cache.net/gc/136820794-buttering-cake-tin-using-pastry-brush-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=dEX2WtcSf48DglX9gGhLyWFwVc1gtrceAMljec9qCnY%3D

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα, αλείψτε την με βούτυρο και ρίξτε λίγο αλεύρι απο πάνω (απλώστε το - το αλεύρι να μην είναι πολύ).

http://www.liciousdesserts.com/image/data/Cake%20mixer.jpg

2. Βάλτε τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ. Χτυπήστε τα όλα μαζί στο μίξερ μέχρι να δέσει το μίγμα. 

3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι, τα αυγά, και τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι δέσει καλά. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε προσεκτικά βραστό νερό. Μετά, χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό μέχρι το μίγμα να φαίνεται ότι έχει δέσει πολύ καλά.

http://images.bettytwyford.com/images/products/zoom/1329909349-34687800.jpg

4. Βάλτε το μίγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα. Ψήστε για 30-35 λεπτά. Πάρτε μια οδοντογλυφίδα και βάλτε την μέσα στο κέικ σοκολάτας, για να βεβαιωθείτε πως έγινε (π΄ρεπει όταν τη βγάλετε να είναι καθαρή).

http://eswalls.com/wp-content/uploads/2013/12/chocolate_cake.jpg

5. Αφήστε το να κρυώσει. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, βγάλτε το κέικ σοκολάτας απο την φόρμα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Και είναι έτοιμο.Απο πάνω μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε, κομμάτια απο φρούτα, ξηρούς καρπούς (μύγδαλα ή τριμμένα καρύδια).

Βάλε το e-mail σου και πάτα "Εγγραφή" για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.