24/11/13

Dimi Wise

Πως να χάσω κιλά σε 2 εβδομάδες

Το να χάσει κανείς κιλά, δυστυχώς, δεν είναι κάτι το οποίο δουλεύει σε όλους τους ανθρώπους. Για κάποιον που μπορεί να χάνει κιλά πιό εύκολα και γρήγορα, για κάποιον άλλον, μπορεί να είναι πιο δύσκολο και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

Επειδή όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί, με τις διατροφικές μας προτιμήσεις και με τη χημεία του σώματός μας, ο μόνος επιτυχημένος τρόπος για να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος είναι να βρεις τι είναι αυτό που ταιριάζει σε σένα. Έχουμε διαβάσει πολλές έρευνες και μελέτες, βιβλία και θεωρίες. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να χάσεις κιλά και όχι κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Τώρα, θέλεις να χάσεις για παράδειγμα 10 κιλά σε 2 εβδομάδες; Αυτό δεν γίνεται και θα σου εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείς να το καταφέρεις αυτό. Αυτοί που προσπαθούν να χάσουν γρήγορα κιλά, τις περισσότερες φορές, δεν τα καταφέρνουν. Ο βασικός λόγος που δεν μπορείς να το καταφέρεις, είναι γιατί δεν μπορείς να δημιουργήσεις τόσο μεγάλο θερμιδικό έλλειμα.

Για να χάσεις 1 κιλό λίπους, πρέπει να δημιουργήσεις ένα θερμιδικό έλλειμα της τάξεως των 7.000 θερμίδων. Αυτό σημαίνει, οτι για να χαθούν 10 κιλά λίπους, πρέπει να υπάρξει ένα έλλειμα 70.000 θερμίδων. Δηλαδή, θα πρέπει να έχεις έλλειμα 5.000 θερμίδων τη μέρα. Αν για παράδειγμα, ο μέσος άνθρωπος καίει 2.500 θερμίδες τη μέρα, τότε ακόμα και αν το άτομο δεν έτρωγε τίποτα πάλι δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τόσο μεγάλο έλλειμα. Επιπλέον, αν πράγματι αποφάσιζε να μην καταναλώνει καθόλου τροφή, θα έπαυε να καίει 2.500 θερμίδες τη μέρα, γιατί θα μειωνόταν ο μεταβολισμός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάσε βάρος χωρίς να πεινάσεις

Ένας άνθρωπος, μπορεί κατα μέσο όρο, να χάνει 1 με 1 1/2κιλό την εβδομάδα. Στην ουσία, δεν μπορεί να καταφέρει να χάσει περισσότερα, λόγω θερμιδικού ελλείματος.

Σας παρουσιάζω μερικούς τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε 2-3 κιλά σε 2 εβδομάδες:

1. Να πίνετε περισσότερο νερό. 

http://img2.timeinc.net/health/images/slides/drink-water-diet-400x400.jpg

Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε, πως η συχνή κατανάλωση νερού, βοηθάει στο να σταματήσουμε την πείνα και έτσι δεν έχουμε όρεξη να φάμε πολλές θερμίδες.

2. Μικρές μερίδες γεύματος. 

http://www.canyonranch.com/sites/default/files/styles/466x276/public/HLTH58_56570327_small_meal.jpg

Αντί να φάτε μια κανονική μερίδα ολόκληρη, βάλτε στο πιάτο σας, τη μισή και την υπόλοιπη, φάτε την πιο μετά. Και δεν θα πεινάσετε πολύ καί θα πάρετε λιγότερες θερμίδες κατα τη διάρκεια της ημέρας.

3. Μειώστε τα γλυκά. 

http://bed56888308e93972c04-0dfc23b7b97881dee012a129d9518bae.r34.cf1.rackcdn.com/sites/default/files/imagecache/standard/brownies.JPG

Δεν είναι ανάγκη να φάτε αρκετά γλυκά και μαζί με αυτά να φάτε και όσο φαγητό θέλετε. Μπορείτε να φάτε μια πάστα εάν το θέλετε τόσο πολύ, αλλά να φάτε λιγότερο φαγητό και το αντίστροφο.

4. Πάρτε έναν θερμιδομετρητή. 

http://1.bp.blogspot.com/-lkCmwRkAxBw/UI-TzQq2wzI/AAAAAAAAH3E/JD_Igob7ybQ/s1600/calories_2.jpg

Ο θερμιδομετρητής, θα σας βοηθήσει πολύ να χάσετε κιλά, ξέρωντας τις θερμίδες που περιλαμβάνει η κάθε τροφή.

5. Μην καταναλώνετε πολύ αλκοόλ. 

http://www.topnews.in/files/Alcohol-diet-drinks.jpg

Το αλκοόλ, προσθέτει πολλές θερμίδες απο μόνο του, ασχέτως πόση ποσότητα φαγητού καταναλώσετε. Πιείτε με μέτρο.

6. Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά. 

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01461/goodDiet_1461569a.jpg

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, αφού δεν περιέχουν πολλές θερμίδες, όπως για παράδειγμα τρώτε συχνά κρέατα και γαλακτοκομικά προ'ι'όντα. Δεν λέω να τρώτε μόνο φρούτα και λαχανικά.

7. Φάτε στο σπίτι. 

http://weemade.com/wp-content/uploads/2012/09/family-eating-together.jpg

Τα γεύματα εκτός σπιτιού, έχει αποδειχθεί απο τους ειδικούς, πως προσθέτουν περισσότερες θερμίδες στο σώμα σας, κατά μέσο όρο. Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την ποσότητα φαγητού και πόσο λάδι έχουν χρησιμοποιήσει. Το λάδι, περιέχει και αυτό, πολλές θερμίδες. 1 κουταλιά της σούπας, έχει περίπου 160 θερμίδες!

8. Προσθέστε λαχανικά στο γεύμα σας. 

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01545/p_glazed-vegetable_1545745c.jpg

Γεμίστε τα 2/3 του πιάτου σας με λαχανικά, τα οποία περιέχουν λιγότερες θερμίδες και είναι και πιο θρεπτικά από οποιαδήποτε άλλη τροφή.

 9. Περιορίστε τους ξηρούς καρπούς. 

http://cdn.c3a.com.sg/ap-20120710_nmfpg.jpg

Αν θέλετε να χάσετε κιλά, θα πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση ξηρών καρπών, αφού, αν δείτε σε κάποιον θερμιδομετρητή, θα καταλάβετε πόσες θερμίδες περιέχουν. Και ειδικά σε συνδυασμό με αλκοόλ. Με μέτρο λοιπόν και αυτούς.

10. Αθληθείτε. 

http://gymclassdropout.bangordailynews.com/files/2013/06/diet_exercise.jpg

Ξεκινήστε κάποιο άθλημα ή κάποιο πρόγραμμα σε γυμναστήριο. Προσοχή! Δεν σημαίνει οτι το να αθλήστε και να γυμνάζεστε μόνο, θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Εάν δεν μειώσετε τις καθημερινές θερμίδες, δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα. Ο σωστός προγραμματισμός, θα σας φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα για να χάσετε κιλά.





Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :