14/10/16

Dimi Wise

10 Φρούτα Για Να Χάσετε Το Λίπος Στην Κοιλιά


Το λίπος στην κοιλιά είναι το πιο δύσκολο κομμάτι όσον αφορά την απώλεια βάρους. Φεύγει δύσκολα, γι' αυτό και θα πρέπει να κάνετε μια σωστή διατροφή και σε συνδυασμό με άσκηση για να έχετε τα αποτελέσματα που ονειρεύεστε! Το να έχετε λίπος στην κοιλιά, σας κάνει να αισθάνεστε κάπως περίεργα με το σώμα και την εμφάνισή σας, αφού δεν μπορείτε πολλές φορές, να επιλέξετε τα ρούχα που σας αρέσουν, όπως ένα τζιν παντελόνι ή ένα φόρεμα. Εκτός αυτού όμως, κάνει πολύ κακό μακροπρόθεσμα και στην υγεία.

Όταν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς, θα πρέπει να αναρωτιέστε συχνά τι είναι αυτά που πρέπει να τρώτε και τι δίαιτα χρειάζεται να κάνετε για να χάσετε βάρος γρηγορότερα. Πιστεύετε ότι για το αδυνάτισμα, τα φρούτα μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία απώλειας βάρους; Το Dimiwise.gr σας παρουσιάζει μια λίστα με τα 10 καλύτερα φρούτα με ελάχιστες θερμίδες για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά και που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα.

1. Λεμόνι

Το λεμόνι θεωρείτε ένα από τα καλύτερα φρούτα για όποιον θέλει να ξεκινήσει δίαιτα και να χάσει βάρος. Οι θερμίδες που έχει είναι πολύ λίγες, βοηθάει στο να ξεπρήζεται η κοιλιά, ενώ καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες, μέσα από τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Μπορείτε να πίνετε ένα λεμόνι με χλιαρό νερό το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσετε ή γενικά να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

2. Γκρέιπφρουτ

HTML5 Icon


Το γκρέιπφρουτ θεωρείτε επίσης ένα από τα πιο σημαντικά φρούτα για απώλεια βάρους και χάσιμο του λίπους στην κοιλιά. Περιέχει μια μεγάλη ποσότητα πηκτίνης, αφού, μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη στο αίμα βοηθώντας το σώμα να αποθηκεύει λιγότερο λίπος. Για να μην αναφέρουμε τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και είναι, η βιταμίνη Α, η βήτα-καροτίνη, το δέλτα-λιμονένιο και μερικές ενώσεις που αποτρέπουν την πέτρα στα νεφρά. Το γκρέιπφρουτ, βοηθά επίσης και στην εξισορρόπηση των επιπέδων της ινσουλίνης.

3. Ρόδι

Πολύ αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους, το ρόδι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το λίπος της κοιλιάς. Το ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που διεγείρουν το μεταβολισμό του σώματος, μειώνουν την όρεξη και βοηθούν στην καύση του λίπους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό και την αντι-γήρανση.

4. Σμέουρα

HTML5 Icon


Με ελάχιστες θερμίδες και και πλούσια σε φυτικές ίνες, τα σμέουρα είναι από τα καλύτερα φρούτα για να χάσετε τα περιττά κιλά. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα πηκτίνης, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνουν αισθητά την κυτταρίτιδα. Τα σμέουρα βοηθούν επίσης και στην πρόληψη του καρκίνου, μειώνοντας το ρίσκο να αναπτυχθούν καρκινικά κύτταρα στους ανθρώπινους ιστούς. Περιέχουν επίσης, ελλαγικό οξύ, το οποίο είναι επίσης αντικαρκινικό και μειώνει τα επίπεδα του λιπώδους ιστού.

5. Βερίκοκο

Το βερίκοκο είναι γνωστό για τις ελάχιστες θερμίδες που έχει και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάτι που θα σας δώσει μια αίσθηση κορεσμού, αφού θα νιώθετε χορτάτοι για αρκετή ώρα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα τρώει λιγότερο φαγητό κατά τη διάρκεια της μέρας, όταν καταναλώνει βερίκοκα. Κάνει καλό για την καρδιά λόγω της βήτα-καροτίνης που περιέχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η καλύτερη δίαιτα για κοιλιά - Πως να απαλλαγείτε από το λίπος γρήγορα

6. Αβοκάντο

HTML5 Icon


Εκτός από την γεύση του και ενώ είναι ένα λιπαρό φρούτο, το αβοκάντο αντιθέτως, κάνει πολύ καλό στον οργανισμό και βοηθά στο αδυνάτισμα, σύμφωνα και με μια νέα μελέτη στη National Health Examination Survey (Εθνικό Σύστημα Υγείας και Έρευνας Της Διατροφής), που αναφέρει ότι τελικά μειώνεται το βάρος και τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL) ήταν υψηλότερα. Τα λιπαρά που περιέχει, μειώνουν επίσης και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Λόγω της βιταμίνης Β6 που περιέχει, αυξάνει ελαφρώς και την τεστοστερόνη, μια ορμόνη που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

7. Πεπόνι

Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε κάλιο και άλλα μέταλλα, το πεπόνι είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για να κάψετε το λίπος. Περιέχει πολύ νερό και φυτικές ίνες και ως εκ τούτου να μειώνει την επιθυμία σας να φάτε περισσότερο.

8. Δαμάσκηνα

HTML5 Icon


Είναι γνωστό ότι, τα δαμάσκηνα αποτελούν ένα σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι και πολύ γευστικά. Βοηθούν στο να χάσετε το λίπος στην κοιλιά πιο γρήγορα, ενώ απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα και είναι πολύ σημαντικά για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Τα δαμάσκηνα, είναι ένα ακόμη φρούτο που μπορείτε να τρώτε εάν θέλετε να χάσετε βάρος και να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

9. Μήλο

Εάν έχετε φάει αρκετά, μετά το γεύμα, μπορείτε να φάτε ένα μήλο. Οι φυτικές ίνες που περιέχει βελτιώνουν την πέψη και την ενίσχυση του στομάχου κατά των κακών βακτηρίων. Καλό θα ήταν, να φάτε ένα μήλο πριν το γεύμα σας, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί η όρεξή σας και να πάρετε λιγότερες θερμίδες απ το γεύμα.

10. Ακτινίδιο

Ιδανική λύση για μια δίαιτα, είναι το ακτινίδιο. Περιέχει μόνο 60 θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο και ασβέστιο. Βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων του σώματος για να χάσετε βάρος.

Τα 10 αυτά φρούτα, σε συνδυασμό φυσικά και με ισορροπημένη διατροφή αλλά και άσκηση, θα σας βοηθήσουν ευκολότερα να χάσετε το λίπος στην κοιλιά και να αποκτήσετε την εμφάνιση που τόσο θέλετε!

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :