GuidePedia

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η ευτυχία έχει να κάνει με τις υλικές ανάγκες μας σε μικρό βαθμό και με τα επιτεύγματά μας στη ζωή. Θέσε ένα απο τα πιό βασικά ερωτήματα στον εαυτό σου όπως: "Τι είναι αυτό που θέλω από τη ζωή;
Διάβασε τώρα 7 συμβουλές και κόλπα για το πώς να αγγίξεις την ευτυχία.
Ευτυχία είναι αυτό που όλοι προσπαθούν να βρουν και να διατηρήσουν, ακόμη και όταν είναι τόσο αόριστη σαν λέξη. Κανείς δεν είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος όλη την ώρα, αλλά ορισμένα άτομα είναι σίγουρα πιο χαρούμενα και ευτυχισμένα απο άλλα.
1. Μην φοβάσαι την αποτυχία 

http://a.media.gossip-tv.gr/items/cache/61bcded7b7ee1298ba8830316bdd3677_L.jpg

Η αποτυχία, είναι ο κινητήριος μοχλός για να ξεκινήσεις να βάζεις πιο ψηλά τον πήχη σε θέματα που σε αφορούν και θέλεις να πετύχεις. Σου φαίνεται παράξενο αυτό που λέω; Δεν είναι! Όσοι πιστεύουν οτι οι αποτυχίες μας καταστρέφουν τη ζωή, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δηλαδή, με κάθε αποτυχία, δεν θαπρέπει να το βάζεις κάτω και να σταματάς να κυνηγάς τους στόχους σου. Να θυμάσαι, οτι η ζωή είναι μια απολαυστική πορεία, που πρέπει να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις συνεχώς.

2. Κάνε αυτό που νιώθεις και πες αυτό που σκέφτεσαι

http://www.goldenmag.gr/wp-content/uploads/2011/12/gyn-oyr-gh.jpg

Δείξε τα πραγματικά σου συναισθήματα και μην προσπαθείς συνεχώς να κρύβεις τις σκέψεις σου. Εάν κάτι δεν σου αρέσει και σε καταπιέζει και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να το πεις, κάν'το πριν αρχίσει να φουντώνει μέσα σου και σε παρασύρει κι άλλο στην μιζέρια και την κακοκεφιά.

3. Δεν υπάρχει ο τέλειος άνθρωπος. Κατάλαβέ το!

http://unionboston.org/sites/default/files/styles/message_series/public/message-series/no_perfect_people.jpg

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο και οι πράξεις μας δεν είναι πανομοιότυπες. Προσπάθησε να καταλάβεις αυτή τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και θα σου είναι πολύ πιό εύκολο να διαπιστώσεις για ποιούς λόγους φέρονται με αυτό τον τρόπο. Η ευτυχία σε αυτή την περίπτωση, έχει να κάνει κυρίως με τις σχέσεις. Εάν δεν περνάς καλά με το ταίρι σου και δεν μπορείς να το εκφράσεις, προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει, πως θα ήταν προτιμότερο να μείνετε χωριστά και να αναζητήσει ο καθένας μια νέα σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευτυχία: Γιατί κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται ενοχές;

4. Βάλε στόχους

http://cosmo.gr/articles/body-and-mind/psychologia/article2069690.ece/ALTERNATES/w620/RESOLUTIONS+123.jpg

Βάλε στόχους ξεκινώντας απο τους μικρούς. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να χάσεις μερικά κιλά μέσα σε ένα μήνα, μην πεις ποτέ τη λέξει "πρέπει". Αυτό, θα καταλήξει να γίνει περισσότερο βάρος για σένα προκαλώντας σου άγχος που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο καλύτερος τρόπος, είναι ένα βήμα κάθε φορά. Με σωστό προγραμματισμό και μεθοδικότητα, ο στόχος θα γίνει σιγά σιγά πραγματικότητα χωρίς να πιέζεσαι! Βάζοντας λοιπόν μικρούς στόχους, η χαρά της εκπλήρωσης πολλαπλασιάζεται κάθε φορά που πετυχαίνεις έναν απ'αυτούς!

5. Δες τα πράγματα απο τη δική σου οπτική

http://media.licdn.com/mpr/mpr/p/3/000/28d/0c1/27d16ce.jpg

Όλοι προσπαθούν να σε κάνουν να δεις τα πράγματα απο τη δική τους οπτική. Για παράδειγμα, τα shows της τηλεόρασης (για μοντέλα), προσπαθούν να σε πείσουν πως αν έχεις τις τέλειες αναλογίες θα πας μπροστά. Οι ειδήσεις απο την άλλη, για να πουλήσουν, θέλουν να σου δείξουν πως η κοινωνία που ζούμε, κάθε άλλο παρά ιδανική είναι. Θα πρέπει να καταλάβεις, πως ο κάθε άνθρωπος, τα βλέπει τα πράγματα απο τη δική του οπτική. Άλλη άποψη έχεις εσύ για ένα κοινωνικό/πολιτικό/αθλητικό κ.ο.κ θέμα, άλλη άποψη έχει ένας φίλος σου κ.λπ. Μάθε λοιπόν να ακούς τον εαυτό σου. Μέσα σου, έχεις έναν καλά κρυμμένο συναγερμό, που σε προειδοποιεί για τους κινδύνους και σου ψιθυρίζει, τι θα σε κάνει πραγματικά χαρούμενο και ευτυχισμένο.

6. Μη βιάζεσαι να αλλάξεις

http://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2013/12/62986123-600x365.png

Όλοι βιάζονται να μεγαλώσουν ή θα ήταν πολύ καλό γι'αυτούς να γυρίσουν πάλι εκεί όπου ήταν. Για παράδειγμα, όταν πας σχολείο, θέλεις να τελειώσει γρήγορα και να τα ξεφορτωθείς όλα. Και όταν μεγαλώνεις και βλέπεις πως ζορίζεσαι, θέλεις να ξαναπάς σχολείο. Μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα. Με απλά λόγια, μην βιάζεσαι να μεγαλώσεις γιατί αυτό θα συμβεί ούτως ή άλλως. Και όταν έχεις μεγαλώσει, φρόντισε να ζήσεις τη ζωή σου όσο καλύτερα μπορείς και να θυμάσαι τα νεανικά σου χρόνια σαν παράδεισο!

7. Κάνε μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου 

http://healthy-lifestyle.most-effective-solution.com/wp-content/uploads/2013/01/changes-for-health-reward.jpg

Σταμάτα να σπαταλάς άσκοπα τον ελεύθερο χρόνο σου, σε πράγματα που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα όπως: το να πηγαίνεις καθημερινά για καφέ σε κάποιο συγκεκριμένο στέκι ή να κάνεις διάφορα άλλα πράγματα απο συνήθεια και μόνο. Ξεκίνα τις αλλαγές στη ζωή σου. Κάνε αυτό που σε ευχαριστεί. Τι είναι αυτό; Να αθλείσαι, να ξεκινήσεις κάποια μηθήματα φωνητικής ή αυτοάμυνας; Η ζωή, μας προσφέρει άπειρες επιλογές και εμείς επαναπαυόμαστε σε ελάχιστες (2-3) σταθερές συνήθειες που μας βολεύουν. Κάνε τώρα την αυριανή σου μέρα ξεχωριστή και διαφορετική απο την προηγούμενη και την επόμενη και θα δεις την τεράστια διαφορά στη ζωή σου.

Ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει την ευτυχία, αρκεί να βρει τι είναι αυτό που τον γεμίζει και να το κάνει πράξη!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ:
Βάλε το email σου και κάνε κλικ για να διαβάζεις όλα τα άρθρα του Dimiwise.gr.
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss
 
Top