21/1/14

Dimi Wise

Διακόσμηση σπιτιού: Διαβάστε μερικές σημαντικές προτάσεις


Έχετε ένα σπίτι που δεν ξέρετε με ποιό τρόπο να το διακοσμήσετε; Θα έχετε την ευκαιρία να μετατρέψετε κάθε δωμάτιο σε ένα υπέροχο χώρο που θα τον λατρέψετε. Είτε είστε κουρασμένοι από τον παλιό σας χώρο, είτε θέλετε να φτιάξετε ένα νέο χώρο, η διακόσμηση του σπιτιού είναι επιτακτική ανάγκη για να προσθέσετε ζεστασιά και γοητεία. Προσπαθήστε να αλλάξετε μέχρι και τα πιό μεγάλα πράγματα του σπιτιού σας, ενσωματώνοντας μικρές λεπτομέρειες για καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακόσμηση διαμερίσματος - Έξυπνες λύσεις

Διαβάστε μερικές σημαντικές προτάσεις για την διακόσμηση του σπιτιού σας:

1. Κάντε μεγάλες αλλαγές. 

http://www.homecolors.me/wp-content/uploads/2013/12/2013-popular-paint-colors-1.jpg

Βάψτε τους τοίχους σας. Εάν νοικιάζετε σπίτι, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, εάν θέλετε να το κάνετε, μπορεί να είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να φρεσκάρετε την εμφάνισηή του, προσθέτωντας την δική σας πινελιά. Διαλέξτε ένα χρώμα που σας αρέσει και να ταιριάζει στο χώρο σας. Αν θέλετε να το κάνετε για παράδειγμα να δείχνει πιο χαρούμενο και διασκεδαστικό, σκεφτείτε να βάλετε ένα χρυσό κίτρινο ή ένα φωτεινό πράσινο χρώμα. Για ένα πιό ήρεμο και απαλό χρώμα, βάλτε μια απόχρωση του γκρι ή μπλε. Πειραματιστείτε με τα χρώματα μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε διάφορα χρώματα σε όλο σας το σπίτι. Αν δεν θέλετε πολλά διαφορετικά φωτεινά χρώματα, βάψτε το κάθε δωμάτιο με ένα διαφορετικό χρώμα που να είναι κατάλληλο. Μπορείτε επίσης, να βάλετε μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο. Υπάρχουν ακόμη και αυτοκόλλητα τοίχου που μοιάζουν με ταπετσαρία, αλλά αφαιρούνται και εύκολα, σε περίπτωση που δεν τα θέλετε για πολύ καιρό. Εάν δεν είστε έτοιμοι να βάψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο (πόσο μάλλον το σπίτι σας!), κάντε ένα πείραμα σε κάποιο χώρο που δεν θα μπορούν να το δουν οι άλλοι (π.χ. αποθήκη, γκαράζ).

2. Διακοσμήστε το σπίτι σας, βάζοντας νέα έπιπλα.

http://www.dilani.gr/pictures/original2/b_5166_or_dilani_03.jpg

Τα έπιπλα, είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική πτυχή της διακόσμησης! Εάν έχετε χαμηλά έπιπλα ή έχετει τα ίδια για πολλά χρόνια, σκεφτείτε να αγοράσετε κάποια νέα έπιπλα για το σπίτι σας. Επιλέξτε άνετα κομμάτια σε χρώματα και στυλ που να ταιριάζουν με την προσωπικότητά σας. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό απο αυτό που έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Τα έπιπλα που θα έχετε διαλέξει, θα πρέπει οπωσδήποτε να ταιριάζουν στο χώρο σας. Μην φοβάστε να αγοράσετε ακόμα και μεταχειρισμένα έπιπλα. Είναι εύκολο να τα βελτιώσετε με κάποιες μικρές αλλαγές, αν και οι τιμές τους σήμερα, έχουν πέσει αρκετά. Αυτό το αναφέρω για τα νέα έπιπλα. Κάντε μικρές αλλαγές στο χώρο, αλλάζοντας τη θέση τους, για να καταλήξετε σε αυτό που θέλετε.

3. Αγοράστε διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης.

http://www.omorfipoli.com/stories/decoration_bathroom/4_bania.jpg


Εάν είστε πολύ οργανωμένοι, μπορείτε να αγοράσετε διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης για τα πράγματά σας. Αντί να τα σπρώχνετε κάτω από το κρεβάτι ή στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού, είναι η καλύτερη λύση. Υπάρχουν αρκετά τέτοια κουτιά στην αγορά και σε πολύ καλές τιμές. Αυτό, μπορείτε να το κάνετε για οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας, για την κουζίνα (με τα μαζαιροπίρουνα, τα πιάτα και τις πετσέτες), για το μπάνιο (με τα άπλυτα ρούχα και τις πετσέτες), για τα υπνοδωμάτια (με τις άπλυτα σεντόνια που μαζέψατε, τα ρούχα, ακόμα και για τα προσωπικά σας αντικέιμενα όπως σκουλαρίκια, βραχιόλια κλπ - με πιό μικρά κουτιά αποθήκευσης).

4. Ανανεώστε την κουζίνα ή το μπάνιο σας, δοκιμάζοντας να βάλετε μερικές μικρές πινελιές χρώματος στο ψυγείο σας για παράδειγμα. 

http://www.velona.gr/published/publicdata/NIKOS128VELONA/attachments/SC/products_pictures/%CE%A5%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%20-%20%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82_enl.JPG

Χρησιμοποιείστε ένα φθηνό ύφασμα για να τους καναπέδες ή τις καρέκλες σας, για να αλλάξετε το χρώμα. Οι αποχρώσεις του ξύλου (στις άκρες των επίπλων, τα περβάζια, τις πόρτες, κλπ.) μπορούν να βάφονται με ένα νέο και πιο τολμηρό χρώμα. Αν μη τι άλλο, δοκιμάστε τη μετακίνηση των επίπλων σας σε νέες τοποθεσίες και δείτε τη διαφορά που κάνει στην εμφάνισή τους.

5. Κρεμάστε στον τοίχο σας κάποιο έργο τέχνης που να σας αρέσει. 

http://designmoraitis.gr/wp-content/uploads/2011/04/5ptyxo.jpg

Επιλέξτε μερικά έργα τέχνης (όχι απαραίτητα ακριβά) ή και κάποιες εκπληκτικές αφίσες ζωγραφικής, για να συμπληρώσετε τη μαγεία των χρωμάτων στον χώρο σας. Μπορείτε να διαλέξετε οτιδήποτε, απο πίνακες ζωγραφικής, αφίσες συναυλιών, φωτογραφίες σε μεγάλες κορνίζες κ.λπ. Ένας άδειος τοίχος, είναι ένας βαρετός τοίχος. Βάλτε λοιπόν και εκεί την δική σας πινελιά και μην ξεχνάτε, να ταιριάζουν και με τα έπιπλα (να μην είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές)!

6. Προσθέστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες / αναμνήσεις.

http://www.localfinder.gr/custom/domain_1/image_files/sitemgr_photo_2924.jpg

Για να κάνετε το σπίτι σας πραγματικά ιδιοσυγκρασιακό και ελκυστικό, προσθέστε τις αγαπημένες φωτογραφίες. Μπορείτε να εκτυπώσετε μεγάλες φωτογραφίες από διαφορετικές εμπειρίες της ζωής σας και να τις κρεμάσετε στους τοίχους σας, ή μπορείτε να τις βάλετε επάνω στα έπιπλά σας. Θα αρέσει στους άλλους να βλέπουν το σπίτι σας γεμάτο με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Μπορείτε να βρείτε φθηνές κορνίζες για τις φωτογραφίες σας σε πολλά μαγαζιά.

7. Βάλτε ράφια στους τοίχους σας.

http://94.246.113.66/images/images/60/6035640299.jpg

Μπορείτε να βάλετε ράφια σε μικρές σειρές στον τοίχο σας, επιτρέποντάς σας να βάλετε φωτογραφίες γύρω τους. Βάλτε διάφορα διακοσμητικά, όπως γυάλινα βάζα λουλουδιών, πράγματα που έχετε συλλέξει από ταξίδια και άλλα όμορφα πράγματα που να ταιριάζουν με την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας. Και φυσικά δεν θα μπαίνετε στη διαδικασία να ανοίγετε και τρύπες στους τοίχους. Τα ράφια είναι μεγάλα για τη διακόσμηση του μπάνιου και σας επιτρέπει να βάζετε και τις πετσέτες. Δοκιμάστε επίσης, να χρησιμοποιήσετε τέτοια ράφια στην κουζίνα σας για να βάζετε βιβλία μαγειρικής και αρκετά υαλικά.

8. Επιλογή χαλιών.

http://www.ziogascarpets.gr/img/products/xalia_3.jpg

Επιλέξτε πολύχρωμα χαλιά ή χαλιά που να ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σπιτιού σας και το ντεκόρ. Μπορείτε να τα βάλετε σε όλους τους χώρους, στο σαλόνι, το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο, το χωλ και την κουζίνα.




 http://crsdcounseling.weebly.com

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :