Που βοηθάει η αλόη βέρα - Δείτε τα 5 σημαντικά οφέλη της


Υπάρχουν πολλά προ'ι'όντα της αλόη βέρα που χρησιμοποιούνται για την ομορφιά τόσο του σώματος όσο και του δέρματος. Εάν γνωρίζετε ήδη για το θαυματουργό φυτό της αλόη βέρα, μπορείτε να διαβάσετε και μερικά σημαντικά οφέλη της.
Το φυτό αυτό, εκκρίνει μια ελάχιστη ποσότητα οργανικού αντισηπτικού, που είναι ικανή να καταστρέψει τους μύκητες, τα επιβλαβή βακτήρια, καθώς επίσης και τα μικρόβια και τους ιούς. Επίσης, θεωρείται ότι είναι χρήσιμη για τη θεραπεία τραυματισμών και εγκαυμάτων, μικρών ασθενειών του δέρματος, για όλες τις μορφές διαβήτη, για την αύξηση των λιπιδίων του αίματος, για τις συνεχείς διαταραχές όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, το έκζεμα, η ψωρίαση, η πιτυρίδα, τα δερματικά έλκη, τις φουσκάλες και ούτω καθεξής. Στην πραγματικότητα, το φυτό αυτό, είναι πράγματι τόσο ευεργετικό σύμφωνα και με τους επιστήμονες, που γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εάν είναι ευεργετικό για τον καρκίνο και το AIDS. Η μαγική φόρμουλα αυτού της αλόη βέρα είναι το ζουμερό και διάφανο τζελ, που βρέθηκε στα μεγάλα πράσινα φύλλα του φυτού.

Τα διάφορα μέρη του φυτού αλόη βέρα χρησιμοποιούνται τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές εφαρμογές. Να διαβάζετε πάντα τις συστάσεις για την δοσολογία της και να μην κάνετε υπερβολική χρήση αυτού του φυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς

Η αλόη βέρα περιέχει πάνω από 200 ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα, πολυσακχαρίτη και λιπαρά οξέα, ενώ δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα διορθωτικών μέτρων. Το μεγαλύτερο μέρος του φύλλου της είναι γεμάτο με μια παχύρρευστη ουσία, η οποία περιέχει περίπου 99% νερό.


Ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει την αλόη για θεραπείες για πάνω από 5000 χρόνια. Τα οφέλη και οι επιπτώσεις για αυτό το θαυματουργό φυτό είναι πολλά. Δείτε τα 5 σημαντικά οφέλη της:

1. Η αλόη βέρα είναι υψηλή σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει πολλές βιταμίνες όπως Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, χολίνη, Β1, Β2, Β3 ( νιασίνη ), B6. Η αλόη βέρα είναι επίσης ένα από τα λίγα φυτά που περιέχει βιταμίνη Β12. Μερικά από τα μέταλλα που βρέθηκαν περιλαμβάνουν: ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, χρώμιο, σελήνιο, νάτριο, σίδηρος, κάλιο, χαλκός, μαγγάνιο.

2. Η αλόη βέρα είναι υψηλή σε αμινοξέα και λιπαρά οξέα. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Υπάρχουν περίπου 22 αμινοξέα που είναι απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα και λέγεται ότι 8 από αυτά είναι απαραίτητα. Τα αμινοξέων που βρέθηκαν στην αλόη είναι 18-20, με όλα τα 8 απαραίτητα αμινοξέα. Περιλαμβάνει επίσης ένα αρκετά εντυπωσιακό φάσμα λιπαρών οξέων. Περιέχει επίσης 3 φυτικές στερόλες, την HCL (η οποία μειώνει τα λίπη στο αίμα), την καμπεστερόλη και την Β -σιτοστερόλη. Όλα είναι χρήσιμα για τη μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και της δυσπεψίας. Άλλα λιπαρά οξέα που περιλαμβάνει είναι το λινελαϊκό, το λινολενικό, το μυριστικό, το καπρυλικό, το ελαϊκό, το παλμιτικό και το στεατικό.

3. Η αλόη βέρα είναι ένα πολύ γνωστή για την ενίσχυση της φυσικής ικανότητας του σώματος να προσαρμόζεται στις εξωτερικές αλλαγές και να αντιστέκεται στις ασθένειες. Θεωρείται ότι η δύναμή της εξισορροπεί τη λειτουργία του σώματος, την τόνωση και τους μηχανισμούς άμυνάς του. Αυτό αυξάνει την ικανότητα να αντιμετωπίζοεται το άγχος (σωματικό, συναισθηματικό και στρες απο το περιβάλλον).

4. Η αλόη βέρα βοηθάει την κακή πέψη που σχετίζεται με πολλές ασθένειες. Είναι γνωστό, γιατί απαλύνει και να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα και βοηθάει στη βελτίωση της πέψης. Βοηθά είτε στη δυσκοιλιότητα ή στη διάρροια, βοηθώντας να ρυθμίσει την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού. Είναι πολύ ευεργετικό για τα άτομα με προβλήματα όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

5. Η αλόη βέρα βοηθάει στο δέρμα. Λόγω των γνωστών ιδιοτήτων της αλόης για την επούλωση των πληγών, αναφέρουμε ότι είναι ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία καλλυντικών. Χρησιμοποιείτε σε εγκαύματα, εκδορές, ψωρίαση, ακόμα και σε τσιμπήματα εντόμων. Η αλόη δρα ως αναλγητικό, το οποίο ανακουφίζει τον πόνο των πληγών. Τοποθετήστε την αλόη στο ψυγείο και βάλτε την πάνω στο δέρμα σας αν έχετε καεί απο τον ήλιο - η άμεση κατευναστική επίδρασή της, θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Χρησιμοποιείται για να μειωθεί η αιμορραγία από μικρές εκδορές. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό ( πάνω από 99 % νερό ) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενυδατώσετε και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας γενικά. Η αλόη βέρα χρησιμοποιείτε και σαν μαλακτικό. Βοηθά να μαλακώσει και να καταπρα'υ'νθεί η επιδερμίδα. Βοηθά στην παροχή οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος, αυξάνοντας την ισχύ και τη σύνθεση των ιστών του και βελτιώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα μέσω της διαστολής των τριχοειδών.




http://4174427825.weebly.com http://charliesmomuk.weebly.com