10/2/14

Dimi Wise

Πράσινο τσάι: Πως θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος



Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί που πίνουν τσάι, ειδικά το πράσινο τσάι, τους βοηθάει να χάσουν γρηγορότερα βάρος απο ότι εκείνους που δεν πίνουν ποτέ.
Είναι ευρέως γνωστό ότι ένα μόνο φλιτζάνι τσάι μπορεί να αποτρέψει τα εγκεφαλικά επεισόδια, την αρθρίτιδα, τη φθορά των δοντιών και να μειώσει ακόμα και την πιθανότητα να προκληθεί καρκίνος στον κόλπο. Ενώ έχει θεωρηθεί ως ηρεμιστικό, για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, το πράσινο τσάι έχει επίσης ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα - βοηθά στη μείωση του βάρους. Οι επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι οι ενώσεις που βρίσκονται στο τσάι έχουν υψηλά επίπεδα που μάχονται για την απορρόφηση του λίπους.

Επιστημονική έρευνα λέει, ότι η χημική ουσία EGCG που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και επιταχύνει το μεταβολισμό του σώματος, είναι πολύ σημαντική για την απώλεια βάρους - μπορεί να κάψει μέχρι και 70 θερμίδες την ημέρα! Το πράσινο τσάι αυξάνει επίσης το επίπεδο των αντιοξειδωτικών. Πιστεύεται ότι, οι αντιοξειδωτικές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού επιταχύνουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση του λίπους.

Το πράσινο τσάι έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες χρόνια πριν και έχει πολλά οφέλη. Ένα από αυτά, είναι οι θερμογόνες ιδιότητές του. Αυτό σημαίνει ότι το πράσινο τσάι κάνει το μεταβολισμό σας να ζεσταθεί, ή να κάνει καύσεις με ταχύτερο ρυθμό. Όσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός σας, τόσες περισσότερες καύσεις κάνει. Εμείς αποθηκεύουμε λίπος ως καύσιμο για το σώμα μας. Ο μεταβολισμός είναι αυτός που καίει το λίπος γρηγορότερα και έτσι χάνουμε βάρος. Το πράσινο τσάι δημιουργεί επίσης την αίσθηση της πληρότητας, καθιστώντας το πολύ αποτελεσματικό για την μείωση της όρεξης. Όταν το σώμα σας δεν λαχταρά συνεχώς διάφορες τροφές, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες. Όπως ανέφερα παραπάνω, το EGCG μειώνει την ποσότητα των λιπιδίων (λίπος) που θα απορροφηθεί. Αυτό ωφελεί το επίπεδο της χοληστερόλης σας, προκαλεί την απώλεια βάρους και είναι πολύ υγιεινό για την καρδιά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βότανα: Οι 10 καλύτερες επιλογές για την υγεία μας

Έτσι, τη στιγμή που έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θέλετε να έχετε αυτά τα θετικά οφέλη, θα αναρωτηθείτε το εξής: πώς να χάσω βάρος με το πράσινο τσάι; Στη συνέχεια, διαβάστε παρακάτω μερικές σημαντικές συμβουλές.

1. Πρωινό.

How to Lose Weight with Green Tea

Αντικαταστήστε τον πρωινό καφέ σας με πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι έχει καφεΐνη, έτσι ώστε να μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το σώμα σας, αλλά μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει και το μεταβολισμό σας, ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες κατα τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να μην προσθέτετε αρκετή ζάχαρη, μέλι και γάλα, αφού θα σας προσθέσουν επιπλέον θερμίδες.

2. Να πίνετε συχνά πράσινο τσάι.

weight loss green tea

Μην φοβάστε να πίνετε πολλά φλιτζάνια. Υπάρχει λιγότερη καφεΐνη από ό, τι σε ένα φλιτζάνι με καφέ, ενώ δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε τόσο πολύ για το νευρικό σας σύστημα, αν διπλασιάσετε τις μερίδες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε (και να παραμένετε) πλήρεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι και ως συμπλήρωμα για τα γεύματα. Πιείτε ένα φλιτζάνι πριν ή αμέσως μετά το φαγητό, έτσι ώστε να μην τρώτε πάρα πολύ.

3. Επιμείνετε σε αυτή τη συνήθεια.

http://cdn.sheknows.com/articles/crave/tea_pot.jpg

Όταν πίνετε τακτικά πράσινο τσάι θα αντιμετωπίσετε επιπλέον οφέλη στην απώλεια βάρους. Όσο περισσότερο επιμείνετε σε αυτή τη συνήθεια, τόσο περισσότερο θα εκπαιδεύσετε το σώμα σας στο να απορροφά λιγότερο λίπος σε μακροπρόθεσμη βάση. Αυτός είναι ένας καλός λόγος, ακόμα και αν δεν έχετε παρατηρήσει τα πολλά οφέλη που έχει κατά τις πρώτες ημέρες. Κάποια πράγματα απλά χρειάζονται χρόνο, αλλά αξίζει να περιμένετε.

4. Συζητήστε με άλλα άτομα που πίνουν πράσινο τσάι.

tell others what you know about green tea and weight loss

Για να μάθετε και άλλες νέες συμβουλές για το πώς να χάσετε βάρος με το πράσινο τσάι, μιλήστε με ανθρώπους που έχουν χάσει πραγματικά βάρος χρησιμοποιώντας το τσάι ως συμπλήρωμα. Μπορούν να γνωρίζουν λίγα κόλπα και μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν στις προσπάθειές σας.

5. Για έναν πιό υγιεινό τρόπο ζωής. 

http://static.ifood.tv/files/images/editor/images/slimming%20tea%201.jpg

Το να μάθετε πώς να χάσετε βάρος με το πράσινο τσάι, σας ανοίγει τις πόρτες και για άλλες καλές συνήθειες. Το πράσινο τσάι είναι ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης, για επιθυμία για σνακ και άλλα λιπαρά τρόφιμα που θα πρέπει να σταματήσετε. Μπορείτε μόνοι σας να ελέγχετε τι τροφές θα τρώτε. Ξεκινήστε ένα νέο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής τώρα.

Αρχίστε να αντικαθιστάτε τα τρόφιμα που είναι υψηλά σε λιπαρά και θερμίδες με τρόφιμα που είναι καλύτερα για εσάς. Εάν μειώσετε τις θερμίδες σε μόλις 500 την ημέρα, θα χάσετε 1 κιλό μέσα σε μία εβδομάδα ! Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα αισθάνεστε πιό όμορφα με το σώμα σας. Βάλτε λοιπόν το πράσινο τσάι στην καθημερινότητά σας.




http://stationapush.weebly.com http://disintossicalamente.blogspot.com

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :