25/9/16

Dimi Wise

Παπάγια: 12 οφέλη για την υγεία που θα πρέπει να γνωρίζετε


Το ξέρατε ότι η παπάγια είναι καλή τροφή για τους διαβητικούς και επίσης βοηθά στην απώλεια βάρους; Έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση και έχει το σχήμα αχλαδιού, είναι εξωτικό φρούτο που μπορείτε να βρείτε εύκολα στην αγορά όλο το χρόνο. Περιέχει στο εσωτερικό της εκατοντάδες μαύρους, στρογγυλούς ζελατινώδεις σπόρους, μαλακούς, που το καθιστά να είναι πραγματικά μια πολύ θρεπτική τροφή και που μπορείτε να την συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω. Διαβάστε τα 12 οφέλη που έχει για την υγεία και γιατί θα πρέπει να συμπεριλάβετε αυτό το φρούτο στη διατροφή σας.

1. Μειώνει Τη Χοληστερόλη


HTML5 Icon


Η παπάγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την συσσώρευση της χοληστερόλης στις αρτηρίες. Η πολύ συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες μπορεί να τις φράξει εντελώς, προκαλώντας καρδιακή προσβολή. Το εκχύλισμα παπάγιας, έχει βρεθεί από έρευνες, ότι μειώνει τα λιπίδια και τα τριγλυκερίδια στους διαβητικούς (τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια).

2. Βοηθά Στην Απώλεια Βάρους


HTML5 Icon


Μία μεσαίου μεγέθους παπάγια περιέχει μόλις 120 θερμίδες. Έτσι, αν θέλετε να χάσετε βάρος, μην ξεχάσετε να προσθέσετε αυτό το καταπληκτικό φρούτο στη διατροφή σας. Οι φυτικές ίνες που περιέχει, δίνουν ένα αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να μειώνει την πείνα και να θέλετε να τρώτε λιγότερο κατα τη διάρκεια της ημέρας. Μια καλή επιλογή, είναι να το φάτε το βράδυ.

3. Ενισχύει Το Ανοσοποιητικό Σύστημα


HTML5 Icon


Το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στις διάφορες λοιμώξεις που μπορεί να μας αρρωστήσουν. Μια κανονική σε μέγεθος παπάγια, δίνει στον οργανισμό μας περισσότερο απο το 200% της καθημερινής και αναγκαίας προσληψης, βιταμίνης C, καθιστώντας την ιδανική για να χτίσει ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Κάνει Καλό Στους Διαβητικούς


HTML5 Icon


Παρά το γεγονός ότι έχει γλυκιά γεύση, η παπάγια έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (8,3 γραμμάρια για ένα φλιτζάνι με κομμένες φέτες), καθώς και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτή η ιδιότητά της, την καθιστά ως ένα εξαιρετικό φρούτο για τους διαβητικούς. Οι βιταμίνες και τα φυτικά θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν, εμποδίζουν την ανάπτυξη καρδιακής νόσου στον διαβήτη. Επίσης, οι άνθρωποι που δεν έχουν διαβήτη μπορούν να τρώνε παπάγια για πρόληψη. Μπορείτε επίσης να θέλετε να διαβάσετε πώς να την πρόληψη του διαβήτη με μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.

5. Κάνει Καλό Για Τα Μάτια


HTML5 Icon


Η παπάγια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Α και φλαβονοειδή, όπως η β-καροτίνη, η ζεαξανθίνη, η λουτεΐνη και υποξανθίνη, τα οποία διατηρούν τις μεμβράνες της βλέννας στα μάτια υγιείς, εμποδίζοντας τις βλάβες που μπορεί να συμβούν. Η βιταμίνη Α, εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη της εκφύλισης ωχράς κηλίδας στα ηλικιωμένα άτομα.

6. Προστασία Αρθρίτιδας


HTML5 Icon


Η αρθρίτιδα μπορεί να είναι μια πραγματικά εξουθενωτική ασθένεια και οι άνθρωποι που την έχουν, διαπιστώσουν ότι η ποιότητα της ζωής τους μειώνεται σημαντικά. Το να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας την παπάγια, κάνει καλό για τα οστά, αφού περιέχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μαζί με τη βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην αποφυγή διαφόρων μορφών αρθρίτιδας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό για τις ρευματικές παθήσεις, έδειξε ότι, οι άνθρωποι που κατανάλωναν τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν αρθρίτιδα, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη C. Επίσης, διαβάστε 9 τρόποι που μπορείτε να την καταπολέμηση της αρθρίτιδας με το φαγητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιταμίνη Ε: Ποιά είναι τα οφέλη για την υγεία


7. Βελτιώνει Την Πέψη


HTML5 Icon


Στη σημερινή εποχή, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε να τρώτε τρόφιμα που είναι δεν κάνου καλό στο πεπτικό σας σύστημα. Συχνά βρισκόμαστε να τρώμε πρόχειρο φαγητό που φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες λαδιού. Τρώγοντας μια παπάγια την ημέρα μπορεί να περιορίσετε τις αρνητικές συνέπειες του συχνού φαγητού στο πεπτικό σύστημα, καθώς περιέχει ένα πεπτικό ένζυμο γνωστό ως παπαΐνη μαζί και με τις φυτικές ίνες, που βοηθά στη βελτίωση της υγείας του πεπτικού σας.

8. Βοηθά Στους Πόνους Της Περιόδου


HTML5 Icon


Οι γυναίκες που έχουν κάθε μήνα πόνους απο την περίοδο, θα πρέπει να τρώνε αρκετές φορές παπάγια, καθώς υπάρχει ένα ένζυμο με την ονομασία παπαΐνη που βοηθά στη ρύθμιση και τη διευκόλυνση της ροής κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης.

9. Προλαμβάνει Τα Σημάδια Της Γήρανσης


HTML5 Icon


Όλοι μας θα θέλαμε να μείνουμε για πάντα νέοι, αλλά κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν το έχει καταφέρει. Οι υγιεινές όμως συνήθειες στη διατροφή, όπως η κατανάλωση παπάγιας σε καθημερινή βάση θα παρατείνει τη διαδικασία και μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε 5 χρόνια νεότερι από ό, τι είστε. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο το οποίο βοηθά στην πρόληψη των ελευθέρων ριζών του δέρματός (ρυτίδες), καθώς και σε άλλα σημάδια που οδηγούν στη γήρανση του δέρματος.

10. Βοηθά Στην Ανάπτυξη Των Μαλλιών


HTML5 Icon


Εκτός από το ότι διατηρεί το δέρμα υγιές, η παπάγια είναι πολύ αποτελεσματική και για τη διατήρηση υγιών μαλλιών. Σε αυτό συμβάλει η βιταμίνη Α, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σμήγματος, μια ένωση που είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρούνται τα μαλλιά λεία, λαμπερά και ενυδατωμένα. Η εξωτερική εφαρμογή απο εκχύλισμα παπάγιας στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα. Τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε αυτό το εκχύλισμα, βοηθούν στην πρόληψη για την απώλεια μαλλιών. Θα δώσει ώθηση στην ενίσχυση και την ανάπτυξη των μαλλιών. Αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη, πιστεύεται επίσης, ότι η κάνει καλό και για προλάβετε την αραίωση.

11. Προλαμβάνει Τον Καρκίνο


HTML5 Icon


Η παπάγια είναι μια πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικλα, φυτιτκά θρεπτικά συστατικά και φλαβονοειδή που εμποδίζουν τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στα κύτταρα. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Χάρβαρντ στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας, έδειξε την ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα σε βήτα-καροτίνη, η οποία προστατεύει απο τον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου.

12. Βοηθά Στη Μείωση Του Στρες


HTML5 Icon


Μετά από μία σκληρή μέρα στη δουλειά, είναι μια καλή ιδέα όταν πάτε στο σπίτι να φάτεμια ολόκληρη παπάγια. Ο καρπός της είναι πλούσιος σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, η οποία μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, διαπιστώθηκε ότι 200 μιλιγκράμ βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών του στρες (το πείραμα έγινε σε ποντίκια).

Όλα αυτά καθιστούν την παπάγια ως ένα υγιεινό φρούτο που είναι εξαιρετικό για την καλή λειτουργία του σώματος.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :