Βιταμίνη Ε: Ποιά είναι τα οφέλη για την υγεία


Η βιταμίνη Ε είναι μια εξαιρετικά σημαντική βιταμίνη που έχει μεγάλη διατροφική αξία και βοηθάει στην αποφυγή της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας.
Η βιταμίνη Ε, έχει επίσης βρεθεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών προσβολών, ενώ επίσης βοηθά όσους που έχουν υποστεί έμφραγμα να επανέλθουν γρηγορότερα, με την κατάλληλη διατροφή. Ευτυχώς, η βιταμίνη αυτή είναι ένα αρκετά γνωστή για τα θρεπτικά συστατικά της, αν και μπορεί να μην συνδέετε με πολλές δίαιτες, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη D.

Ακολουθήστε μερικές συμβουλές που είναι σημαντικές για την υγεία σας:

http://thessdiet.gr/uploads/articles/%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B9_09.jpg

1. Φάτε χόρτα. Τα χόρτα, το σπανάκι και οι σαλάτες περιέχουν αρκετή δόση βιταμίνης Ε, ιδιαίτερα το σπανάκι. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον βιταμίνη Ε συμπεριλαμβάνοντας στην διατροφή σας και το αβοκάντο, μια άλλη μεγάλη πηγή βιταμίνης Ε.

 http://www.eatwell.gr/wp-content/uploads/2012/09/rawalmonds.jpg
2. Φάτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, όπως αμύγδαλα, φυστικοβούτυρο, μπρόκολο και ντομάτες. Άλλα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε είναι τα ακτινίδια και το μάνγκο. Δώστε προσοχή στο τι τρώτε. Αν χρειαστεί να αυξηθεί η πρόσληψη αυτής της βιταμίνης, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στην διατροφή σας, τις τροφές που αναφέραμε παραπάνω.

http://livewholebefree.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/03/Cook-Kitchen-Healthy-940x500.jpg

3. Μαγειρέψτε το φαγητό σας σωστά. Οι βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ συχνο να χάνονται κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί, προσθέτωντας και ωμές τροφές, οι οποίες διατηρούν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Όταν βάζετε το φαγητό σας σε τάπερ, βεβαιωθείτε ότι κλείνει καλά με το καπάκι έτσι ώστε να μένει φρέσκο ​​περισσότερο. Τρώτε τροφές με πολλά συντηρητικά και αυτό είναι ανθυγιεινό, έτσι η αποθήκευσή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν χρησιμοποιείτε υγιεινά τρόφιμα. Προσπαθήστε να τρώτε και τροφές ολικής αλέσεως για επιπλέον διατροφικό όφελος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η βιταμίνη Α είναι τόσο απαραίτητη για τον οργανισμό μας

4. Ελέγξτε την πρόσληψη της βιταμίνης Ε. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση κυμαίνεται από 600 IU έως το πολύ 1500 IU. Με άλλα λόγια, περίπου 10 mg της βιταμίνης Ε είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

http://healthcaredagree.com/wp-content/uploads/2014/08/Vitamins-For-Younger-Skin-9.jpg

5. Πάρτε ένα συμπλήρωμα. Ενώ πολλοί διαιτολόγοι λένε ότι τα συμπληρώματα δεν είναι η καλύτερη μέθοδος για την βελτίωση της υγείας απο θέμα διατροφής και την πρόσληψη βιταμίνης, αν η ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης Ε εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή και, τα συμπληρώματα μπορεί να είναι η τελευταία λύση.

Όπως συμβαίνει με κάθε φάρμακο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών για την καθημερινή θεραπευτική σας αγωγή για βελτίωση της υγείας.




http://yosiyuri.blogspot.com