24/9/16

Dimi Wise

Πως Να Επιλέξετε Έργα Τέχνης Για Την Κρεβατοκάμαρα


Θέλετε να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρά σας και δεν ξέρετε τι έργα τέχνης να επιλέξετε για τους τοίχους; Έχετε κουραστεί, κοιτάζοντας τις ίδιες παλιές αφίσες και φωτογραφίες που έχετε εδώ και καιρό και που δεν σας αρέσουν πια; Αν είναι έτσι, τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο έργο τέχνης.

Επιλέγοντας Ένα Έργο Τέχνης


1. Δροσερά Χρώματα


HTML5 Icon


Επιλέξτε ένα έργο τέχνης με δροσερά χρώματα. Δύο παραδείγματα είναι το μπλε και το πράσινο χρώμα. Ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί θα πρέπει να τοποθετούνται για χώρους όπου θέλετε μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα, όπως είναι το σαλόνι.

2. Να Είναι Απλό


HTML5 Icon


Βεβαιωθείτε ότι το έργο τέχνης είναι απλό. Οι εικόνες από λουλούδια και διάφορα άλλα τοπία είναι καλές επιλογές. Η κρεβατοκάμαρα σας θα πρέπει να είναι ήρεμη και γαλήνια, αφού είναι ο χώρος όπου ξεκουράζεστε μετά από μια δύσκολη ημέρα.

3. Τι Σας Ταιριάζει


HTML5 Icon


Δείτε τι πραγματικά σας αρέσει. Σε μερικούς ανθρώπους, αρέσουν τα φανταχτερά και πολυσύνθετα (από άποψη σχεδιασμού και ζωγραφικής) έργα τέχνης και σε άλλους τα πιο απλά. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε κάποιο από αυτά, είναι να ξέρετε πραγματικά τι ταιριάζει στον χώρο σας και στο γούστο σας.

4. Ατμόσφαιρα Και Χώρος Του Δωματίου


HTML5 Icon


Ελέγξτε την ατμόσφαιρα, το μέγεθος και το φωτισμό στο δωμάτιό σας. Για παράδειγμα, αν το δωμάτιό σας είναι πολύ σκοτεινό, τότε μπορεί να μην ταιριάζει ή να μην θέλετε το έργο τέχνης που είναι πολύ σκούρο για την κρεβατοκάμαρα.

5. Επιλέξτε Χρώματα Αντικειμένων


HTML5 Icon


Σημειώστε ορισμένα χρώματα που θα βάλετε στο δωμάτιό σας, όπως ένα σεντόνι, ένα κομοδίνο ή ένα χαλί. Μόλις βρείτε τα χρώματα που θέλετε, προσπαθήστε να βρείτε έργα τέχνης που να έρχονται σε αντίθεση με τα χρώματα των αντικειμένων που έχετε μέσα στο χώρο.

6. Τι Προτιμάτε


HTML5 Icon


Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να βάλουν ένα έργο τέχνης, φωτογραφίες, αφίσες και πίνακες ζωγραφικής. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού υπάρχουν μίνι γλυπτά και ακόμη και κουρτίνες που θα μπορούσαν να είναι καλά παραδείγματα έργων τέχνης και να δείχνουν υπέροχα στον χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 απίστευτα έξυπνα έπιπλα για πολύ μικρούς χώρους


Λαμβάνοντας υπόψη άλλα πράγματα στο δωμάτιο σας


Μερικές φορές, μπορεί να μην το σκέφτεστε, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα στο δωμάτιό σας, που μπορεί να θεωρηθούν επίσης έργα τέχνης. Δείτε μερικά παραδείγματα:

1. Καθαρίστε Την Κρεβατοκάμαρα


HTML5 Icon


Ένα καθαρό δωμάτιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να φαίνεται ήρεμο και να αποπνέει μια χαλαρωτική διάθεση, ενώ αν το παρατηρήσετε, μόλις καθαριστεί, θα φαίνεται από μόνο εντυπωσιακό!

2. Προσθέστε Μερικές Πινελιές


HTML5 Icon


Οι μικρές πινελιές, μπορεί να βοηθήσουν όσον αφορά τη διάθεση που θα έχετε όταν βρίσκεστε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε κάποια αντικείμενα, όπως, ένα βάζο με όμορφα τριαντάφυλλα ή άλλα λουλούδια που σας αρέσουν. Όπως και με το έργο τέχνης, αποφύγετε να βάλετε ένα βάζο με φωτεινό χρώμα, γιατί μην ξεχνάτε, ότι η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος όπου κοιμόμαστε.

3. Έπιπλα


HTML5 Icon


Επιλέξτε ένα στυλ από έπιπλα που σας αρέσει, ένα μοντέρνο ας πούμε, ή κάποιο που να σας αντιπροσωπεύει. Τα έπιπλα θα πρέπει να ταιριάζουν με τον χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

4. Βάψτε Τους Τοίχους


HTML5 Icon


Εξετάστε το ενδεχόμενο να ξαναβάψετε τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας σας. Όπως και με το έργο τέχνης που θα επιλέξετε, έτσι και με τα χρώματα του τοίχου θα πρέπει να κάνετε το ίδιο. Να είναι ανοιχτά και φωτεινά. Αν πάτε σε ένα κατάστημα, υπάρχουν ένα σωρό επιλογές, έτσι δεν θα είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσετε τι θα βάλετε.

Αυτές είναι κάποιες συμβουλές για το πως να επιλέξετε για την κρεβατοκάμαρά σας, έργα τέχνης που να σας αρέσουν και να ταιριάζουν με το δωμάτιο.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :