29/9/16

Dimi Wise

9 Μυστικά Για Την Χαλάρωση Του Δέρματος


Ψάχνετε για έναν τρόπο για να αντιμετωπίσετε την χαλάρωση του δέρματος, η οποία μπορεί να δημιουργήθηκε μετά απο μια εγκυμοσύνη ή λόγω απότομης απώλειας βάρους; Θα γνωρίζετε ότι είναι φυσικό να συμβεί κάτι τέτοι πολλλές φορές, όσο μεγαλώνουμε. Αλλά ας μην κατηγορούμε συνέχεια τη γήρανση για όλα - υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προκάλούν χαλάρωση του δέρματος - π.χ. το κάπνισμα, η συνεχής κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή, η αφυδάτωση και όπως είπα και πριν, η εγκυμοσύνη και η παχυσαρκία. Αυτές είναι οι πιο γνωστές αιτίες. Η χαλάρωση, εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος η οποία, αν και είναι φυσιολογική λόγω της γήρανσης, μπορεί να προκαλέσει και έλλειψη αυτοπεποίθησης όσον αφορά τον ψυχολογικό παράγοντα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι θεραπείας που θα μειώσουν με επιτυχία τη χαλάρωση του δέρματος, αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση. Μετά από μια προσεκτική έρευνα, σας παρουσιάζω 9 μυστικά να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του δέρματος ή τουλάχιστον τη μείωσή της!

Τι σας προτείνουμε για την χαλάρωση του δέρματος.

HTML5 Icon


Όπως αναφέραμε και πριν, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σε θέση να κάνουν κάποια ιατρική επέμβαση, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί δεν έχουν τα χρήματα ή για δικούς τους λόγους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρήκαμε την παρακάτω λίστα με θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εάν πάλι θέλετε, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, πριν αποφασίσετε να κάνετε αφαίρεση της χαλάρωσης στο δέρμα με επέμβαση. Η παρακάτω λίστα είναι σύντομη, αλλά φαίνεται ότι τα 9 αυτά μυστικά θεραπείας για χαλάρωση του δέρματος, λειτουργούν πραγματικά! Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

1. Αλόη Βέρα - Η αλόη βέρα είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες, όταν πρόκειται για το δέρμα. Το μηλικό οξύ που περιέχει, βοηθά τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Απλώστε την αλόη βέρα στις περιοχές όπου υπάρχει η χαλατότητα και κάνετε μασάζ απαλά. Αφήστε την αλόη να δράσει στην περιοχή για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια, πλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό. Εφαρμόστε αυτήν την μέθοδο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να παρατηρήσετε τα αποτελέσματα.

2. Ασπράδια Αυγών - Τα ασπράδια αυγών περιέχουν υδρο-λιπίδια, τα οποία βοηθούν στην ανόρθωση του δέρματος απο την χαλαρότητα, ενώ θεωρούνται μια ιδιαίτερα αποτελεσματική φυσική θεραπεία για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για τη μέθοδο αυτή, πάρτε μια μαλακή βούρτσα και απλώστε την επάνω στην πειοχή. Μετά την εφαρμογή, αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό. Εφαρμόστε αυτήν την μέθοδο, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για πιό αισθητά αποτελέσματα.

3. Λεμόνι - Η βιταμίνη C που έχει το λεμόνι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, που βοηθά το δέρμα να αποκτήσει ξανά την ελαστικότητά του. Χρησιμοποιείστε το χυμό λεμονιού, με απαλό μασάζ στις περιοχές όπου έχετε το πρόβλημα, για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Τη διαδικασία αυτή να την επαναλαμβάνεται δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

HTML5 Icon


4. Ελαιόλαδο - Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνες Α και Ε που ενισχύουν την αντι-γήρανση, καθώς και αντιοξειδωτικά, που παρέχουν σταθερό και ενυδατωμένο δέρμα. Για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου, μπορείτε να ζεστάνετε λίγο το ελαιόλαδο και να το εφαρμόσετε στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, ενώ μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αυτή η μέθοδος πρέπει να εφαρμόζεται κάθε μέρα, τουλάχιστον μία φορά.

5. Συνδυασμός Από Αβοκάντο Και Αγγούρι - Αυτός ο συνδυασμός όχι μόνο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την χαλάρωση, αλλά θα ενισχύσει επίσης τους πόρους και θα κάνει και απολέπιση του δέρματος, ενώ παρέχει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Εφαρμόστε αυτό το συνδυασμό αβοκάντο με αγγούρι και αφήστε το να παραμείνει στο δέρμα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

6. Συνδυασμός Από Γιαούρτι Και Μέλι - Αυτός είναι ένας άλλος καλός συνδυασμός που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε! Ο συνδυασμός αυτός παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Εφαρμόστε αυτό το μίγμα, κάνοντας απαλό μασάζ για τουλάχιστον 30 λεπτά και ξεπλύνετε μετά με ζεστό νερό. Τη διαδικασία αυτή μπορείτε να την επαναλαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως να απαλλαγείτε απο τις ρυτίδες με 7 βήματα

HTML5 Icon


7. Νερό - Είναι ένα από τις πιό απλές μεθόδους για να μειώσετε την χαλάρωση του δέρματος. Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα κάθε μέρα. Το νερό θα βοηθήσει τα κύτταρα του δέρματος να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους, ενώ η αφυδάτωση, είναι ένας από τους παράγοντες που αναφέρονται στις αιτίες που προκαλούν χαλαρότητα.

8. Άσκηση - Η καθημερινή άσκηση την ημέρα και κυρίως το πρωί, παρέχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το σώμα. Η άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για το δέρμα, καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος, τονώνει το δέρμα και αυξάνει την ελαστικότητά του.

9. Μασάζ - Το μασάζ είναι η τέλεια λύση για την χαλάρωση στο δέρμα, αφού, το κάνει πιο εύκαμπτο και ελαστικό. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε στην περιοχή αιθέρια έλαια, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να έχετε τα θετικά αποτελέσματα που περιμένετε!

HTML5 Icon


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρέμες προσώπου για τον τύπο του δέρματός σας

Το δέρμα μας αξίζει όλη μας την προσοχή μιας και είναι πολύ σημαντικό για την εμφάνιση αλλά και για την υγεία. Παρά το γεγονός ότι πολλοί φυσικοί παράγοντες - π.χ. η γήρανση και η εγκυμοσύνη προκαλούν χαλάρωση του δέρματος, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη μας, προκειμένου να καταφέρετε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος που γράφτηκε αυτό το άρθρο για να μοιραστούμε μερικούς από τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την πρόληψη και τη θεραπεία. Ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος στο σώμα σας πριν αποφασίσετε να κάνετε κάποια επέμβαση. Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές οι μέθοδοι φαίνονται αποτελεσματικές, πρέπει να είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί. Η συμβουλή μας θα ήταν, να ζητήσετε και τη γνώμη κάποιου ειδικού εάν δεν είστε σίγουρη για την εφαρμογή των παραπάνω μεθόδων.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :