3/10/16

Dimi Wise

9 Συμβουλές Για Ασκήσεις Γιόγκα Στο Σπίτι


Τα μαθήματα γιόγκα σε ένα στούντιο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικειωθείτε με τη γιόγκα να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε και να δυναμώσετε το σώμα σας. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το χρόνο ή τα χρήματα για να πάτε σε ένα στούντιο, ή μπορεί να μην έχετε ένα στούντιο γιόγκα κοντά στην περιοχή σας. Ακόμα και αν δεν έχετε τα χρήματα, το χρόνο, ή δεν σας βολεύει η τοποθεσία, ή απλά προτιμάτε να κάνετε γιόγκα στο σπίτι, μπορείτε να ξεκινήσετε μόνοι σας στο σπίτι με τις παρακάτω συμβουλές, για τόνωση και ενδυνάμωση του σώματος αλλά και του μυαλού.

1. Παρακολουθήστε Ένα Δωρεάν Μάθημα Γιόγκα

Τα περισσότερα στούντιο ή γυμναστήρια, θα σας αφήσουν να δοκιμάσετε να παρακολουθήσετε έστω μια φορά δωρεάν. Αν δεν γνωρίζετε πολλά για τη γιόγκα, ή αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάνατε για τελευταία φορά, δοκιμάστε να παρακολουθήσετε μία ή δύο φορές. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πως να ξεκινήσετε ασκήσεις για το σπίτι. Μετά από την πρώτη φορά που θα πάτε, σημειώστε σε ένα χαρτί τις στάσεις, έτσι ώστε να τις θυμάστε αργότερα. Ρωτήστε τον εκπαιδευτή, αν έχει οποιεσδήποτε συμβουλές ή προτάσεις που θα μπορούσατε να εφαρμόσετε στο σπίτι. Πολλοί εκπαιδευτές θα είναι πρόθυμοι να σας δείξουν και να σας πουν κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν. Συνεχίζουμε με μερικές συμβουλές παρακάτω.

2. Παρακολουθήστε Βίντεο Με Γιόγκα Για Αρχάριους

HTML5 Icon


Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων γιόγκα σε πολλά βίντεο που μπορείτε να βρείτε δωρεάν. Μπορείτε να ψάξετε στην αγορά για DVD ή ακόμα ευκολότερα, να βρείτε στο youtube μαθήματα για γιόγκα, που θα σας καθοδηγούν βήμα προς βήμα για το πως να το κάνετε σωστά. Υπάρχουν και βίντεο για προχωρημένους. Επιλέξτε ένα βίντεο ή μαθήματα που να ταιριάζουν με τους στόχους που έχετε βάλει. Εάν ο στόχος σας είναι να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος, ίσως να θέλετε να βρείτε ένα γρήγορο βίντεο για την vinyasa γιόγκα ή την asana γιόγκα. Αν ο στόχος σας είναι ο διαλογισμός, μπορείτε αν θέλετε να βρείτε ένα βίντεο για τη hatha γιόγκα. Βάλετε όποια μουσική εσείς επιθυμείτε, δεν χρειάζεται να ακούτε τη μουσική του βίντεο.


3. Έρευνα Στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν πολλές μεγάλες ιστοσελίδες στο ίντερνετ για online ασκήσεις με γιόγκα για το σπίτι. Μπορείτε να ψάξετε για θέματα από διαφορετικές κατηγορίες, όπως ανέφερα πιο πάνω, που να είναι πιστοποιημένες από έμπειρους και πώς να τους αλληλουχία σε ένα στερεό πρακτική. Φροντίστε να συμβουλευτείτε τις περιοχές που υποστηρίζονται από πιστοποιημένου εκπαιδευτές της γιόγκα. Πολλές μορφές της γιόγκα, όπως η asana, η jivamukti, η hatha, και η iyengar έχουν τη δική τους οργανωτική ιστοσελίδα που μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την πρακτική σας στο σπίτι.

4. Ενημερωθείτε Για Τις Δυσκολίες Της Άσκησης

HTML5 Icon


Ακούγεται αρκετά εύκολο να κάνετε ασκήσεις γιόγκα στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αν δεν έχετε κάποια εμπειρία. Κατανοώντας τις βασικές αρχές της γιόγκα από την ευθυγράμμιση της ασάνα γιόγκα, όπου το σώμα μένει και σε απόλυτη ηρεμία, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια καλή άσκηση για το σπίτι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι, όταν λέμε ασάνα, είναι αυτό που σήμερα ο κόσμος αποκαλεί γιόγκα. Όταν η γιόγκα γίνεται σωστά, φαίνεται εύκολη και θα πρέπει να αισθάνεστε χαλαροί και ήρεμοι. Το σώμα τίθεται σε απόλυτη ηρεμία και υπάρχει αρμονία και σωστός συνδυασμός με τις βαθιές ανάσες που παίρνετε. Αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, είναι καλό να εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας DVD ή να μπείτε σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο και να έχετε έτοιμο τον χώρο στο σπίτι σας. Για να καταλάβετε, ένας καλός δάσκαλος της γιόγκα χρειάζεται πολλά χρόνια πρακτικής για να καταφέρει να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 7 σημαντικές συμβουλές για όσους ασκούνται

5. Στόχοι

Πριν από την έναρξη κάθε άσκησης γιόγκα, θα πρέπει να ξέρετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να μάθετε. Η γιόγκα μπορεί να είναι μια μέθοδος σωματικής άσκησης, όπως είναι οι ασκήσεις για κοιλιακούς, ένας τρόπος για να μειώσετε και να διαχειρίζεστε το άγχος, ένα μέσο θεραπείας για μια ασθένεια ή έναν τραυματισμό, ή μια διαδρομή για την πνευματική ολοκλήρωση και την εσωτερική σας ηρεμία. Σκεφτείτε πάνω σε ποια σημεία θέλετε να κάνετε εξάσκηση, όπως για παράδειγμα, τη δύναμη, την ευελιξία, την αντοχή, το άγχος και την κατάθλιψη. Ίσως επίσης να θέλετε να κάνετε εξάσκηση γενικά για την ευημερία. Γράψτε κάπου τους στόχους σας και συνεχίστε να προσθέτετε νέους στόχους. Οι στόχοι θα σας βοηθήσουν να μην τα παρατήσετε και να είστε σε εγρήγορση!

6. Βρείτε Τον Κατάλληλο Εξοπλισμό

HTML5 Icon


Το λιγότερο που θα χρειαστείτε είναι ένα χαλάκι για γιόγκα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να έχει στηρίγματα, όπως ιμάντες, μπλοκ και μια μεγάλη κουβέρτα. Αυτά τα κομμάτια του εξοπλισμού μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση και την εμβάθυνση της άσκησης της γιόγκα, καθώς και στην άνεση που πρέπει να έχετε. Μπορείτε να αγοράσετε τα χαλάκια και τα στηρίγματα σε καταστήματα αθλητικών ειδών, σε στούντιο γιόγκα, ή online μέσα από κάποιο site. Δεν χρειάζεται απαραίτητα ειδική ενδυμασία για να κάνετε γιόγκα, αλλά να φοράτε κάτι άνετο και όχι πολύ σφιχτό. Οι γυναίκες μπορούν να φορούν κολάν, και αθλητικό σουτιέν. Οι άνδρες μπορούν να φορούν ένα αθλητικό σορτς και ένα t-shirt.

7. Πόσο Χρόνο Θέλετε Να Διαθέσετε

Ο σωστός προγραμματισμός και οι τακτικές συνεδρίες για γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε τη χρυσή τομή σε χώρο και χρόνο καθημερινά, ενώ η συνεργασία και με άλλα άτομα, θα βοηθήσει επιπλέον στο να βάζετε συνεχώς καινούργιους στόχους. Ξεκινήστε την πρακτική στο σπίτι σας με μια έως τρεις συνεδρίες την εβδομάδα. Βάλτε στόχους για τον εαυτό σας που είναι εφικτοί.

8. Βρείτε Χρόνο Για Τον Εαυτό Σας

HTML5 Icon


Βεβαιωθείτε ότι όλα στο σπίτι είναι εντάξει και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς, παρά μόνο, εάν είναι κάτι σημαντικό. Προσπαθήστε να΄βρε'ιτε έναν χώρο που να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη ησυχία, για να μπορείτε να συγκεντρωθείτε καλύτερα. Πολλά μαθήματα για τη γιόγκα είναι 60-95 λεπτά, αλλά μπορεί να μην είστε σε θέση να αφιερώσετε τόσο χρόνο. Ακόμα κι αν έχετε στη διάθεσή σας μόνο 10 λεπτά την ημέρα, μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι από τα οφέλη της. Αν έχετε παιδιά, προσπαθήστε να βρείτε κάποιον να τα προσέχει την ώρα που θα κάνετε τις ασκήσεις σας. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε γιόγκα κατά τη διάρκεια που τα παιδιά είναι στο σχολείο, εάν είστε μητέρα που δεν εργάζεται! Εάν πάλι δουλεύεται, μπορείτε κάποια στιγμή μέσα στη διάρκεια της ημέρας, να "κλέψετε" μερικά λεπτά.

9. Βρείτε Ένα Άνετο Μέρος Για Εξάσκηση

Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα άνετο και ήσυχο μέρος για να κάνουν ασκήσεις γιόγκα μέσα στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο να κινηθείτε και πλήρη ηρεμία, για να μην έρχεστε σε επαφή με ήχους που ακούτε από έξω, έτσι ώστε να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε καλύτερα και να χαλαρώσετε τελείως. Θα χρειαστείτε ένα χαλάκι που να σας χωράει, έτσι ώστε να μην ακουμπάτε το σώμα σας στο πάτωμα. όσον αφορά την ηρεμία του χώρου, μην πείτε για παράδειγμα: "Θα ήθελα κάπου που είναι άνετα, ακόμα και στο υπόγειο". Δεν είναι καλή λύση, αφού η υγρασία και το κρύο του υπογείου δεν θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε. Θα πρέπει να είστε ελαφριά ντυμένοι και όχι να φοράτε πουλόβερ ή ακόμα και μπουφάν.

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοήθησαν για να μπορέσετε να προετοιμαστείτε και να οργανώσετε τον χώρο αλλά και τον χρόνο σας και να ξεκινήσετε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι, ασκήσεις γιόγκα. Σε άλλο άρθρο, θα πούμε για διάφορες μορφές της γιόγκα, ποιες είναι και τι κάνουν.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :