Είναι δύσκολο να είσαι μητέρα, ειδικά όταν πρέπει να διαχειρίζεσαι και τις δουλειές του σπιτιού μαζί, πέρα από την δική σου. Για μια πολυάσχολη μητέρα, τι μπορεί να είναι πιο χρήσιμο από μερικές δοκιμασμένες τεχνικές για εξοικονόμηση κατ'οίκον; Εδώ είναι πέντε αποτελεσματικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του νοικοκυριού σας:

  1. 
Πάντα να καθαρίζετε το σπίτι σας. Θα πρέπει συνεχώς να κάνετε μία έστω μικρή τακτοποίηση και λίγο καθάρισμα για το σπίτι σας. Θα μπορούσατε να μαζεύετε τα άπλυτα ρούχα, καθώς περπατάτε μέσα στα δωμάτια. Μπορείτε να διαθέσετε επίσης, ένα λεπτό για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας χρησιμοποιώντας κάποια αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια. Η συντήρηση είναι το κλειδί.
Το να κάνετε καθημερινά ένα κομμάτι της καθαριότητας, θα μπορούσε να σημαίνει τόσα πολλά και να οδηγήσει φυσικά σε ένα τακτοποιημένο σπίτι.

  2. 
Κάθε μητέρα χρειάζεται σίγουρα μια μικρή χείρα βοηθείας. Στα παιδιά πολλές φορές, αρέσει να βοηθούν τους μεγάλους σε διάφορες δουλειές. Ξεκινήστε με  την κατανομή εργασιών στα παιδιά σας ανάλογα με την ηλικία τους. Μπορείτε να τους μάθετε να καθαρίζουν το τραπέζι μετά από ένα γεύμα, ενώ θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν και στο πλήσιμο των πιάτων. Οι πράξεις αυτές θα τους διδάξουν πώς να είναι υπεύθυνοι και θα τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του να είναι ένα σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο.

  3. 
Η προετοιμασία είναι σημαντική και αξίζει τον πολύτιμο χρόνο σας. Οι απλές εργασίες που έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, μπορεί να σας γλιτώσουν από την πολλή ταλαιπωρία. Μπορείτε να ετοιμάσετε στο πρόγραμμά σας να κάνετε μια απλή συνταγή για το Σαββατοκύριακο, αντί να σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε λίγες ώρες πριν από το γεύμα. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε βράδυ με τα παιδιά σας και να επιλέγουν τι θέλουν να φορούν για το σχολείο την επόμενη μέρα.

  4. 
Η ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για τους γονείς και το παιδί. Για μια μητέρα, είναι μια μορφή οργάνωσης και το ίδιο επίσης ισχύει και για τα παιδιά. Εάν το παιδί σας έχει συνηθίσει να κάνει κάποια πράγματα με έναν ορισμένο τρόπο, τότε μπορεί να αντισταθεί σε πιθανές αλλαγές που θα θελήσετε να κάνετε. Μια καλή ιδέα θα ήταν να έχετε ένα ημερολόγιο, ώστε όλη η οικογένεια να μπορεί να ενημερωθεί για τις διάφορες καθημερινές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα, ένα άθλημα, μαθήματα χορού ή άλλες δραστηριότητες. Επίσης, φροντίστε οι ώρες του μπάνιου, του ύπνου και των γευμάτων, να γίνονται με συνέπεια. Το παιδί σας σίγουρα θα μάθει να ακολουθεί το πρόγραμμα αυτό.

  5. 
Το Σαββατοκύριακό σας είναι αρκετά πολύτιμο για εσάς. Αν έχετε συνηθίσει να έχετε δύσκολα πρωινά τις καθημερινές, μπορεί να θέλετε να βάλετε κάποιους κανόνες για τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, όταν ο καθένας κάνει πολλές ώρες να φορέσει τις πιτζάμες του, να παίξει με τα παιχνίδια ή παρακολουθήσει τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια κάθε μέρα σχεδόν, για το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο παραπάνω για τον εαυτό σας, πριν ξεκινήσουν οι ίδιες καθημερινές δραστηριότητες ρουτίνας. Μάθετε στα παιδιά σας να ντύνονται μόνα τους και προπάντων γρήγορα,
το Σαββατοκύριακο πριν καθίσουν για πρωινό και θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα το κάνουν. 
Είναι η εξοικονόμηση κατ'οίκον τόσο σημαντική για εσάς και την οικογένειά σας; Με τις τεχνικές που ανέφερα παραπάνω, θα μπορέσετε να βάλετε σε τάξη το σπίτι, τα παιδιά και γενικά όλο σας το πρόγραμμα.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: