1/12/13

Dimi Wise

Πως να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα στους γλουτούς

Η κυτταρίτιδα είναι το συσσωρευμένο λίπος κάτω από το δέρμα. Ο συνδετικός ιστός δεν μπορεί να κρατήσει το λίπος και έτσι αυτό φαίνεται μέσα απο το δέρμα, προκαλώντας μια άσχημη εικόνα. Η κυτταρίτιδα δεν είναι επιβλαβής. Πολλές γυναίκες όμως, θα ήθελαν να απαλλαγούν από αυτήν λόγω της εμφάνισής της στους γλουτούς.


Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα

Το να έχετε κυτταρίτιδα δεν σημαίνει ότι είστε υπέρβαρες. Ακόμα και οι λεπτές γυναίκες μπορούν να έχουν. Αν είστε υπέρβαρες όμως, η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες από ότι στους άνδρες, γι'αυτό και αναφέρομαι περισσότερο στις γυναίκες. Εάν άλλες γυναίκες στην οικογένειά σας έχουν κυτταρίτιδα, υπάρχει η πιθανότητα του κληρονομικού παράγοντα.

Άλλοι παράγοντες για την κυτταρίτιδα περιλαμβάνουν:

- Την κακή διατροφή.
- Την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.
- Της ορμονικές αλλαγές.
- Το συνολικό σωματικό λίπος.
- Το πάχος και το χρώμα του δέρματος.
- Η κυτταρίτιδα τείνει να είναι λιγότερο αισθητή στα πιο σκούρα δέρματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μείωση της κυτταρίτιδας - Μερικές αποτελεσματικές τεχνικές
 .
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα στους γλουτούς σας με δύο απλά βήματα.

Βήμα 1ο: Καταπολέμηση κυτταρίτιδας με δίαιτα.

http://vivesse.net/blog/wp-content/uploads/2013/03/fight-cellulite-with-your-diet.jpg

Το πρώτο βήμα για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα στους γλουτούς σας είναι να ξεκινήσετε μια δίαιτα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα μπορεί να αποτοξινώσσετε το σώμα σας πραγματικά και να διώξετε τις τοξίνες και τα λίπη με τις σωστές τροφές. Να πίνετε 2 ή περισσότερα λίτρα νερό κάθε μέρα. Φάτε ωμά λαχανικά και φρούτα, όπως τα φασόλια και οι φακές και άλλες τροφές όπως το καστανό ρύζι, τις γλυκοπατάτες, το πλιγούρι βρώμης, το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, το ψάρι και τους ωμούς ξηρούς καρπούς.

Βήμα 2ο: Καταπολέμηση κυτταρίτιδας με ασκήσεις.

http://www.shape.gr/images/askiseis-xalarosi-orig.jpg

Την ίδια στιγμή που κάνετε αποτοξίνωση του οργανισμού σας για την απομάκρυνση του συσσωρευμένου λίπους κάτω απο το δέρμα, που προκαλεί την κυτταρίτιδα, θα πρέπει επίσης να κάνετε κάποιες ασκήσεις για τους γλουτούς που θα τονώσουν και θα ενδυναμώσουν τους μυς, ώστε να μην φαίνεται πλαδαρό το δέρμα σας. Κάντε βάρη 2 ή 3 φορές την εβδομάδα για 20-30 λεπτά για να χτίσετε τον μυ στην περιοχή αυτή. Επικεντρωθείτε στην περιοχή των μηρών, αλλά μην παραμελείτε τα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Επίσης ξεκινήστε ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής για να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες. Προσπαθήστε να κάνετε αερόβια άσκηση 15-20 λεπτά αμέσως μετά τα βάρη. Αυτό παρέχει μεγαλύτερο όφελος σε λιγότερο χρονικό διάστημα.

Ένα πρόγραμμα για τους γλουτούς για να απαλλαγείτε απο την κυτταρίτιδα.

Για να χτίσει τον μυ και να κάψετε το λίπος στην περιοχή των γλουτών (ο μυς χρειάζεται ενέργεια για να χτιστεί) , θα πρέπει να κάνετε ένα απαιτητικό πρόγραμμα άσκησης που θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και θα διατηρήσει την ένταση σε υψηλά επίπεδα. Οι παρακάτω ασκήσεις είναι σημαντικές για την κυτταρίτιδα στους γλουτούς σας, αλλά τι καλύτερο απο το να δουλεύουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα;

Εδώ είναι μια γρήγορη ανάλυση: Μια τυπική προπόνηση θα μπορούσε να αποτελείται από 3 ξεχωριστά μέρη. Κάθε μέρος της άσκησης είναι συνήθως 3 έως 5 ασκήσεις. Για το πρώτο, κάνεις μία άσκηση με περίπου 10 - 15 επαναλήψεις κάθε φορά - χωρίς ξεκούραση ανάμεσα στις ασκήσεις.

Μόλις έχετε ολοκληρώσει όλες τις ασκήσεις, μπορείτε στη συνέχεια να ξεκουραστείτε για περίπου ένα λεπτό και επαναλαμβάνετε ολόκληρο το μέρος της άσκησης για δύο ακόμη φορές. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να προχωρήσετε στο δεύτερο και στη συνέχεια στο τρίτο μέρος, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για το καθένα.
Το να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα στους γλουτούς σας δεν είναι δύσκολο, αλλά απαιτεί πολύ υπομονή και συνοχή. Μπορείτε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απο ποτέ , αλλά αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα καθημερινά, δεν πρόκειται ναφτάσετε στον στόχο σας.

Δοκιμάστε αυτές τις 3 βασικές ασκήσεις για τους γλουτούς σας, που θα βοηθήσουν πολύ στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας (για τρία σετ των 10 με 15 επαναλήψεων η καθεμία):

1. Οκλαδόν. Μία από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για τους γλουτούς και τους μηρούς είναι η στάση οκλαδόν. Δείτε την εικόνα απο κάτω (μέχρι όσο ενώνονται τα πόδια σας, μην πιέζεστε πολύ και τραυματίσετε κάποιον μυ):

http://th07.deviantart.net/fs71/PRE/f/2013/102/a/7/trish_yoga_cross_legged_pose_by_idmwmni-d61h9tf.jpg

2. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια στο πάτωμα. Ανεβάζοντας τη σπονδυλική στήλη σιγά σιγά από το πάτωμα προς τα πάνω, σφίγγοντας παράλληλα τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους (πλάτες των μηρών), μέχρι να δημιουργηθεί μια διαγώνια γραμμή από τους ώμους σας προς τα γόνατά σας. Και επιστρέφετε στο πάτωμα αργά αργά. Δείτε την εικόνα απο κάτω:

http://site.rockbottomgolf.com/blog_images/bridge.jpg

3. Steps σε σκάλες. Ανεβοκατεβείτε τις σκάλες ή αν δεν έχετε σκάλες, βρείτε ένα σημείο στο σπίτι σας που να είναι λίγο πιο ψηλά απο το έδαφος και κάντε steps - ανεβάστε πρώτα το ένα πόδι και μετά, το κατεβάζετε και ανεβάζετε το άλλο. Και αυτό το κάνετε συνέχεια. Δείτε την εικόνα απο κάτω:

http://cosmo.gr/articles/body-and-mind/Soma/Ygeia/article1219964.ece/ALTERNATES/w620/stairs_100908.jpg




http://tjehckekdkekdfl.weebly.com 

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :