31/3/14

Dimi Wise

Πως να αντιμετωπίσετε το έκζεμα με 6 φυσικούς τρόπους


Το έκζεμα επηρεάζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κατάθλιψη. Οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν μια κρέμα, η οποία για πολλούς ανθρώπους δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την τρομερή φαγούρα και τις φουσκάλες λόγω του εκζέματος. Το έκζεμα, επίσης είναι γνωστό και ως ατοπική δερματίτιδα, είναι μια χρόνια αλλεργική πάθηση κατα την οποία το δέρμα εμφανίζει περιοχές με εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα (κνησμό).

Ποια είναι τα συμπτώματα του εκζέματος;

Το έκζεμα μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά είναι πιο συχνό στο πρόσωπο, στο κεφάλι, μέσα από τους αγκώνες, στα γόνατα, στους αστραγάλους και στα χέρια. Συνήθως εμφανίζονται έντονα εξανθήματα στο δέρμα. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν: Την ξηρότητα του δέρματος, τη φλεγμονή και την ερυθρότητα. Το σενεχές ξήσιμο, μπορεί να κάνει το δέρμα πιό ευαίσθητο σε λοιμώξεις, ενώ το δέρμα μπορεί να σκάσει και να παρουσιάσει εξίδρωση ("υγρό" έκζεμα). Το ξύσιμο επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς επιπλοκές συμπεριλαμβανομένων των βακτηριακών λοιμώξεων και των μόνιμων ουλών.

Διαβάστε παρακάτω πως να αντιμετωπίσετε το έκζεμα με φυσικό τρόπο:

1. Βελτιώστε τη διατροφή σας.

http://cureforeczema.ca/wp-content/uploads/2013/03/salad1.jpg
Είναι σημαντικό να θυμάστε πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο μέρος του σώματος απο το οποίο αποβάλλονται οι τοξίνες - αυτό σημαίνει πως ό, τι βάζετε στο σώμα σας μπορεί να αντικατοπτρίζεται στο εξωτερικό του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, η διατροφή παίζει έναν τεράστιο ρόλο στην υγεία του δέρματός σας, έτσι μερικές απλές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση του εκζέματος. Δώστε έμφαση στην κατανάλωση τροφών που προάγουν την υγεία του εντέρου και του ήπατος και εξαφανίστε όλες τις επεξεργασμένες τροφές απο το μενού σας, γιατί η περιεκτικότητά τους σε γλουτένη είναι υψηλή. Ξεκινήστε με μία υγιεινή διατροφή με φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, κυρίως ακατέργαστους. Να τρώτε άφθονα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός και τα καρύδια. Αν είναι δυνατόν, να εξαφανίσετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας. Κόψτε το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να μειώσετε την ακμή με 10 φυσικούς τρόπους

2. Κόψτε το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

http://www.runnermagazine.gr/ast/cov/il/ilk_b.jpg

Το αγελαδινό γάλα είναι ίσως η κύρια διατροφική αιτία για το έκζεμα, γι 'αυτό αξίζει να το σταματήσετε από τη διατροφή σας (τουλάχιστον προσωρινά) για να δείτε αν έχετε κάποια βελτίωση. Το αγελαδινό γάλα μπορεί να είναι αρκετά όξινο και είναι συχνά γεμάτο με ορμόνες και χημικά τα οποία επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και επιδεινώνουν το έκζεμα. Δοκιμάστε να το κόψετε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μέχρι να δείτε αν έχετε κάποια βελτίωση. Υπάρχουν πολλά υποκατάστατα του αγελαδινού γάλακτος, οπότε μην ανησυχείτε. Το γάλα απο τα πρόβατα είναι ένα απο τις πολλές εναλλακτικές λύσεις. Αν θέλετε ένα μη ζωικής προελεύσεως γάλα, μπορείτε να πίνετε το γάλα σόγιας.

4. Πάρτε φυσικά συμπληρώματα.

http://sitik.files.wordpress.com/2011/03/eczema21.jpg

Πιστεύουμε, ότι πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από τη διατροφή τους, αλλά στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει σπάνια. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής που μπορείτε να πάρετε (ακολουθήστε και τις οδηγίες του δερματολόγου σας) για να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του εκζέματος. Μερικά απο αυτά περιλαμβάνουν:

Λιπαρά οξέα: Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην ανακούφιση του ξηρού δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής και τα καθιστά αποτελεσματικά για τη θεραπεία του εκζέματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει Ωμέγα 3, 6 και 9.

Οι βιταμίνες Α, D και Ε: Τα συνδυασμένα οφέλη του δέρματος από αυτές τις βιταμίνες είναι εντυπωσιακά - βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την ενυδάτωσή του, βελτιώνουν την υφή του, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Συμπληρώματα που περιέχουν γ-λινολενικό οξύ: Το γ-λινολενικό οξύ (GLA), είναι ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο έλαιο του νυχτολούλουδου, ​​στο έλαιο της μποράτσας και στο έλαιο του φραγκοστάφυλου. Πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής του δέρματος και να διορθώσει την ισορροπία των λιπιδίων στο δέρμα.

5. Φορέστε μη ερεθιστικά ρούχα.

http://www.all4mama.gr/wp-content/uploads/2013/10/laundry_basket_6345832881.jpg

Τα ρούχα που φοράτε είναι σε επαφή με το δέρμα σας όλη την ημέρα; Το τρίψιμο ερεθίζει το δέρμα. Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ακόμη και μια επιδείνωση του εκζέματός τους το χειμώνα, λόγω των πολλών αλλα και των χοντρών ρούχων που φορούν. Μπορείτε να βελτιώσει αυτήν την κατάσταση, κάνοντας έξυπνες επιλογές στα ρούχα:

Να φοράτε φαρδιά ρούχα. Τα ρούχα με λεία υφή που είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι, μετάξι και μπαμπού είναι λιγότερο ερεθιστικά για το δέρμα σας. Όταν κάνετε ασκήσεις, να φοράτε τα κατάλληλα αθλητικά ρούχα που είναι σχεδιασμένα για να κρατάνε το δέρμα σας δροσερό. Αυτό θα αποτρέψει την υπερβολική εφίδρωση, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα.

6. Μειώστε το άγχος. 

http://www.holisticvanity.ca/wp-content/uploads/2012/01/Anxiety.jpeg

Το έκζεμα όπως και άλλες δερματικές παθήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το άγχος. Έτσι, αν καταφέρετε και το μειώσετε τουλάχιστον στο μισό, θα έχετε μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα, σημαντικά αποτελέσματα στην ανακούφιση απο το έκζεμα. Οι εναλλακτικές θεραπείες, όπως η οπτικοποίηση και η υπνοθεραπεία έχουν προταθεί ως μέθοδοι μείωσης του στρες, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί πιο εύκολοι μέθοδοι για την ανακούφιση από το στρες που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή:

Διαλογιστείτε: Μερικά μόλις λεπτά κάθε μέρα, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής τόσο για την ψυχική όσο και την σωματική σας υγεία. Η γιόγκα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική.

Ακούστε μουσική. Ακούγοντας μουσική, έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται η αρτηριακή πίεση και το στρες, καθιστώντας το ένα μεγάλο αντίδοτο για το άγχος. Οι ήρεμη μουσική, όπως η κλασική μουσική ή οι ήχοι από τη φύση μπορεί να είναι εξαιρετικά χαλαρωτικοί!

Να κοιμάστε αρκετά. Η έλλειψη ύπνου είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην περίπτωση του εκζέματος. Οπότε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν τον ύπνο, βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι δροσερή και σκοτεινή και σβήστε οποιαδήποτε οθόνη έχετε μέσα στο δωμάτιο (τηλεόραση, υπολογιστής) τουλάχιστον μια ώρα πριν από τον ύπνο.





Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :