29/4/13

Dimi Wise

Τι είναι η υπέρταση και η ζάλη

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υπέρταση. Η υπέρταση είναι εύκολο να ανιχνευθεί και εύκολο να ελεγχθεί. Μια φυσιολογική αρτηριακή πίεση είναι κάτω από 120/80 mmHg, εάν όμως η πίεσή σας είναι υψηλότερη, μπορεί να έχετε υπέρταση.
Εάν δείτε ότι έχετε τελικά υπέρταση, τότε ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υπέρταση συνήθως, δεν έχει συμπτώματα και ως εκ τούτου έχει χαρακτηριστεί ως «σιωπηλός δολοφόνος». Ένα άτομο μπορεί να έχει υπέρταση για πολλά χρόνια χωρίς να το γνωρίζει. Εάν η υπέρταση δεν ελεγχθεί απο κάποιον γιατρό, τότε μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρή νεφρική βλάβη. Η υπέρταση μπορεί να είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Αν έχετε ήδη διαγνωστεί με υπέρταση και έχετε ζάλη, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται. Εάν η ζάλη επιμένει, έχετε απώλεια της όρασης, απώλεια συνείδησης, ναυτία, ή αν είστε έγκυος, θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. 

Όταν η πίεση είναι πολύ υψηλή, υπάρχουν μια σειρά από συμπτώματα πως το άτομο μπορεί να εμφανίσει ναυτία ή ζάλη. Η ζάλη είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει δύο διαφορετικά συμπτώματα: ζαλάδα και ίλιγγος.
 
Τόσο η χαμηλή πίεση (υπόταση) όσο και η υψηλή πίεση συνδέονται με τη λιποθυμία, τη ζάλη και τη ζαλάδα. Οι άνθρωποι με χαμηλή αρτηριακή πίεση συχνά παραπονούνται ότι ζαλίζονται, επειδή δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο που φθάνει στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη λιποθυμία. 
Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της υπέρτασης μπορεί επίσης να προκαλούν ζαλάδα. Η ζάλη παρουσιάζεται επειδή, η φαρμακευτική αγωγή προκαλεί μία στιγμιαία πτώση στην πίεση και παρεμβαίνει στην κανονική ρύθμιση του σώματος αλλά και στο αίμα.Η χαμηλή πίεση (υπόταση) προκαλεί άλλα συμπτώματα σε μερικούς ανθρώπους όπως ναυτία, πόνο στο στήθος, εφίδρωση και δύσπνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως να αποφύγετε την υπέρταση - 10 τρόποι για να την ελέγξετε
 

Η υπέρταση και η ζάλη λοιπόν, θεωρούνται ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.Η σύνδεση μεταξύ της υπέρτασης και της ζάλης, είναι μόνο μία από τις διάφορες εξηγήσεις για την περίπτωση που κάποιος έχει ιλίγγους. Η ζάλη μπορεί επίσης να προκύψει από μια ιογενής λοίμωξη που επηρεάζει το εσωτερικό του αυτιού και που παίζει ζωτικό ρόλο στην ισορροπία. Αν μια ζαλάδα οδηγεί σε εξάρσεις λιποθυμίας, θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη ενός γιατρού. Η ζάλη που συνοδεύεται από έντονους πονοκεφάλους και απώλεια μνήμης θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιο σοβαρή ιατρική κατάσταση.
 

Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάτε πιό συχνά την πίεσή σας, για να μπορέσετε να καταλάβεται εάν τελικά έχετε υπέρταση (πάνω απο 120/80 mmHg), με τα πιεσόμετρα.



http://doesfatturnintomuscle.weebly.com/

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :