27/3/16

Dimi Wise

Πως Επηρεάζει η Μόδα Τους Νέους



Στην κοινωνία μας, υπάρχουν πολλά θέματα που επηρεάζουν τους νέους. Η μόδα είναι ένα απο αυτό, και είναι κάτι που οι νέοι το χρησιμοποιούν συχνά για να ταιριάζει και στον τρόπο ζωής τους, να φαίνονται δηλαδή διαφορετικοί και με αυτόν τον τρόπο να ξεχωρίζουν.


Τους αρέσει να φορούν επώνυμα ρούχα, όπου μέσα απο τις διάφορες μάρκες ρούχων να αισθάνονται όμορφα και να είναι ο εαυτός τους. Αυτό το τελευταίο, δεν μπορούμε να πούμε οτι ισχύει και 100%. Επιλέγουν ρούχα ανάλογα με το στυλ τους, αλλά και με τα πρότυπά τους, τα οποία πολλές φορές, τους "παρακινούν" να αγοράζουν αυτά που μπορεί να μην τους ταιριάζουν. Για παράδειγμα, αν η Ατζελίνα Τζολί φορέσει ένα καλό επώνυμο μπλουζάκι ή εντυπωσιακές γυναικείες γόβες, μια έφηβη, θα προτιμήσει να πάρει κάτι παρόμοιο, παρά κάτι που έχει δει σε μια βιτρίνα ή σε κάποιο site.

Η στάση τους απέναντι στη μόδα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο γύρω τους, δείχνει ότι μπορεί να αλλάξουν πολλά στις απόψεις των εφήβων, όπως και στο θέμα της ομορφιάς. Σε μία πρόσφατη μελέτη, τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν ότι οι περισότεροι απο αυτούς, ταιριάζουν με άτομα που φορούν τα ίδια ρούχα, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα, κλπ. Επειδή πολλοί έφηβοι προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους μέσα από τη μόδα, μπορεί τελικά να αλλάξει, όχι μόνο η προσωπικότητά τους, αλλά και ο χαρακτήρας τους προς τους άλλους ανθρώπους και την οικογένεια.

Έχετε ποτέ προσπαθήσει να ντυθείτε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι άλλοι να σας αποδέχονται; Πολλοί έφηβοι δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι ένα θέμα στην καθημερινή τους ζωή, επειδή είναι τόσο απασχολημένοι με την προσπάθεια να το πετύχουν αυτό.

Για τους εφήβους, η μόδα δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση και τα ρούχα. Είναι γνωστό οτι προσπαθούν να αντιγράψουν εύκολα το οτιδήποτε, για να το κάνουν τρόπο ζωής τους. Για παράδειγμα, το στυλ «emo» είχε τεράστιο αντίκτυπο στους εφήβους. Η μόδα μπορεί να έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των εφήβων.

Οπότε στην ερώτηση για το αν οι έφηβοι επηρεάζονται απο την μόδα, θα μπορούσαμε να πούμε, πως ναι, κατά κάποιο τρόπο την επηρεάζουν, ανάλογα και με το άτομο φυσικά και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τη συγκεκριμένη περίοδο.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :