6/9/14

Dimi Wise

Πως να βάψετε ξύλινα πατώματα - 5 βήματα


Εάν θέλετε να βάψετε ξύλινα πατώματα είτε του σπιτιού σας είτε οποιουδήποτε χώρου και να φαίνονται καινούργια και γυαλιστερά μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.
Είναι ένας τρόπος για να δώσετε στο χώρο σας μια φρεσκάδα, αλλάζοντας το χρώμα του δαπέδου σας.

1. Αγοράστε το κατάλληλο χρώμα για σκληρά ξύλινα πατώματα. 

http://media.merchantcircle.com/17651183/hardwood%20floor%20colors%202_full.jpeg
Υπάρχουν χρώματα κατάλληλα για ξύλο, αφαιρώντας τους λεκέδες και τη φθορά που μπορεί να έχει υποστεί ένα πάτωμα. Μια καλή επιλογή, είναι το φυσικό χρώμα το οποίο λειαίνει το δάπεδο και του δίνει διαφορετική εμφάνιση και φρεσκάδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καλό πινέλο, ένα πιστόλι βαφής, γάντια και μάσκα προσώπου.

2. Καθαρισμός ξύλινων πατωμάτων. 

http://www.floorcoveringsinternational.com/media/iStock_000006238201XSmall.jpg

Καθαρίστε το σκληρό ξύλο και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα απο την τραχιά επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια μηχανή τριψίματος πατωμάτων. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αργότερα για το βάψιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως να επιλέξετε τα σωστά χρώματα τοίχου για το σαλόνι σας

3. Τρίψτε την επιφάνεια με ένα μαλακό γυαλόχαρτο (30άρι ή 60άρι). 

http://img1.southernliving.timeinc.net/sites/default/files/image/2005/09/paint-pro-secret/sanding-x.jpg

Για να απομακρύνετε τα παλιά βερνίκια, είναι απαραίτητη η χρήση ενός γυαλόχαρτου. Το τρίψιμο θα πρέπει να το κάνετε με ιδιαίτερη προσοχή, αφού είναι καλύτερα να τρίβετε κατα μήκος των σχεδίων των ξύλινων πατωμάτων και όχι κόντρα. Μετά, χρησιμοποιήστε ένα πιό μαλακό γυαλόχαρτο για να κάνετε την επιφάνεια πιό λεία και καθαρή.

4. Περάστε το αστάρι βερνικιού. 

http://www.stepflooring.co.uk/wp-content/uploads/2011/09/gloss-floors.jpg

Με ένα πινέλο, περάστε το αστάρι για να προστατεύσει και να καλύψει τους αρμούς του ξύλου, αφού λειτουργεί σαν στόκος. Πάρτε ένα γυαλόχαρτο και τρίψτε την επιφάνεια για τελευταία φορά με μαλακές κινήσεις, για να δώσετε στο δάπεδο μια λεία και καθαρή υφή, αφού το αφήσετε πρώτα να στεγνώσει. Προσέξτε να μην αφήσετε καθόλου σκόνη πάνω στο πάτωμα. Περάστε ένα δεύτερο χέρι αστάρι βερνικιού και αφήστε το για 24 ώρες τουλάχιστον να στεγνώσει.

5. Βάψτε την επιφάνεια με ότι χρώμα θέλετε. 

http://quakerrose.com/wp-content/uploads/2012/09/Painted-Wood-Floor-Photos.jpg

Αφού έχετε κάνει όλη αυτή τη διαδικασία τριψίματος και εφαρμογής με το αστάρι βερνικιού, ήρθε η ώρα να βάψετε το ξύλινο πάτωμα με ένα χρώμα που έχετε επιλέξει. Μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν πωλητή καταστήματος με χρώματα για το ποιό είναι το καλύτερο υλικό για να ξεκινήσετε το βάψιμο σε ξύλινα πατώματα. Απλώνετε το χρώμα με ένα πινέλο ή ένα πιστόλι βαψίματος. Το αφήνετε να στεγνώσει καλά και μετά μπορείτε να πατήσετε επάνω του με ασφάλεια.

Το βάψιμο σε ξύλινα πατώματα χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το υλικό απο το οποίο είναι φτιαχμένο είναι πιό εύθραυστο απο ότι το υλικό ενός τοίχου ή μεταλλικών αντικειμένων. Θα βρείτε πολλούς επαγγελματίες πωλητές που θα σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για την ποιότητα των υλικών.




http://stationapush.weebly.com/

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :