Τριχόπτωση: 5 τρόποι για να αποφύγετε την απώλεια μαλλιών

Η τριχόπτωση προκαλείται απο πολλές αιτίες όπως, η διατροφή, η έλλειψη μεταλλικών στοιχείων, τα φάρμακα, το στρες, η ρύπανση και η κληρονομικότητα. Το να φωράτε συνεχώς κράνος, μπορεί επίσης να αυξήσει την απώλεια μαλλιών.
Έως και το 1/3 του πληθυσμού πάσχει από τριχόπτωση, ενώ ένας αρκετά μεγάλος αριθμός είναι και γυναίκες. Όποια και αν είναι η αιτία, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι είναι η τριχόπτωση, καθώς και το πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά και τι θα μπορούσατε να κάνετε πριν αρχίσουν να πέφτουν. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τις απαντήσεις, καθώς και κάποιες σύντομες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε.

Βήματα

1. Φροντίστε τα μαλλιά σας.

http://uptenlist.com/wp-content/uploads/2013/05/6.-Don%E2%80%99t-brush-your-hair-wet.jpg

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι μπορείτε να αποφύγετε την απώλεια μαλλιών λόγω κληρονομικότητας ή για τους παράγοντες που δεν μπορείτε να ελέγξετε και προκαλούν την τριχόπτωση. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για τα μαλλιά σας και για να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση. Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την καλή φροντίδα των μαλλιών σας: Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια πιστολάκι ή ισιωτικό μαλλιών, καθώς, η θερμότητα που εκπέμπουν, τα ξηραίνουν και τα αποδυναμώνουν. Επίσης, μπορεί να βλάψουν μόνιμα τους θύλακες των τριχών και να κάψουν το δέρμα του κεφαλιού σας. Η θερμότητα, αποδυναμώνει τις πρωτεΐνες των μαλλιών, ανεξάρτητα από τα σκευάσματα που υπόσχονται απαλότητα και λάμψη και σε συνδυασμό με τη συνεχή ξηρότητα, μπορεί να οδηγήσει σε ευθραυστότητα και αστάθεια, που προκαλούν με τη σειρά τους την τριχόπτωση. Βάψτε τα μαλλιά σας λιγότερες φορές. Ποτέ μην βάφετε τα μαλλιά σας πιο συχνά από 6 έως 8 εβδομάδες και να προσπαθείτε να μην κάνετε πλήρη βαφή (κάντε μια ας πούμε ημι-βαφή/ημι-κάλυψη). Για παράδειγμα: Όταν θέλετε να τα γκριζάρετε, είναι πολύ καλύτερο για τα μαλλιά σας να τα αφήσετε να γκριζάρουν απο μόνα τους.
Να είστε προσεκτικές με το φορμάρισμα των μαλλιών. Ορισμένες φορές, απαιτείται κάποιο δυνατό τράβηγμα με τη βούρτσα, τα λάστιχα, τα κλιπς μαλλιών, κ.λπ., που μπορεί να είναι μια απο τις πολλές αιτίες της τριχόπτωσης, αν γίνεται και σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα: Οι σφιχτές αλογοουρές και οι πλεξούδες, μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική απώλεια μαλλιών όταν γίνεται καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

2. Να λούζετε τακτικά τα μαλλιά με σαμπουάν που είναι κατάλληλα για εσάς.

http://liveacolourfullife.files.wordpress.com/2012/08/how-to-shampoo-your-hair1.jpg

Το λούσιμο, μπορεί να αποτελεί μέρος της πρόληψης απο την τριχόπτωση, καθώς μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό (αποτρέποντας τις πιθανότητες τωνγια λοιμώξεις κλπ. που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια). Αποφύγετε το χτένισμα στα βρεγμένα μαλλιά. Αυτό, μπορεί να σπάσει πολλές τρίχες! Εάν πρέπει να χτενίσετε τα βρεγμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια οδοντωτή χτένα. Επίσης, αποφύγετε το συχνό χτένισμα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να τραυματίσει τα μαλλιά και να αυξήσει την τριχόπτωση. Αποφύγετε να σκουπίζετε έντονα τα μαλλιά με την πετσέτα μετά το λούσιμο. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αποδυνάμωση της τρίχας. Στεγνώστε τα απαλά.

3. Σταματήστε το άγχος και το στρες.

http://www.chatelaine.com/wp-content/uploads/2011/09/1bd079494818869a920dedddb5a3-660x439.jpg

Το άγχος και το στρες, εκτός απο τις επιπτώσεις που έχουν σε ολόκληρο το σώμα, δεν αποτελούν εξαίρεση για τα μαλλιά. Η τριχόπτωση μπορεί να είναι ένα από τα κύρια μηνύματα του σώματός σας που σας ειδοποιεί οτι πρέπει να αλλάξετε κάτι στον τρόπο σκέψης σας. Να κοιμάστε καλά, πράγμα το οποίο θα βοηθήσει την καλή υγεία των μαλλιών σας. Να ασκείστε τακτικά. Για τη μείωση του στρες, η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος, μεταξύ άλλων και το τριχωτό της κεφαλής σας.

4. Μαλλιά και σωστή διατροφή.

http://resources1.news.com.au/images/2013/10/21/1226743/923641-oct22_beautifulskin.jpg

Οι διατροφικές απαντήσεις για την πρόληψη της τριχόπτωσης είναι πολύ απλές για τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών σας. Είναι πιθανό, η τριχόπτωση να επιβραδυνεται από μια υγιεινή διατροφή γεμάτη με λαχανικά και φρούτα. Η ακόλουθες διατροφικές συμβουλές, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση της απώλειας μαλλιών:

Σίδηρος: Αυτό είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο , που θα το βρείτε σε ζωικές τροφές και όχι μόνο. Αυτές είναι: το συκώτι , το βοδινό κρέας, το χοιρινό κρέας, τα ψάρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα δημητριακά, τα φασόλια και οι σπόροι κολοκύθας.

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για δυνατά μαλλιά, αλλά η πρωτεΐνη από τη διατροφή, όχι από ένα σαμπουάν! Η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση και η επάρκειά της, μπορεί να παρέχει τα αμινοξέα που ενισχύουν τα μαλλιά. Οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι: Τα θαλασσινά, το λευκό κρέας, το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα αυγά, τα φασόλια, χοιρινό φιλέτο, η σόγια, το άπαχο βοδινό κρέας και οι μπάρες πρωτεΐνης, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, το ψωμί ολικής αλέσεως, το φυστικοβούτυρο, το καστανό ρύζι, οι φακές, οι ξηροί καρποί, το μπρόκολο, οι πατάτες, κλπ.

Βιταμίνη C: Οι τροφές με βιταμίνη C βοηθούν στην καλή απορρόφηση του σιδήρου. Προσπαθούν να συνδυάσουν την πηγή σιδήρου με μία πηγή βιταμίνης C ταυτόχρονα. Αυτές είναι: Τα εσπεριδοειδή, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι σαλάτες, οι ψητές πατάτες, οι τομάτες, κ.λπ.

Ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα: Τα ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα κρατούν τα μαλλιά υγιή και παίζουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη των μαλλιών από το να γίνουν ξηρά και εύθραυστα. Τροφές με ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα είναι: ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια.

Βιοτίνη: Αυτή είναι μια βιταμίνη Β που παίζει σημαντικό ρόλο επίσης για τα υγιή μαλλιά. Καλές πηγές βιοτίνης είναι: Η μαγιά μπύρας, το πλιγούρι, οι φακές, οι ηλιόσποροι, η σόγια και τα καρύδια.

Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος είναι πάρα πολύ σημαντικός για την θρέψη των μαλλιών. Καλές πηγές ψευδάργυρου είναι: τα στρείδια, το άπαχο βοδινό κρέας, το φυστικοβούτυρο και οι σπόροι κολοκύθας.

5. Τι να αποφύγετε για την τριχόπτωση.

http://www.consumerfoodsafety.org/wp-content/uploads/2013/11/raw.egg_.mayo_.jpg

Αποφύγετε τις πολύ χαμηλές σε θερμίδες δίαιτες. Καί μειώνουν την ενέργειά σας σε σημαντικό βαθμό καί μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Αποφεύγετε να τρώτε ωμά ασπράδια αυγών. Όχι μόνο τα βακτήρια που υπάρχουν μπορεί να σας βλάψουν, αλλά τα ασπράδια περιέχουν μια ουσία που δεσμεύει τη βιοτίνη. Αυτό εμποδίζει την απορρόφησή της.