28/3/14

Dimi Wise

Πως να φτιάξετε μάσκα μαλλιών με 5 απλούς τρόπους


Θέλετε να διορθώσετε το πρόβλημα των μαλλιών; Είτε πρόκειται για ξηρά είτε για λιπαρά μαλλιά, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μια καλή μάσκα μαλλιών.
Εκτός του ότι είναι φθηνότερα και μπορείτε να την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας, οι σπιτικές μάσκες μαλλιών περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες. Το καλύτερο από όλα, είναι ότι μπορείτε να πειραματίζεστε, μέχρι να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Διαβάστε μερικά απλά βήματα για το πως θα φτιάξετε τη δική σας μάσκα μαλλιών στο σπίτι:

1. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τα μαλλιά σας.

http://www.goresalon.com/wp-content/blogs.dir/2/files/hair-color-correction/hair-colour-correction-3.jpg

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε ποια συστατικά είναι κατάλληλα για εσάς. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να πάρετε μια γενική ιδέα για το τι είναι κατάλληλο για κάθε τύπο μαλλιών. Ξηρά: φαίνονται θαμπά, με ψαλίδα και σπάνε εύκολα.

2. Διαδικασία χρήσης της μάσκας.

http://soapdelinews.com/wp-content/uploads/2013/06/homemade-hair-mask-recipe.jpg

Κάντε μια επιλογή συστατικών από τις παρακάτω συμβουλές και φτιάξτε τη μάσκα σας. Στη συνέχεια, πλένετε τα μαλλιά σας χωρίς μαλακτικό. Διώξτε με μια χτένα το πολύ νερό χτενίζοντάς τα απαλά. Στη συνέχεια, πάρτε τη μάσκα μαλλιών (να την έχετε έτοιμη σε ένα μπολ πριν πάτε για λούσιμο) και εφαρμόστε την ομοιόμορφα μέσα από τα μαλλιά. Αφήστε την για 10-20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τελειώστε με ένα δροσερό (αλλά όχι κρύο) ξέβγαλμα για να κλείσουν οι θύλακες των τριχών. Ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω για τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστικά και συμβουλές για δυνατά μαλλιά

3. Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες προτάσεις για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Τα συστατικά που αναφέρονται εδώ, θα βοηθήσουν στην αποφυγή περαιτέρω ζημίας, στην προστασία των μαλλιών σας και θα τους δώσουν λάμψη. Χρησιμοποιήστε ότι έχετε διαθέσιμο στο σπίτι σας απο τα παρακάτω.

Αβοκάντο:

http://content-mcdn.elle.gr/filesystem/images/20130327/low/pegasus_LARGE_t_209761_105962136.JPG

Το αβοκάντο είναι αποτελεί απο μόνο του ένα απο τις μεγαλύτερες ενυδατικές κρέμες, γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά , όπως η βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και, έχει φυσικά έλαια που θα δώσουν στα μαλλιά σας την φρεσκάδα που τους λείπει. Χρησιμοποιήστε περίπου μισό αβοκάντο, είτε μόνο του, είτε με άλλα συστατικά μαζί.

Μπανάνα:

http://romanlosangelez.files.wordpress.com/2014/01/banana2.jpg

Ως εκ τούτου, η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες και έλαια, ενώ είναι ιδιαίτερα καλή για τη βελτίωση της ελαστικότητας της τρίχας, εμποδίζοντας την ψαλίδα και το σπάσιμο και, επίσης, κάνει καλό για την πιτυρίδα. Περίπου μισή μπανάνα μόνη της ή μαζί με άλλα συστατικά θα βοηθήσει αρκετά. Βάλτε την στο ψυγείο για αρκετή ώρα πριν τη χρήση.

Μέλι: 

http://www.endalldisease.com/wp-content/uploads/2012/12/Fresh-Honey-Ointment.jpg

Το μέλι ενυδατώνει και είναι το κατάλληλο για ξηρά μαλλιά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι φωτίζει επίσης και το χρώμα των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε το όσο χρειάζεται (όχι για πολύ ώρα), ενώ μπορείτε να το αναμείξετε με άλλα συστατικά όπως το αβοκάντο ή την μπανάνα.

Μαγιονέζα:

http://koykoycook.gr/wp-content/uploads/2013/04/2204201315597.jpg

Ακούγεται αηδιαστικό, αλλά η μαγιονέζα φτιάχνεται από αυγά, ξύδι και λάδι. Και τα τρία αυτά συστατικά, χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια για να δίνουν όγκο, λάμψη και ενυδάτωση στα μαλλιά. Για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι καλύτερο να την χρησιμοποιείται αναμεμειγμένη με αβοκάντο, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνη της.

Ελαιόλαδο:

https://www.oliveoilexcellence.com/wp-content/themes/shopperpress/thumbs/olive-oil-store.jpg

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι για καλύτερα αποτελέσματα, αφού έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη φροντίδα των μαλλιών, την ενυδάτωση και την θρέψη του δέρματος, ενώ είναι ιδανικό για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά! Μπορεί να αναμιχθεί με άλλα συστατικά όπως το αβοκάντο τη μπανάνα ή να χρησιμοποιηθεί και μόνο του. Βάλτε το στα ζεστά και βρεγμένα μαλλιά, όπως απαιτείται, (όχι για πάρα πολύ, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορείτε να τα ξεπλύνετε), από τις ρίζες ως τις άκρες. Τυλίξτε τα είτε μια ζεστή πετσέτα ή μια πλαστική σακούλα πάνω από τα μαλλιά σας και αφήστε τα για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετέ τα.

Αυγά:

http://moviewriternyu.files.wordpress.com/2013/10/eggs.jpg

Χρησιμοποιούνται συνήθως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά, ενισχύουν τα μαλλιά και τους θύλακες των τριχών, κάτι που σημαίνει ότι είναι ιδανικά για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή αναμεμειγμένα με άλλα συστατικά, ιδιαίτερα το ελαιόλαδο για μια σούπερ ενυδατική μάσκα μαλλιών.

Γλυκερίνη:

http://www.radicio.com/wp-content/uploads/2012/10/zaxaropasta2.jpg

Είναι ενυδατικό στοιχείο για την επιδερμίδα των μαλλιών όπως και το μέλι. Πάντα να την αναμίγνύετε με νερό πριν από τη χρήση.

4. Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες προτάσεις για λιπαρά μαλλιά.

Σημειώστε ότι αυτός ο τύπος μαλλιών θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από τις σπιτικές μάσκες μαλλιών γιατί θα πρέπει να αποφεύγονται όλα τα βαριά πράγματα όπως η σιλικόνη, που βρίσκονται σε πολλά κατάστημα, τα οποία τείνουν να προκαλούν λιπαρότητα. Τα συστατικά αυτά, έχουν ως στόχο να κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται αναζωογονημένα, αλλά χωρίς να τα ξηραίνουν.

Μηλόξυδο:

http://bebeautylicious.gr/wp-content/uploads/2011/07/apple-cider-vinegar-300x225.jpg

Ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά το μηλόξιδο περιέχει θρεπτικά συστατικά που κάνουν τα μαλλιά πιο ισχυρά, πιο λαμπερά και γενικά πιο υγιή, εκτός του ότι αφαιρούν τα κατάλοιπα από τα καλλυντικά προϊόντα τα οποία μπορούν να κάνουν σας κάνουν να αισθάνεστε βαριά τα μαλλιά σας. Επίσης, ο συνδυασμός αυτός, ρυθμίζει το pH της τρίχας, έτσι είναι καλό για όσους από εσάς έχετε πιτυρίδα.

Φράουλες:

http://jeweell.com/data_images/out/80/1363260-strawberry.jpg

Οι φράουλες είναι καλές για την ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής και απομακρύνει την λιπαρότητα από τα μαλλιά σας, συν το ότι είναι γεμάτες με βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών. Εφαρμόστε τις είτε μόνες τους ή με άλλα συστατικά της επιλογής σας. Μπορείτε να επιλέξετε να τις αναμείξετε με ελαφριά ενυδατικά συστατικά όπως η μαγιονέζα για να αποφευχθεί η υπερβολική ξηρότητα. Αφήστε τη μάσκα για 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

Μαγειρική σόδα:

http://4.bp.blogspot.com/-ETqOLY5McME/UZ22xCr5qII/AAAAAAACLDM/H_QdrqM6YyA/s1600/baking_soda.jpg

Αυτή,  είναι πολύ αποτελεσματική για την αφαίρεση των υπολειμμάτων που αφήνουν τα καλλυντικά, αφαιρεί τα λίπη και τη βρωμιά από τα μαλλιά. Προσθέστε μία κουταλιά σε ένα μέτρια ενυδατικό συστατικό, (π.χ. μαγιονέζα ή γιαούρτι), ή μπορείτε να την ανακατέψετε με νερό για να φτιάξετε μια πάστα και να την χρησιμοποιήσετε στη θέση του σαμπουάν.

Χυμός λεμονιού: 

http://bemary.com/wp-content/uploads/2011/10/ingredient367_lemoni.jpg

Ένα πολύ γνωστό στυπτικό, που κλείνει τους πόρους, μειώνοντας την παραγωγή σμήγματος. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να φωτίσει το χρώμα των μαλλιών, αν χρησιμοποιείται τακτικά , ειδικά αν βγείτε στον ήλιο. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο αραιωμένο με νερό (1 λεμόνι στημένο σε 1 φλιτζάνι νερό), για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ή μπορείτε να το προσθέσετε σε μία μάσκα.

Τα συστατικά αυτά είναι ως επί το πλείστον χρήσιμα για να απορροφηθεί ή να ξεπλυθεί το σμήγμα που δημιουργείτε. Εκτός αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά το μήνα για να αποφύγετε την υπερβολική παραγωγή σμίγματος (κάνει τα πράγματα χειρότερα).

5. Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες προτάσεις καί για ξηρά καί για λιπαρά μαλλιά.

Οι περισσότερες από τις παρακάτω προτάσεις στοχεύουν να δώσουν τον καλύτερο συνδυασμό των συστατικών που αναφέρονται στις δύο προηγούμενες μεθόδους, επιδιώκοντας να διορθώσετε το πρόβλημα.

Γιαούρτι:

http://blogs.sfu.ca/services/thedish/wp-content/uploads/2009/11/yogurt.jpg

Το γιαούρτι παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την φρεσκάδα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών που είναι σημαντικές, καθώς η πρωτεΐνη είναι το δομικό συστατικό των μαλλιών. Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά επίσης βοηθά στην απομάκρυση του σμήγματος στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Είναι εύκολο να συνδυαστεί με άλλα συστατικά όπως το αβοκάντο, αν θέλετε επιπλέον φρεσκάδα, ή τις φράουλες.

Μαγιονέζα και φράουλες:

http://www.fitbie.com/sites/default/files/frozen-yogurt-strawberries-ss.jpg

Η μαγιονέζα όπως είπαμε, παρέχει φρεσκάδα και θρεπτικά συστατικά για που βοηθούν στην ενυδάτωση των ξηρών περιοχών των μαλλιών σας, ενώ οι φράουλες ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος και δίνουν μια "ώθηση" της βιταμίνης C στα μαλλιά . Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τρεις φράουλες πουρέ αναμεμυγμένες με δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας μαγιονέζα.

Αυγά και μηλόξυδο:

http://www.ferretharmony.net/wp-content/uploads/2013/04/eggs.jpg

Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την διόρθωση τυχόν κατεστραμένων περιοχών της τρίχας, ενώ δίνει και μια ελαφριά φρεσκάδα στα μαλλιά. Δοκιμάστε την ανάμειξη 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε δύο αυγά χτυπημένα.

Μαγειρική σόδα και γιαούρτι:

http://pickuptheforkbuenosaires.files.wordpress.com/2012/07/mg_7547.jpg

Η μαγειρική σόδα διώχνει κάθε βρωμιά από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ενώ το γιαούρτι θα διασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και την φρεσκάδα που χρειάζονται . Προσπαθήστε να αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι.

Για να δείτε τι είναι αυτό που δουλεύει καλύτερα στα μαλλιά σας και τι όχι, δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών που νομίζετε ότι θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα για τον τύπο των μαλλιών σας, ρυθμίστε το χρονικό διάστημα που θα το αφήσετε στα μαλλιά σας (γενικά μεταξύ 10 και 20 λεπτών είναι μια χαρά), καθώς και οι ποσότητες του κάθε συστατικού στο μείγμα που θα χρησιμοποιήσετε. Τα μαλλιά του καθενός είναι διαφορετικά, έτσι, η ιδανική για συνταγή σας θα είναι επίσης και μοναδική.




http://scienceunion9c.weebly.com http://vexilliatestbed.blogspot.com

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :