Ραγάδες: Πως να απαλλαγείτε με 10 τρόπους

Οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας, ή της απότομης αύξησης του βάρους. Το 90% των εγκύων θα εμφανίσει ραγάδες γύρω από την κοιλιά, τους γοφούς και τους μηρούς και δυστυχώς, αυτό που προκύπτει είναι πως το πρόβλημα είναι κληρονομικό - αν η μαμά σας είχε ραγάδες, οι πιθανότητες είναι ότι και εσείς θα εμφανίσετε κάποια στιγμή.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη και την μείωση των ραγάδων. Δείτε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές, απο τις πιό εύκολες μέχρι και τις πιό δύσκολες που μπορείτε να εφαρμόσετε.

1. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα.

http://www.shape.gr/images/ragades-lotion-orig.jpg
Μια μελέτη που σύγκρινε τις φυτικές ενυδατικές κρέμες, διαπιστώθηκε ότι, αυτοί που τις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες για τις ραγάδες ή στις περιοχές όπου ανησυχείτε ότι ενδέχεται να εμφανιστούν αργότερα (προληπτικά). Αν τις χρησιμοποιείτε σε ραγάδες που έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό, μπορεί ακόμα να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, ενώ, είναι πιθανόν να μην είναι τόσο αποτελεσματικές όσο η χρήση τους στις πιό πρόσφατες.

2. Δοκιμάστε τη βιταμίνη Ε.

http://1.bp.blogspot.com/-YikO6RfptBQ/UaOljl2QOPI/AAAAAAAABNY/ZilItHT2ETc/s1600/vitamini-e-ena-isxiro-antioksidotiko-sto-piato-sas.jpg

Η βιταμίνη Ε, λέγεται ότι είναι θαυματουργή στη θεραπεία για τις ραγάδες, αν και μια μελέτη δείχνει ότι είναι πιο αποτελεσματική σε γυναίκες που έχουν υπάρξει έγκυες απο πριν και δεν υπήρξε αποτελεσματική όσον αφορά τη γενική της χρήση. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μέτριες δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα στους γλουτούς

3. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια.

http://lh4.ggpht.com/-SGKf8UfdADc/UVceXzNFydI/AAAAAAAACyo/cORu4USrYrI/levanta-766-gallarge_thumb%25255B12%25255D.jpg?imgmax=800

Αν και δεν έχει αποδειχτεί σε καμία μελέτη, αν τα αιθέρια έλαια μπορούν να θεραπεύσουν τις ραγάδες, μπορείτε ωστόσο, να τα βάλετε απευθείας πάνω στο δέρμα, ή να τα χρησιμοποιήσετε μαζί με κάτι άλλο (όπως το λάδι καρύδας ή κάποια άοσμη ενυδατική κρέμα) για να καταστήσετε ευκολότερη την εφαρμογή. Εδώ είναι μερικά έλαια που συνήθως χρησιμοποιούνται για τις ραγάδες:

Η λεβάντα
Το τριαντάφυλλο
Το λιβάνι
Το γεράνι
Η σμύρνα

4. Αφαίρεση με αγγειακό λέιζερ.

http://www.cosmeticdermamedicine.gr/sites/default/files/imagecache/headerimage/legs8.jpg

Ένα παλμικό λέιζερ χρωστικής ουσίας σύνολο, φάνηκε ότι μειώνει τις ραγάδες, σε εφαρμογές που έγιναν στην Κορέα σε έγκυες γυναίκες. Αυτό το είδος θεραπείας είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται κατα τα πρόωρα σημάδια (που δεν έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται λευκά). Για τις αγγειακές θεραπείες με λέιζερ θα χρειστείτε αρκετά χρήματα. Τρεις έως έξι συνεδρίες, θα σας κοστίσουν περίπου 300 ευρώ, ανάλογα και τον ειδικό. Οι αγγειακές θεραπείες με λέιζερ δεν θα είναι αποτελεσματικές για τις γυναίκες που έχουν σκούρο δέρμα. Μοιάζει πολύ με την αποτρίχωση με λέιζερ και η διαδικασία λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει μεγάλη αντίθεση (σε αυτή την περίπτωση, με τις κόκκινες ραγάδες) και της χρωστικής ουσίας του δέρματος. Το λέιζερ στοχεύει στις άκρες των ραγάδων, ώστε να λείανει το επάνω μέρος της την επιφάνειας του δέρματος. Η κοιλιοπλαστική είναι επίσης μια άλλη μέθοδος για να αφαιρέσετε τις ραγάδες, αλλά το κόστος φτάνει μερικές χιλιάδες ευρώ έως και δεκάδες χιλιάδες.

5. Χρησιμοποιήστε Aloe Vera.

http://www.barbaliasoliveoil.gr/sites/default/files/kakao-voutiro-kakao.jpg

Γνώριζετε ήδη ότι η Aloe Vera είναι πολύ καλή για το ηλιακό έγκαυμα και το δέρμα σας σε γενικές γραμμές, αλλά είναι επίσης καλή και για τις ραγάδες. Είναι εξαιρετικά ασφαλής κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη! Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μίγμα από ζελέ αλόης βέρα, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Α με έλαιο (από κάψουλες) και να το τρίψετε στην περιοχή έως ότου το δέρμα σας το απορροφήσει. Οι πρώτες aloe vera θα αφήσει ένα υπόλειμμα. Μετά από λίγα λεπτά, απλά σκουπίστε το με χλιαρό νερό.

6. Τρίψτε ασπράδια αυγών στην κοιλιά σας.

http://4.bp.blogspot.com/-xMNrTlvp1AI/T-jzS8r5V5I/AAAAAAAAdCg/p6QB8XIIilo/s1600/1.jpg

Ας ελπίσουμε ότι αυτό αξίζει τον κόπο. Η πρωτεΐνη στο ασπράδι του αυγού είναι εξαιρετικά καλή για το δέρμα σας και ειδικότερα για τις ραγάδες. Τρίψτε στην ουσία, τρεις φορές την ημέρα για μέγιστη εξασθένιση.

7. Τρίψτε κομμάτια πατάτας στην περιοχή.

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/13/10/11/mai.jpg

Ξεφλουδίστε πρώτα την πατάτα. Ο χυμός της πατάτας είναι πλούσιος σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος. Τρίψτε τα κομμάτια πάνω στι ραγάδες σας, φροντίζοντας το κομμάτι να είναι αρκετά ζουμερό. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετέ το με χλιαρό νερό.

8. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο.

http://www.paragogi.net/thumbnail?filepath=/contentfiles/all/elaiolado.jpg&width=600

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι πάρα πολύ καλή για το δέρμα σας. Μπορείτε ακόμη, να το κάνετε σε συνδυασμό με λεβάντα, γιασεμί, και δεντρολίβανο αν θέλετε. Εφ 'όσον περιέχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε, δοκιμάστε το. Το δέρμα σας θα μαλακώσει, και όταν μαλακώνει, διαστέλλεται. Επίσης, λένε ότι το καστορέλαιο είναι εξίσου αποτελεσματικό με οποιαδήποτε θεραπεία για τις ραγάδες στο σπίτι.

9. Χρησιμοποιήστε ζάχαρη.

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/zaxari-660.jpg

Λίγη ζάχαρη, λάδι και χυμός λεμονιού είναι ένα πολύ καλό μίγμα για απολέπιση. Αλλά και για τις ραγάδες, είναι πάρα πολύ καλό. Και θα μυρίζει καο όμορφα! Η λευκή ζάχαρη λειτουργεί καλύτερα με το αμυγδαλέλαιο. Όταν τρίβετε το μίγμα επάνω στις ραγάδες, αφήστε το για ένα ά ακόμα και δέκα λεπτά.

10. Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού. 

http://2.bp.blogspot.com/-5Bnyluja_K0/TcGYvrikAQI/AAAAAAAAAco/MUWZZ7wupYY/s640/lemonade.jpg

Σίγουρα έχετε ακούσει για το χυμό λεμονιού ότι μειώνει τις φακίδες. Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό λευκαντικό. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, μπορεί να βοηθήσει στο να ξεθωριάζουν γρηγορότερα οι ραγάδες. Τρίψτε τον λοιπόν, επάνω στην περιοχή και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Να το κάνετε αυτό αρκετές φορές την ημέρα για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.




gamesforstudents.weebly.com