7/10/16

Dimi Wise

7 Τρόποι Να Χρησιμοποιήσετε Το Λεμόνι Για Την Ομορφιά


Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, το λεμόνι είναι επίσης βασικός σύμμαχος της ομορφιάς. Είναι πλούσιο σε κιτρικό οξύ και είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συστατικά που μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας. Παρέχει πολλά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά, όπως το δέρμα και τα μαλλιά. Ανήκει στα εσπεριδοειδή και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, και στυπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Είναι γνωστό πως το λεμόνι είναι μια από τις κορυφαίες αλκαλικές τροφές και έχει βραβευθεί πολλές φορές για τη γευστική του ικανότητα στα φαγητά αλλά και στα ποτά, από τις σαλάτες μέχρι και τα κοκτέιλ. Περιττό να πούμε, ότι είναι επίσης γνωστό και για τις φυσικές του ιδιότητες σε διάφορες θεραπείες. Αυτό που κάνει το λεμόνι τόσο ξεχωριστό όμως, είναι η χρησιμότητά του σε θέματα που έχουν σχέση με την ομορφιά. Ναι, τα λεμόνια έχουν πολυάριθμες χρήσεις, εκτός από το να τα χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα.

Ωστόσο, αν και είναι ξινά, τα λεμόνια, κυριολεκτικά με τα πλούσια ανόργανα συστατικά που περιέχουν, τα καθιστά ευεργετικά σε θεραπείες ομορφιάς. Ούτε το καλύτερο τεχνητό προϊόν δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αποτελεσματικότητα ενός λεμονιού.

Εδώ είναι 7 τρόποι με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λεμόνι στην ομορφιά.

1. Λεμόνι για τα σπυράκια και την ακμή

HTML5 Icon


Τα σπυράκια φαίνονται άσχημα στο πρόσωπο όσον αφορά την ομορφιά. Άτομα με μαύρα στίγματα στη μύτη, έχουν την κακή συνήθεια, αλλά και λόγω άγνοιας να προσπαθούν να τα αφαιρέσουν ή να τα "σπάσουν" με τα νύχια τους. Όταν συμβεί αυτό, δοκιμάστε να τρίψετε το ένα τέταρτο του λεμονιού στην πληγείσα περιοχή για λίγα λεπτά κάθε μέρα, έως ότου αρχίζουν να εμφανίζονται τα αποτελέσματα. Τα φυσικά όξινα συστατικά ενός λεμονιού έχουν στυπτικό χαρακτήρα και θα απομακρύνουν τα σπυράκια, την ακμή και τα σημάδια της ακμής. Είναι μια ήπια φυσική θεραπεία και πολύ καλύτερη από ό, τι να χρησιμοποιείτε συνεχώς διάφορα καλλυντικά γεμάτα συνθετικές χημικές ουσίες. (Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν κάνετε αυτή τη δοκιμή!)

2. Ζάχαρη με χυμό λεμονιού

HTML5 Icon


Αυτό το μείγμα είναι πολύ βολικό και πολύ φθηνό και μπορείτε εκτός από το σπίτι, να το δοκιμάσετε εύκολα ακόμα και όταν είστε σε διακοπές ή κάπου που να έχετε λίγο χρόνο για να δοκιμάσετε το μείγμα σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε - Στύψτε ολόκληρο το λεμόνι σε ένα μικρό φλιτζάνι και προσθέστε λίγη ζάχαρη. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστο πριν την εφαρμογή. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μία φορά με νερό και στη συνέχεια τρίψτε απαλά το μείγμα λεμονιού με τη ζάχαρη στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε μετά από λίγα λεπτά και θα δείτε ότι θα νιώσετε μια αίσθηση ανανέωσης και ομορφιάς. Μπορείτε να το εφαρμόσετε επίσης και για τα χείλη σας.

3. Λεμόνι για τις σκουρόχρωμες "σκιές" στις μασχάλες και στους αγκώνες

HTML5 Icon


Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αποχρωματισμού στην περιοχή της μασχάλης και του αγκώνα, λόγω της υψηλής τριβής αυτών των σημείων του σώματος ή λόγω του ξυρίσματος (στις μασχάλες και ειδικά αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο) ή από τον ήλιο. Δοκιμάστε αυτό το κόλπο - με κάποια προσοχή φυσικά - και αρχίστε να τρίβετε απαλά μια φέτα από λεμόνι στους αγκώνες. Θυμηθείτε, οι περιοχές κοντά στις μασχάλες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και η όξινη φύση του λεμονιού "μπορεί" να δώσει μια αίσθηση καψίματος σε μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, εάν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα, η χρήση του λεμονιού θα μειώσει σταδιακά τις σκουρόχρωμες "σκιές" κοντά σε αυτές τις περιοχές του σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναζωογόνηση προσώπου - Φυσική Θεραπεία

4. Λεμόνι για ξανθά μαλλιά

HTML5 Icon


Δοκιμάστε το λεμόνι για να κάνετε φυσικές ξανθές ανταύγειες, αντί να χρησιμοποιείτε συνέχεια βαφές που περιέχουν ένα σωρό χημικά συστατικά. Μια ώρα πριν πάτε να κάνετε ντους, εφαρμόστε στα σημεία που θέλετε λίγη ποσότητα από χυμό λεμόνι. Σε αντίθεση με τα προϊόντα ομορφιάς, ο χυμός λεμονιού θα ανοίξει το χρώμα στα μαλλιά σας σταδιακά, αλλά με ασφάλεια και με φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο δύο φορές κάθε εβδομάδα, αλλά να ξέρετε δεν πρέπει να μουσκέψετε το κεφάλι με τον χυμό, για να μην κάνετε στο δέρμα φουσκάλες. Καλύτερα να ψεκάσετε τα μαλλιά και να αφήσετε το χυμό περίπου μια με μιάμιση ώρα πριν το ξεβγάλετε.

5. Λεμόνι για μάσκα μαλλιών

HTML5 Icon


Υπάρχουν πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση που παρουσιάζουν "μαγικά αποτελέσματα". Φυσικά, θα έπρεπε να πούμε ότι κάποια από αυτά μπορεί όντως να έχουν αποτέλεσμα, αλλά το κόστος τους είναι πολύ περισσότερο από τα φυσικά προϊόντα. Η "Μητέρα Φύση" έχει προβλέψει γι ' αυτό, με το λεμόνι, την καρύδα και το γκρέιπφρουτ, των οποίων τα συστατικά όταν συνδυάζονται παράγουν ένα φυσικό προϊόν που δεν έχει παρενέργειες. Εφαρμόστε αυτή τη συνταγή όταν χαλαρώνετε ή λίγο πριν πάτε για ύπνο και να μπορείτε να το κάνετε αυτό τακτικά για λίγες ημέρες - τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται άμεσα!

6. Λεμόνι για ενυδάτωση των ποδιών

HTML5 Icon


Υπάρχουν πολλοί διάσημοι που φροντίζουν να ενυδατώνουν τα πόδια τους, για να είναι υγιές τέλεια, αλλά εδώ θα δείτε πως το καταφέρνουν, αποκαλύπτοντας το μυστικό τους! Ετοιμάστε ένα μείγμα με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, όπως για παράδειγμα το δεντρολίβανο, χυμό λεμονιού και ζεστό νερό, αρκετό για να χωρέσουν σε μια μικρή λεκάνη οι αστράγαλοι και στη συνέχεια, προσθέστε σε αυτό περίπου μισό φλιτζάνι αλάτι. Τώρα βάλτε τα πόδια σας μέσα στη λεκάνη και απολαύστε την χαλάρωση και την ενυδάτωση των ποδιών σας, παράλληλα και με τη φροντίδα των νυχιών.

7. Λεμόνι για αφαίρεση του μαυρίσματος

HTML5 Icon


Τα καλοκαίρι τελείωσε αλλά το μαύρισμα στα πόδια και τα χέρια παραμένει. Ο συνδυασμός με το υπόλοιπο σώμα είναι φυσικά πολύ άσχημος, λόγω της αντίθεσης, αλλά εδώ θα δείτε πως μπορείτε να αφαιρέσετε το μαύρισμα με φυσικό τρόπο. Μπορείτε να κάνετε φυσικά απολέπιση του δέρματος εφαρμόζοντας ένα μείγμα από λεμόνι, μαγειρική σόδα και νερό στις περιοχές αυτές, με μια οδοντόβουρτσα. Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί ως φυσικό λευκαντικό του δέρματος, ενώ η μαγειρική σόδα με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας κάνει απολέπιση των νεκρών κυττάρων δερμάτων ρυθμίζοντας το μεταβολισμό του δέρματος και της μελανίνης αποκαλύπτοντας το κανονικό χρώμα.

Θα πρέπει τέλος να πούμε, ότι λόγω της όξινης ιδιότητάς του, το λεμόνι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα. Όπως όταν τρώμε λεμόνι πρέπει να πλένουμε αμέσως τα δόντια μας για να μην καταστραφεί το σμάλτο τους, έτσι και με το δέρμα θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να ζητήσετε τη γνώμη ενός δερματολόγου πριν την απευθείας εφαρμογή του χυμού του λεμονιού στο δέρμα. Και προσοχή! Καλό θα ήταν να μην βγείτε στον ήλιο, έχοντας βάλει χυμό λεμονιού στο πρόσωπο. Αντίθετα, ο συνδυασμός με άλλα φυσικά συστατικά, δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός και αν κάποιος έχει ευαισθησία στο δέρμα. Πάντως, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά που δίνει λύσεις σε θέματα ομορφιάς.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :