25/11/16

Dimi Wise

Πώς Να Κρατήσετε Τα Ποντίκια Μακριά Από Το Σπίτι Σας


Καθώς μπαίνει ο χειμώνας, τα βράδια θα γίνονται ολοένα και πιο κρύα. Τα ποντίκια θα ξεκινήσουν να εισβάλουν στις κατοικίες και στις αποθήκες των ανθρώπων για να βρουν τροφή και να προστατευτούν από το κρύο. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές ώστε να αποτρέψετε την είσοδο των τρωκτικών στο σπίτι σας.

Τον χειμώνα όλοι μας προτιμούμε την ζεστασιά του σπιτιού μας, αποφεύγουμε τις πολλές εξόδους και μας αρέσει να καθόμαστε στον καναπέ αγκαλιά με μία κουβέρτα!! Δυστυχώς όμως για κακή μας τύχη, τα ποντίκια σκέφτονται ακριβώς το ίδιο! Καθώς οι θερμοκρασίες στο εξής συνεχώς θα πέφτουν, αυτά θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον εσωτερικό του σπιτιού μας,ώστε να βρουν ζεστασιά και φαγητό!

Αν θέλετε να αποτρέψετε αυτούς τους μικρούς ανεπιθύμητους επισκέπτες να εισβάλουν στα ντουλάπια και τις τροφοθήκες σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές μας. Θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας τα τρωκτικά εφαρμόζοντας πολύ απλές μεθόδους. Ξεκινάμε λοιπόν:

Κρατήστε το σπίτι καθαρό

Τα ποντίκια θα μπουν σε ένα σπίτι με την ελπίδα να βρουν τροφή. Αν ένα σπίτι δεν είναι καθαρό και έχει υπολείμματα φαγητού σε φανερά ή κρυφά σημεία όπως κάτω από πάγκους ή πίσω από την κουζίνα και το ψυγείο τα τρωκτικά αμέσως θα εγκατασταθούν μέσα σε αυτό. Ένας τακτικός και καλός καθαρισμός τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα αφαιρέσει όλη αυτήν την οργανική ουσία που προσελκύει τα ποντίκια. Επίσης η μυρωδιά από τα καθαριστικά που δημιουργεί μία αίσθηση φρεσκάδας απωθεί τα ποντίκια μακριά από την κατοικία σας. Να θυμάστε πως αν τα ποντίκια βρουν φαγητό μέσα στο σπίτι δεν έχουν κανένα λόγο να φύγουν και θα εγκατασταθούν μέσα σε αυτό φτιάχνοντας φωλιές σε κρυφά σημεία. Κρατήστε λοιπόν τους χώρους ευθύνης σας καθαρούς και αν ζείτε σε πολυκατοικία φροντίστε να καθαρίζονται τακτικά και οι κοινόχρηστοι χώροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθαρισμός σπιτιού: 6 συμβουλές για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού

Κρατήστε το φαγητό αποθηκευμένο σε αεροστεγείς συσκευασίες

Αν έχετε στα ντουλάπια σας τροφές όπως σταφίδες, δημητριακά κλπ. που συνήθως πωλούνται σε σακούλες αγοράστε μερικά γυάλινα μπολ που κλείνουν αεροστεγώς με ειδικό πώμα. Αποθηκεύστε σε αυτά τα δοχεία τα προϊόντα από ανοιγμένες συσκευασίες και κυρίως τα αποξηραμένα φρούτα, το αλεύρι, το ρύζι και τα δημητριακά. Με τον τρόπο αυτό περιορίζονται οι μυρωδιές από τις τροφές αυτές που προσελκύουν τα τρωκτικά. Επίσης αν κάποιο ποντίκι τελικά εισβάλει στον χώρο μας δεν μπορεί ούτε να καταναλώσει, ούτε να μολύνει τα τρόφιμα μιας και αυτά θα είναι αεροστεγώς κλεισμένα και προστατευμένα.

Δοκιμάστε συσκευές υπερήχων

Μπορείτε να αγοράσετε συσκευές από το εμπόριο που εκπέμπουν υπέρηχους και απωθούν τα ποντίκια. Τα ποντίκια δεν αρέσκονται καθόλου σε αυτούς τους ήχους. Επίσης οι συσκευές αυτές δεν ενοχλούν καθόλου ούτε εμάς τους ανθρώπους ούτε τα κατοικίδιά μας. Αγοράστε συσκευές από προμηθευτές που εμπιστεύεστε και προσέξτε πολύ τις φτηνές και μη αξιόπιστες συσκευές. Προσοχή γιατί οι υπέρηχοι δεν είναι πανάκεια και δεν σημαίνει πως θα διώξουν μακριά τα τρωκτικά. Δείτε το θέμα συνολικά και εφαρμόστε όλες τις συμβουλές του άρθρου για να έχετε αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείστε στικ κανέλας

Η κανέλα έχει ένα δυνατό άρωμα και μελέτες έχουν δείξει πως η μυρωδιά της δεν αρέσει καθόλου στα τρωκτικά. Δέστε 3-4 στικ κανέλας μεταξύ τους και τοποθετήστε τη μέσα στην τροφοθήκη και στα ντουλάπια σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα μόνιμο φυσικό απωθητικό για τα ποντίκια. Φροντίστε για την αντικατάσταση της κανέλας όταν η μυρωδιά της εξασθενίσει.

Πάρτε μία γάτα

Οι γάτες είναι εξαιρετικοί κυνηγοί ποντικιών. Αν έχετε μία γάτα μέσα στο σπίτι σας κανένα ποντίκι δεν θα τολμήσει να εισβάλει στο εσωτερικό του. Παρόλα αυτά πρέπει να σας επιστήσουμε τη προσοχή πως υπάρχουν και γάτες που τεμπελιάζουν και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον στο κυνήγι των τρωκτικών. Επίσης αν με κάποιο τρόπο μπει μέσα στο σπίτι ένας μεγάλος αρουραίος, η γάτα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα…

Βάλτε τον κάδο απορριμμάτων μακριά από το σπίτι σας

Τα ποντίκια μπορούν να μυρίσουν τα υπολείμματα των τροφών στον κάδο σκουπιδιών από πολύ μακριά. Προσελκύονται από τα σκουπίδια και τελικά μπορεί να εισβάλουν και στο εσωτερικό του σπιτιού αν βρουν δίοδο. Αν κρατάτε τα σκουπίδια μακριά από την κατοικία σας κρατάτε σίγουρα μακριά και αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Προστατέψτε τις τροφές των κατοικίδιων

Τα ποντίκια συνήθως δραστηριοποιούνται την νύχτα για να βρουν τροφή. Η τροφή του σκύλου ή της γάτας σας μπορεί να προσελκύσει τα ποντίκια για να την καταναλώσουν. Επίσης να διαλέγετε κλουβιά για τα πτηνά σας που έχουν την τροφή στο εσωτερικό τους ώστε να μην μπορούν να την καταναλώσουν τα τρωκτικά. Τέλος τα σπιτάκια των άγριων πτηνών που πολλές φορές βάζουμε στους κήπους προσελκύουν τρωκτικά που τρώνε τους σπόρους και την υπόλοιπη τροφή που συλλέγουν τα πουλιά.

Κλείστε τις τρύπες πριν τις βρουν τα ποντίκια

Οι τρύπες και τα ανοίγματα σε ένα σπίτι είναι σαν να δίνουμε μία πρόσκληση στα ποντίκια να μπουν στο εσωτερικό τους. Χρησιμοποιείστε ανθεκτικά οικοδομικά υλικά όπως τσιμέντο και σύρμαγια να κλείσετε τις τρύπες και όχι σαθρά υλικά όπως πολυουρεθάνη που μπορούν πολύ εύκολα τα ποντίκια να την ροκανίσουν με τα δόντια τους.Αν έχετε μεγάλες τρύπες τοποθετήστε μπροστά τους μία βαριά πέτρα ή ένα τσιμεντόλιθο και φροντίστε να ελέγξετε το κλείσιμο της τρύπας με ένα στυλό. Αν το στυλό περνάει από μία τρύπα ή κάτω από μία πόρτα τότε μπορεί να περάσει και ένα ποντίκι χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Πηγή Άρθρου: http://trap.gr/


Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :