Πως να βρείτε όργανα γυμναστικής που να σας ταιριάζουν

Υπάρχουν πολλών ειδών όργανα γυμναστικής που μπορείτε να διαλέξετε, από διαδρόμους, ελλειπτικά όργανα, steps, όργανο κωπηλασίας, στατικά ποδήλατα και πολλά άλλα. Βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα και κάντε τις απαραίτητες ασκήσεις για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.
Οπότε, ποιά όργανα γυμναστικής να επιλέξετε: Αυτό με το οποίο θα έχετε τις καλύτερες επιδόσεις; Αυτό που καίει τις περισσότερες θερμίδες; Ή ένα όργανο που θα έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στις αρθρώσεις σας; Όλα αυτά μπορεί να σας προβληματίζουν - αλλά αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε πρώτα απο όλα είναι: Ποιά όργανα δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε για τη γυμναστική σας. Είναι πολύ βασικό αυτό που λέω, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι, αγοράζουν αρκετά όργανα γυμναστικής, που στο τέλος τους είναι άχρηστα και πιάνουν και πολύ χώρο μέσα στο σπίτι!

Όταν για παράδειγμα, πρόκειται να κάνετε κάποια άσκηση για να χάσετε βάρος, αντί να επιλέξετε ένα διάδρομο γυμναστικής για την καύση των θερμίδων ή κάποιο ελλειπτικό μηχάνημα που σας συνέστησε κάποιος άλλος ( π.χ. φίλος), θα πρέπει να σκεφτείτε καλά ποιό όργανο γυμναστικής σας ταιριάζει καλύτερα και αισθάνεστε πιο άνετοι με αυτό. Αλλά πώς το ξέρετε αυτό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασκήσεις στήθους - Η καλύτερη άσκηση για το στήθος

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για βρείτε αυτά ή αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά και θα σας δίνει τις μέγιστες αποδόσεις των ασκήσεων:

1. Διάδρομος γυμναστικής.

http://3.bp.blogspot.com/-iEvqUT2_CHM/UMUxX5Fm5GI/AAAAAAAAj70/iW_33LZo3AM/s320/akriva_organa_gumnastikhs600_112020_12ZP63-320x250.jpg

Ο διάδρομος καίει τις περισσότερες θερμίδες από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα, σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών. Μπορείτε να υπολογίσετε οτι θα κάψετε περίπου 100 θερμίδες ανά χιλιόμετρο με έντονο περπάτημα - βάδισμα. Ένας διάδρομο μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης με την αύξηση της ταχύτητας, από το περπάτημα στο τρέξιμο και αντίστροφα ή ρυθμίζοντας την κλίση του (για μικρές ή μεγάλες ανηφόρες). Αλλά ακόμα και το περπάτημα μπορεί να είναι πάρα πολύ έντονο για κάποιον που είναι υπέρβαρος και έχει πόνους στις αρθρώσεις. Κάθε φορά που το πόδι σας χτυπάει το έδαφος, οι δυνάμεις κρούσης είναι τουλάχιστον 3 φορές το βάρος σας απλά και μόνο με το περπάτημα. Δεδομένου ότι ένας διάδρομος κινείται απο κάτω από σας, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ελαφρώς μικρότερες. Αλλά αν δεν αισθάνεστε καλά - ιδιαίτερα τα γόνατα ή το κάτω μέρος της πλάτης - επιλέξτε ένα άλλο μηχάνημα. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε: Οι διάδρομοι γυμναστικής μπορεί να αποτελέσουν μια ακόμη πραγματική πρόκληση όσον αφορά την ισορροπία σας.

2. Ελλειπτικά όργανα και stepps. 

http://www.buyeasy.gr/products_img/1359128806_2.jpg

Αυτά τα όργανα, δημιουργούν λίγο λιγότερες πιέσεις στις αρθρώσεις και μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση απο έναν διάδρομο. Επειδή μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε όρθια θέση, βάλτε λίγη περισσότερη ένταση έτσι ώστε η ταχύτητα για την καύση των θερμίδων, να εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή. Τα ελλειπτικά όργανα μπορεί να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των θερμίδων που καίτε, αλλά αν είστε αρχάριοι, δεν συνιστάται τόση μεγάλη ένταση (μπορείτε να τα ρυθμίζετε).

3. Στατικά ποδήλατα.

http://media.livit.gr/Images/2484/statiko-podilato-magali-pol.jpg

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα στατικά ποδήλατα προσφέρουν την καλύτερη άσκηση με τις ελάχιστες επιπτώσεις στις αρθρώσεις. Τα άτομα με πόνους στα γόνατα, χρησιμοποιούν αυτά τα ποδήλατα χωρίς να έχουν γνώση, πιστεύοντας ότι το σωματικό τους βάρος δεν πρέπει να τους ανησυχεί, όπως ισχύει με τον διάδρομο, τα ελλειπτικά όργανα ή τα steps, αλλά αυτό είναι λάθος! Για να αποφεύγεται την πίεση στο γόνατο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατο έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε να ταιριάζει στο σώμα σας. Κατά τη ρύθμιση του ύψους του καθίσματος, βεβαιωθείτε ότι όταν κάθεστε στο κάθισμα, δεν θα λυγίζουν πολύ τα γόνατά σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάθονται πάρα πολύ χαμηλά, δηλαδή τα γόνατα λυγίζουν πάρα πολύ, ενώ κανουν πεντάλ. Αυτό μπορεί να προσθέσει πάρα πολλή πίεση στα γόνατα και να οδηγήσει σε πόνους.

4. Όργανο κωπηλασίας.

http://www.mylady.gr/ImageGen.ashx?image=/media/45401/rowing-machine-cardio-machines-01-fiss431.jpg&width=460&constrain=true

Μην νομίζετε ότι αυτό το όργανο γυμνάζει μόνο το πάνω μέρους του σώματος. Είναι ίσως το πιο κατάλληλο και προηγμένο μηχανήμα για τη καρδιαγγειακή λειτουργία. Επειδή θα πρέπει να πιέζετε με τα πόδια σας, ενώ θα τραβάτε και με τα χέρια, απαιτείται συντονισμός. Γυμνάζει τους κοιλιακούς μυς σας για να υποστηρίξει και προστατεύει την πλάτη σας. Επειδή δουλεύουν τόσες πολλές μυϊκές ομάδες μαζί, οι κωπηλάτες καίνε και πολλές θερμίδες. Θεωρείται όμως από τους περισσότερους ανθρώπους ακατάλληλο όργανο, λόγω του ότι είναι πολύ άβολο κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Το επιπλέον βάρος προσθέτει συχνά πόνο στην πλάτη και δεν θα πρέπει να μπείτε καν στον κόπο, αν έχετε προβλήματα με την πλάτη ή την μέση σας.Με τη βοήθεια του γυμναστή σας, θα μπορέσετε να εκτελέσετε μερικές σημαντικές ασκήσεις. Συμβουλευτείτε τον με ποιό τρόπο θα γίνει αυτό..

5. Πάγκοι με βάροι.

http://www.taxydromos.gr/data/news/1344445233173026841.jpg

Οι πάγκοι με βάρη, θέλουν ιδιαίτεροι προσοχή απο άτομα που είναι αρχάρια και έχουν πρόβλημα με τις αρθρώσεις και την πλάτη/μέση τους. Οι ασκήσεις στους πάγκους, δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα για την αύξηση της μυ'ι'κής μάζας και την καύση θερμίδων, αφού η αντίσταση είναι μεγάλη. Για να κάνετε ασκήσεις σε πάγκους με βάρη, διαβάστε αυτό το άρθρο.




http://politica-hermetica.blogspot.com http://ficanos.weebly.com