26/10/16

Dimi Wise

Γκρίζα Μαλλιά: 7 Τρόποι Αντιμετώπισης


Αν έχετε γκρίζα μαλλιά, θα ελπίζετε ότι μπορείτε να σταματήσετε το πρόβλημα πριν προχωρήσει αρκετά. Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ηλικία στην οποία αρχίσατε να βγάζετε μερικές άσπρες τρίχες. Κάνοντας λοιπόν μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χρώμα στα μαλλιά σας για όσο το δυνατόν περισσότερο, προτού αυτές οι λίγες τρίχες γίνουν πολλές. Ότι τα πρώτα σημάδια γκριζαρίσματος μπορεί να φαίνονται σαν να είναι η αρχή του τέλους, δεν είναι και τελείως λάθος. Αυτό που θέλετε είναι να διατηρήσετε το κανονικό χρώμα των μαλλιών σας για όσο περισσότερο καιρό μπορείτε. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις βαφές μαλλιών, αλλά εδώ, σας παρουσιάζουμε 7 βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

1. Πάρτε βιταμίνες

Οι βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένης της Β12) είναι απαραίτητες για τα μαλλιά και την υγεία του δέρματος. Όταν υπάρχει έλλειψη βιταμινών, τα μαλλιά σας μπορεί πρόωρα να αρχίσουν να χάνουν το χρώμα τους ή ακόμα χειρότερα, να υπάρχει τριχόπτωση (μπορεί να πέφτουν, αν υπάρχει έλλειψη ψευδαργύρου). Θα γίνουν γκρι τα μαλλιά σας ή θα αποκτήσετε φαλάκρα (και φυσικά θα θέλατε να αποφύγετε και τα δύο). Οι βιταμίνες βρίσκονται στα ζωϊκά προϊόντα όπως το βόειο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και το κοτόπουλο, καθώς και τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και τα γαλακτοκομικά.

  • Πάρτε πολυβιταμινούχα συμπληρώματα, αν βλέπετε ότι τα μαλλιά σας γίνονται γκρι από πολύ νωρίς. Η λήψη συμπληρωμάτων δεν είναι ένα μαγικό φίλτρο που εγγυάται να διατηρήσει το κανονικό χρώμα στα μαλλιά σας, αλλά μπορεί να σας δώσουν λίγο περισσότερο χρόνο (μια παράταση ας πούμε) πριν αρχίσουν να γίνονται γκρι.
  • Στα λαχανικά είναι πιο πιθανό να υπάρχει έλλειψη βιταμίνης B12, διότι είναι δύσκολο να πάρετε αρκετή Β12 μέσω αυτών των τροφών, εκτός από τις ζωικές τροφές. Θα πρέπει να παίρνετε βιταμίνη Β12 μέσω συμπληρωμάτων, εάν είναι απαραίτητο. Οι χορτοφάγοι μπορούν να παίρνουν τη Β12 από το γάλα και τα αυγά.

HTML5 Icon


2. Μασάζ με λάδι και αυγό

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας δύο φορές την εβδομάδα με λάδι και αυγό και αφήστε το για μια ολόκληρη μέρα. Το μείγμα λαδιού με αυγό περιέχει αντιοξειδωτικές ξανθοφύλλες, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που καθυστερούν το γκριζάρισμα των μαλλιών και αντιστρέφουν ακόμα και το πρώιμο στάδιο που αρχίζουν και γίνονται γκρίζα τα μαλλιά. Μια συμβουλή για τις μέρες που θα αφήσετε το μείγμα επάνω στα μαλλιά σας, είναι να καλύψετε το κρεβάτι σας με ένα νάιλον. Μπορεί να μην σας αρέσει και να σας δυσκολεύει, αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα μετά, καθαρίζοντας τα σεντόνια, τα μαξιλάρια και το πάπλωμα!

HTML5 Icon


3. Σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα αλλά και ο καπνός, έχει συνδεθεί με την αλλαγή των μαλλιών από το κανονικό τους χρώμα προς το γκρι πριν από την ηλικία των 30. Αν είστε καπνιστής, είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να πάρετε την απόφαση να μείνετε μακριά από το κάπνισμα. Αν απλά καπνίζετε περιστασιακά, δεν είναι δύσκολο να διακόψετε αυτή τη συνήθεια. Αν είστε μόνιμος καπνιστής και κάνετε πολλά τσιγάρα την ημέρα, ίσως χρειαστείτε κάποια υποστήριξη για να σταματήσετε το κάπνισμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσετε. Ακόμα και το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου επιβλαβές. Το κάπνισμα κάνει επίσης τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και εύθραυστα από πολύ νωρίς. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορεί να πέφτουν πιο εύκολα από ό,τι τα υγιή μαλλιά.

4. Καλή φροντίδα των μαλλιών - Πρόληψη της τριχόπτωσης

Ενώ τα μη υγιή μαλλιά δεν γκριζάρουν νωρίτερα από τα υγιή μαλλιά, τα μη υγιή μαλλιά είναι πιο πιθανό να πέσουν. Όταν η νέα τρίχα αρχίζει να μεγαλώνει, συχνά τα κύτταρα σταματούν να παράγουν χρωστική ουσία, ειδικά όταν αρχίζουμε να γερνάμε. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε συνήθειες για την φροντίδα των μαλλιών σας για να διατηρούνται δυνατά και λαμπερά.

  • Με το χλώριο, τα μαλλιά είναι πάντα βαμμένα, αλλά είναι πιο πιθανό να έχετε τριχόπτωση.
  • Οι μεγάλες τρίχες είναι γνωστό ότι προκαλούν τριχόπτωση, ειδικά αν δεν είναι δυνατές.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι για τα μαλλιά, ένα σίδερο για μπούκλες ή μια ισιωτική κάθε μέρα, κάνετε πολύ κακό στα μαλλιά σας, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε προστατευτικό θερμότητας. Είναι καλύτερο να τα αφήσετε να στεγνώσουν από μόνα τους με φυσικό τρόπο.
  • Ακόμα και το χτένισμα μπερδεύει τις τρίχες, ειδικά όταν είναι βρεγμένα, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει την απώλεια μαλλιών. Να είστε προσεκτικοί με τα μαλλιά σας και να χρησιμοποιείτε οδοντωτή χτένα.

HTML5 Icon


5. Δοκιμάστε άλλες φυσικές θεραπείες

Αν και δεν υπάρχουν τελικές μελέτες που να δείχνουν ότι τα φυσικά συμπληρώματα μπορούν να αποτρέψουν τα γκρίζα μαλλιά, υπάρχουν πολλές δημοφιλείς θεραπείες στην Ινδία και σε άλλες περιοχές που λένε ότι μπορείς να σταματήσεις το πρόβλημα. Αν αποφασίσετε να προσθέσετε ένα συμπλήρωμα στην καθημερινή σας διατροφή, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το διατροφολόγο σας πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα με την υγεία σας. Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές:

  • Μελάσα
  • Μαύρο σουσάμι
  • Συμπλήρωμα χλωροφύλλης
  • Φύλλα τσουκνίδας
  • Φύκια

6. Μάσκα μαλλιών

Όταν οι ρίζες των μαλλιών σας αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και να γίνονται γκρι, υπάρχουν προϊόντα για μάσκα μαλλιών, όπως το τζελ, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε προσωρινά το γκρι χρώμα. Επιλέξτε ένα προϊόν που να ταιριάζει το χρώμα του με το κανονικό χρώμα των μαλλιών σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα το εφαρμόσετε στη ρίζα τους τη στιγμή που τα μαλλιά θα έχουν πλυθεί και θα είναι στεγνά, στη συνέχεια, λούζετε με σαμπουάν και τα ξεπλένετε.

HTML5 Icon


7. Χρησιμοποιήστε μια μόνιμη βαφή

Εάν δεν σας αρέσει το γκρι χρώμα στα μαλλιά σας, μπορεί να θέλετε να τα βάφετε μόνιμα. Να ξέρετε ότι, θα πρέπει να βάφετε συχνά μέχρι και τις ρίζες. Υπάρχει μια ποικιλία από επιλογές και εκατοντάδες χρώματα για να επιλέξετε, έτσι ώστε να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν τη βαφή των μαλλιών σας και να αποφασίσετε ποια θα είναι η νέα σας εμφάνιση που θα σας ταιριάζει καλύτερα.

  • Μπορεί να θέλετε να κλείσετε ένα ραντεβού σε κάποιο κομμωτήριο. Ο κομμωτής ή η κομμώτρια μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που θέλετε καλύτερα και να μείνετε ευχαριστημένοι.
  • Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί βαφής μαλλιών για να εξοικονομήσετε και χρήματα. Να διαβάσετε καλά τις οδηγίες και μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο για το προϊόν αυτό. Αγοράστε ένα είδος βαφής που να αναφέρει ότι είναι για χρήση σε γκρίζα μαλλιά.

HTML5 Icon


Τέλος, μπορείτε να τα αφήσετε όπως είναι, έτσι φυσικά. Πολλές γυναίκες και άνδρες αφήνουν τα γκρίζα τους μαλλιά να μεγαλώνουν και να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Αντί να προσπαθείτε να το κρύψετε, γιατί να μην είστε υπερήφανοι για τα μαλλιά σας; Τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακά όσο οποιοδήποτε άλλο χρώμα, αν ταιριάζει φυσικά και στο στυλ σας. Για να διατηρήσετε το χρώμα αυτό λαμπερό και να είναι υγιές τα μαλλιά σας, αγοράστε σαμπουάν, μαλακτικά και άλλα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα γκρίζα ή τα άσπρα μαλλιά.


Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :