Μαύροι κύκλοι: Πως θα τους εξαφανίσετε


Ξυπνάτε το πρωί με μαύρους κύκλους ή σακούλες κάτω από τα μάτια σας και φαίνεται ενοχλητικό, ειδικά αν θέλετε να έχετε μια υγιή επιδερμίδα. Το παρακάτω άρθρο σας δίνει τη λύση! Οι μαύροι κύκλοι κάνουν το δέρμα του προσώπου σας να φαίνεται χλωμό και άρρωστο.

Το δέρμα κάτω από τα μάτια μας είναι το πιο απαλό και το πιο ευάλωτο. Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης άλατος των δακρύων, που οφείλονται στο υπερβολικό κλάμα, εμφανίζονται και οι μαύροι κύκλοι. Μερικοί άνθρωποι τους εμφανίζουν λόγω κληρονομικότητας. Η έλλειψη σιδήρου και άλλων βασικών πρωτεϊνών - όπως μελανίνη και κολλαγόνο προκαλούν επίσης αυτές τις σακούλες, οι οποίες είναι και σημάδια γήρανσης. Λόγω της έλλειψης ύπνου, υπάρχει περισσότερο αίμα κάτω από το μαλακό δέρμα και αυτό μαυρίζει, λόγω του έντονου κόκκινου χρώματος του αίματος. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι οι λοιμώξεις και ασθένειες όπως η ρινίτιδα.

Πως θα εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια σας:

1. Πλένετε το πρόσωπό σας κάθε μέρα. 

http://beautyzoomin.com/wp-content/uploads/2013/10/wash.jpg
Χρησιμοποιήστε ένα υποαλλεργικό καθαριστικό που θα τονώσει και πιό εύκολα το δέρμα σας. Για να το χρησιμοποιήσετε:

- Αλείψτε το καθαριστικό στο πρόσωπό σας. Αποφύγετε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη.
- Βρέξτε ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας για να ξεπλύνετε το καθαριστικό.

2. Κοιμηθείτε σωστά.

http://pad3.whstatic.com/images/thumb/c/c8/Sleep-With-Lower-Back-Pain-Step-10.jpg/670px-Sleep-With-Lower-Back-Pain-Step-10.jpg

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε με την πλάτη σας ίσια, κρατώντας το κεφάλι ψηλά, με τη βοήθεια ενός μαξιλαριού, όταν βρίσκεστε σε πλήρη ηρεμία. Αυτό, διορθώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, βοηθάει στην αφαίρεση του πρηξίματος των ματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιάστε με ένα επαγγελματικό μακιγιάζ ματιών

3. Άσκηση.

http://myyoga.bc.cdn.bitgravity.com/open/images/poses/large/107-legs-up-the-wall-pose-viparita-karani.jpg

Η καθημερινή άσκηση μπορεί να διατηρήσει την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και στην περιοχή του προσώπου, μειώνοντας τους μαύρους κύκλους. Ξεκινήστε να κάνετε γιόγκα, η οποία διεγείρει την αναπνοή, διατηρώντας το δέρμα φρέσκο​​.

4. Κοιμηθείτε καλά.

http://www.sinussurgeryprocedure.com/wp-content/uploads/2014/01/lack_of_sleep.jpg

Οι γιατροί συμβουλεύουν να κοιμόμαστε τουλάχιστον 6-8 ώρες καθημερινά, για να έχουμε φρέσκο ​​πρόσωπο χωρίς μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια. Μην κοιμάστε σε πολύ δροσερό δωμάτιο.

5. Φρεσκάδα.

http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/12/590x/eye_bags-438945.jpg

Χρησιμοποιήστε αγγούρι ή φέτες πατάτας στο πρόσωπό σας και στο δέρμα κάτω από τα μάτια, αφήστε τα για μιάμιση ώρα και στη συνέχεια βγάλτε τα. Αυτό, θα δώσει νέα φρεσκάδα στο δέρμα σας.

6. Μην χρησιμοποιείτε make up. 

http://imbbpullzone.laedukreationpvt.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/04/woman-blending-makeup.jpg

Μην βάζετε μάσκαρα και ψεύτικες βλεφαρίδες πριν πάτε για ύπνο. Εάν κοιμάστε με τις ψεύτικες βλεφαρίδες κυρίως, τα μάτια σας θα φαίνονται πιο αδύναμα με τους μαύρους κύκλους και θα φαίνεστε μεγαλύτεροι.

7. Φαρμακευτική αγωγή.

http://pearloptics.in/pearloptics/images/pearl_optics/pearl_optics_Eye_allegies.jpg

Πάρτε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για τις αλλεργίες που σας προκαλούν ερεθισμό κάτω απο τα μάτια, όπως αλλεργία από το αλεύρι και τον καπνό.

8. Διατροφή.

http://media.trusper.net/u/146876ca-5b0b-4ddd-88dd-4f5f5936bb2b.jpg

Να τρώτε πράσινα λαχανικά. Τα εποχιακά φρούτα όπως μπανάνα, μάνγκο και πορτοκάλια, μαζί με λαχανικά όπως το σπανάκι, όλα τα πράσινα λαχανικά, τα καρότα και τις μελιτζάνες δίνουν καλό αποτέλεσμα για να αντιμετωπιστούν οι μαύροι κύκλοι.

9. Άγχος.

http://www.oneclickroot.com/wp-content/uploads/2012/12/Eye-strain-and-visual-stress.jpg

Μην έχετε πάρα πολύ άγχος, γιατί αυτό επηρεάζει το νευρικό σύστημα, που οδηγεί σε προβλήματα πίεσης του αίματος που δημιουργεί με τη σειρά του τους μαύρους κύκλους.

10. Βάλτε παγο. 

http://madeforpakistan.com/wp-content/uploads/2013/08/step-31.jpg

Μπορείτε να βάζετε παγοκύστες στο δέρμα σας 1-2 ώρες τακτικά το πρωί. Λόγω αυτής της υπερβολικής ψύξης σχετικά με το ημι - διαφανές δέρμα κάτω από τα μάτια σας, τα εσωτερικά τριχοειδή αγγεία έχουν ηρεμήσει τη ροή του αίματος και αυτό αφαιρεί την επιπλέον οσμωτική πίεση στα μάτια σας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον δερματολόγο σας.




 requiemportesla.blogspot.com