22/5/14

Dimi Wise

Πως να βρείτε το ιδανικό σπίτι: 5 βήματα


Το να αγοράσετε το ιδανικό σπίτι για εσάς και την οικογένειά σας, είναι πιθανότατα η πιο ακριβή αγορά που θα κάνετε, γι'αυτο και υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν το αποκτήσετε. Πρώτα απ'όλα, σκεφτείτε μελλοντικά. Θα πρέπει να δείτε τα πάντα προσεκτικά πριν αγοράσετε το "ιδανικό σπίτι". Ίσως κάποιες από τις παρακάτω ιδέες να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

1. Έρευνα μέσω internet για το ιδανικό για εσάς σπίτι.

http://blog.thomsonreuters.com/wp-content/uploads/2014/03/computer_house_search.jpg
- Θέλετε ένα μικρό εξοχικό σπίτι, ζεστό και άνετο με δύο μπάνια και κουζίνα;

- Θέλετε ένα μεγαλύτερο σπίτι, με μια ωραία αυλή; Πόσα μπάνια θέλετε να έχει; Ίσως θα προτιμούσατε 2 μικρά μπάνια, μια τραπεζαρία και μια μεγάλη κουζίνα.

- Τι θα λέγατε για ένα δυώροφο αρχοντικό, με τα υπνοδωμάτια στον πάνω όροφο, δύο μπάνια και καθιστικό και κουζίνα μαζί στον κάτω όροφο;

- Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι ως επένδυση για αρχή και στη συνέχεια να αποφασίσετε, όταν θα κάνετε οικογένεια;

- Θα θέλατε να έχετε ένα σπίτι που να έχει πολλά δωμάτια και πολλά μπάνια;

2. Εγγραφείτε σε sites με αγγελίες σπιτιών.

http://2.bp.blogspot.com/-el7M4RedvJE/UjG8j4I9l4I/AAAAAAAAARA/qD2_lv_b4CU/s1600/realeste.jpg

Εάν ψάχνετε το ιδανικό σπίτι, εγγραφείτε σε ιστοσελίδες και ψάξτε για τα ακίνητα που υπάρχουν στην περιοχή σας, ώστε να μπορείτε να έχετε μια ιδέα για τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά. Οι περισσότερες ιστοσελίδες με αγγελίες σπιτιών είναι εύχρηστες και θα σας βοηθήσουν πολύ στην αναζήτηση του ιδανικού σπιτιού.

3. Βρείτε έναν καλό κτηματομεσίτη.

http://www.bls.gov/ooh/images/2796.jpg

Ψάξτε για έναν καλό κτηματομεσίτη που θα σας διευκολύνη στη διαδικασία της αγοράς. Ο κτηματομεσίτης θα πρέπει να είναι: συμπαθής, ανοιχτός, να ενδιαφέρεται, χαλαρός, σίγουρος και να έχει τα απαραίτητα προσόντα φυσικά. Ρωτήστε ποιά είναι τα ποσοστά του, τι μεθόδους χρησιμοποιεί, τι εμπειρία και κατάρτιση έχει. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του σπιτιού που αναφέρει, δώστε ιδιαίτερη σημασία: στον αριθμό των μπάνιων και των υπνοδωματίων, στο γκαράζ (εάν θέλετε να έχει), στην τοποθεσία που θα βρίσκεται και γενικά οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι σημαντικό, όπως το να έχει μια αρκετά μεγάλη αυλή για τα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακαίνιση σπιτιού - Σημαντικές προτάσεις

4. Αποφασίστε την περιοχή που θέλετε να μείνετε και μάθετε τι είναι διαθέσιμο για αυτή την περιοχή.

http://4.bp.blogspot.com/-qAZbzxoza24/Uhf8-JjIolI/AAAAAAAALSs/Izee_3-vrKQ/s1600/Station+St+-+D.jpg

Κοιτάξτε τις τιμές, το σχέδιο του σπιτιού, αν είναι κοντά σε καταστήματα, σε σχολεία και αν έχει άλλες ανέσεις. Διαβάστε το χάρτη της περιοχής, αν υπάρχει, και μιλήστε με ντόπιους. Ερευνήστε την κατάσταση των γύρω σπιτιών για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε οι μοναδικοί που έχετε αγοράσει κάποιο καινούργιο σπίτι. Και αυτό, γιατί η περιοχή, είναι σημαντική για την αξία μεταπώλησης του σπιτιού σας. Η αγορά ενός καλού σπιτιού στην κατάλληλη περιοχή μπορεί να είναι μια μεγάλη επένδυση.

5. Επισκεφθείτε μερικά σπίτια. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε μερικά σπίτια της γειτονιάς, για να δείτε απο πρώτο χέρι τον αριθμό των υπνοδωμάτιων και των μπάνιων που διαθέτουν, τον χώρο της κουζίνας και αν έχουν κάποια αποθήκη ή γκαράζ (όλα αυτά ανεξάρτητα με το αν είναι μονοκατοικία ή διαμέρισμα). Μια γενική εικόνα, θα σας βοηθήσει περισσότερο να κάνετε την επιλογή που θέλετε για το δικό σας ιδανικό σπίτι. Και τέλος, μην ξεχάσετε να προσέξετε, αν αυτή η περιοχή είναι ασφαλής ή όχι και φυσικά αν υπάρχει αρκετός θόρυβος!





Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :