ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

19 τρόποι για να εξασκήσετε το μυαλό σας

Δημοσιεύτηκε απο το Dimi Wise Σχολιάστε
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακονίσετε το μυαλό σας και να το κρατήσετε σε εγρήγορση, ενώ οι επιστήμονες δεν δέχονται το γεγονός πώς μπορούμε να εξασκήσουμε το μυαλό μας, όπως κάνουμε και με τους μυς του σώματος.
Παρακάτω θα δείτε 19 τρόπους με τους οποίους θα κρατήσετε το μυαλό σας σε σωστή λειτουργία αλλά και εγρήγορση.

http://www.boro.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/Diafora/exete.jpg&width=640&height=430

1. Διαβάστε όσο μπορείτε. Η ανάγνωση είναι η βασική άσκηση του εγκεφάλου. Μπορείτε να διαβάσετε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία, αλλά απλά να έχετε κατά νου ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να επικεντρωθείτε σε αυτό που διαβάζετε και να μην έχετε το μυαλό σας κάπου αλλού.

2. Εμπλουτίστε το λεξιλόγιό σας. Μάθετε καινούργιες λέξεις κάθε μέρα. Αυτό, εξασκεί τη γλώσσα του εγκεφάλου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερες άγνωστες λέξεις στην καθημερινότητά σας.

http://www.likeradio.gr/wp-content/uploads/2014/04/pc.jpg
3. Γράψτε. Το να γράφετε για κάτι που θέλετε ή οτιδήποτε θέλετε, απαιτεί φορτία σκέψης! Μπορείτε να γράφετε ιστορίες, γράψτε για πράγματα που έχουν συμβεί είτε σε εσάς είτε μπορείτε να γράφετε άρθρα για ένα site/blog (π.χ. το Dimiwise.gr) σχετικά με θέματα που γνωρίζετε και αγαπάτε!

https://vanessachapman.files.wordpress.com/2014/06/dictionaries.jpg

4. Μάθετε μια ξένη γλώσσα. Η εκμάθηση ξένης γλώσσας είναι σαν να "ενεργοποιείτε" το μυαλό σας. Αυτό εξασκεί τον εγκέφαλό σας στο να αποθηκεύει πληροφορίες για αυτή τη γλώσσα, ακόμα και για το πως να εκφράζεστε στα ελληνικά όταν συνομιλείτε με άλλους.

http://www.geekbinge.com/wp-content/uploads/2013/01/jj-abrams-star-wars-episode-vii.jpg

5. Λύσει σε κάθε πρόβλημα. Εξετάστε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσετε να δώσετε λύση σε ένα καθημερινό σας πρόβλημα. Αυτό βελτιώνει τη δημιουργικότητά σας και σας κάνει καλύτερους στη λύση προβλημάτων.

6. Κλείστε την τηλεόραση. Η τηλεόραση μας λέει τι να σκεφτόμαστε και πώς να το σκεφτόμαστε, βάζοντας το μυαλό μας ουσιαστικά στον αυτόματο πιλότο. Γι 'αυτό είναι τόσο χαλαρωτικό να βλέπεις τηλεόραση! Εάν θέλετε να σταματήσει να έχει το μυαλό σας αυτή τη στασιμότητα, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε την τηλεόραση. Αν πραγματικά θέλετε να παρακολουθήσετε, χρησιμοποιήστε το μυαλό σας, ενώ μπορείτε παράλληλα να παρακολουθείτε. Επιλέξτε να βλέπετε εκπαιδευτικά προγράμματα, ταινίες με πολύπλοκο ή σύνθετο σενάριο. Σκεφτείτε αυτό, μπορείτε να παρακολουθήσετε και να προσπαθήσετε να αναλύσετε ή να μαντέψετε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

7. Λύστε σταυρόλεξα ή όλοκληρώστε ένα παζλ. Τα σταυρόλεξα και τα παζλ μπορούν να σας βοηθήσουν να βάλετε το μυαλό σας να δουλεύει. Λύστε κάθε μέρα και απο ένα σταυρόλεξο ή προσπαθήστε να ολοκληρώσετε ένα δύσκολο παζλ.

http://1.bp.blogspot.com/-pOyEr8OSqCo/Uri6K241nSI/AAAAAAAAAgA/IhZFd9lVgWo/s1600/chess.jpg

8. Παίξτε σκάκι. Το σκάκι είναι ένα απίστευτο παιχνίδι στρατηγικής και τακτικής. Το σκάκι είναι απλό στο να το μάθει κάποιος και σας βάζει στη διαδικασία σκέψης όλη την ώρα, απο τον τρόπου που θα παίξετε, αλλά και απο τον τρόπο που θα παίξει ο αντίπαλός σας.

http://www.amongmen.com/sites/default/files/styles/large/public/uploads/articles/coverphotos/8_video_games_every_gamer_should_own.jpg?itok=Q1U9J3bQ

9. Παίξτε video games. Γνωρίζατε ότι τα βιντεοπαιχνίδια σας κάνουν πραγματικά πιο έξυπνους; Υπάρχουν video games που είναι ωφέλιμα για τον εγκέφαλο και δεν μιλάω για αυτά που έχουν σκηνές βίας. Απο έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνουν την κριτική σκέψη του ατόμου αλλά και τον συντονισμό των ματιών.

10. Να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι. Χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι αν είστε δεξιόχειρες, και αντίστροφα. Αυτή η απλή αλλαγή τονώνει τα τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν τους μυς σας. Είναι μια πολύ καλή εξάσκηση.

http://www.gonews.it/wp-content/uploads/2014/09/Musical-Instrument.jpg

11. Μάθετε ένα μουσικό όργανο. Όπως μας επιβεβαιώνει η επιστήμη, η μουσική μπορεί να μας κάνει πιό έξυπνους, αφού σχετίζεται με ανώτερες γνωστικές λειτουργίες όπως είναι η σκέψη, η λογική και η μνήμη. Είναι πραγματικά ένας θετικός τρόπος εξάσκησης του μυαλού και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

http://cambridge.tab.co.uk/files/2013/10/small-talk.jpg

12. Επικοινωνία. Μιλήστε με τους άλλους για πράγματα που γνωρίζουν. Το να μιλάτε με άλλους ανθρώπους για την πολιτική, τη θρησκεία και άλλα ενδιαφέροντα θέματα (πραγματική συζήτηση, όχι μόνο επιχειρήματα), είναι μια βασική εξάσκηση του εγκεφάλου.

13. Χρησιμοποιήστε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που έχετε ήδη αποκτήσει. Όπως με το σώμα έτσι και με το μυαλό σας, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις γνώσεις που έχετε ήδη αποκτήσει και τις είχατε παρατήσει. Αυτό, θα διατηρήσει φρέσκια τη μνήμη σας.

14. Βρείτε ένα νέο χόμπι. Το ξεκίνημα ενός νέου χόμπι είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος εξάσκησης του μυαλού σας. Οι δημιουργικές δεξιότητες, όπως η μουσική, ο χορός και οι εικαστικές τέχνες, θα ασκήσουν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου σας και όλα αυτά θα έχουν απίστευτα οφέλη.

http://www.e2msolutions.com/blog/wp-content/uploads/2013/07/consumer-psychology.jpg

15. Φτιάξτε πράγματα. Ξεκινήστε να φτιάχνετε πράγματα χρησιμοποιώντας το μυαλό σας, πώς να κάνετε κάτι (ειδικά από το μηδέν και χωρίς οδηγίες). Φτιάξτε αντικείμενα απο την αρχή, δείτε τι θα χρειαστείτε και αρχίστε να βάζετε το μυαλό σας να δουλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος εξάσκησης του μυαλού, μιάς και όταν δεν έχετε οδηγίες για κάτι, το να το ξεκινάτε απο το μηδέν, λέει πολλά!

http://bretcontreras.com/wp-content/uploads/Obesity.jpg

16. Διατροφή και άσκηση. Η διατροφή και η άσκηση παίζουν ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου μας. Εάν θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας σε άριστη κατάσταση, να κάνετε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η σωματική άσκηση μπορεί επίσης να διατηρεί το σώμα σας υγιές, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και αύξησης των επιπέδων κορεσμού οξυγόνου (έλλειψη οξυγόνου μέσα στο σώμα).

http://thebestinaz.com/wp-content/uploads/2014/04/Karate-lg.jpg

17. Κάντε σπορ ή πολεμικές τέχνες. Μάθετε Ξεκινήστε ένα σπορ που σας αρέσει, για να αυξηθεί ο συντονισμός του σώματος και του μυαλού. Το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το καράτε και η πάλη είναι μερικά παραδείγματα.

http://isagenixhealth.net/wp-content/uploads/2012/10/healthy_sleep640x400.jpg

18. Κοιμηθείτε καλά. Οι επιστήμονες λένε ότι ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου. Ενώ κοιμόμαστε, το σώμα μας καθαρίζει τις τοξίνες από το μυαλό μας. Οπότε, αν θέλετε να προστατεύσετε το μυαλό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ήρεμο ύπνο κατα τη διάρκεια της νύχτας.

http://your24hcoach.com/cms/assets/stress-office-ftr-w640.jpg

19. Ξεφύγετε απο τη ρουτίνα. Δοκιμάστε να αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες με διάφορους τρόπους, για να μην αισθάνεστε μονοτονία και δεν εξασκείτε και τον εγκέφαλο. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που εργάζεστε, τον τρόπο που κάνετε μια συγκεκριμένη διαδρομή (πηγαίνετε απο έναν άλλο δρόμο εκεί που θέλετε), το πρόγραμμά σας (δεν είναι ανάγκη να τα κάνετε όλα με την σειρά). κ.ο.κ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

No Comment to " 19 τρόποι για να εξασκήσετε το μυαλό σας "