19/10/16

Dimi Wise

Μέλι: Ένα Φυσικό Καθαριστικό Προσώπου


Μέλι! Η γλυκιά απόλαυση της φύσης. Οι ειδικοί σε θέματα ομορφιάς και οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι, το μέλι, που είναι γεμάτο από αντιβιοτικά και προ-βιοτικά και που δεν είναι μόνο καλό για την διατροφή μας, κάνει επίσης καλό και για το δέρμα μας. Για κάποιους από εσάς λοιπόν, αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ παράξενο, όμως, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλούς αιώνες για ιατρικούς σκοπούς σε πολλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα για την υγεία του δέρματος. Το μέλι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Έτσι, λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση, στην καταπολέμηση της γήρανσης και στην καταπολέμηση των βακτηρίων του δέρματος.

Χρειάζεστε περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία;

Ας αρχίσουμε με την καθημερινή ρουτίνα ... Οι περισσότεροι, χρησιμοποιείτε καθημερινά καθαριστικά προσώπου που έχουν συστατικά που μάλλον θα πρέπει να αποφεύγονται. Είναι γνωστό ότι οι βιομηχανίες καλλυντικών χρησιμοποιούν πολλές χημικές ουσίες στα προϊόντα τους. Ενώ μερικές από αυτές μπορεί όντως να έχουν ευεργετικές ιδιότητες, αλλά ακόμα και έτσι, δεν είναι σίγουρο.

Κρατήστε σημειώσεις για τα παρακάτω που θα αναφέρουμε

Υπάρχουν πραγματικά διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι, αλλά και συνταγές που σχετίζονται με το μέλι αντί για κάποιο καθαριστικό προσώπου που έχετε ήδη. Εδώ θα συζητήσουμε τα οφέλη του μελιού και γιατί είναι μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία ομορφιάς για το πάντα τόσο ευαίσθητο δέρμα του πρόσωπό.

Αναφέρεται ότι ένα από τα καλύτερα οφέλη του για την φροντίδα του δέρματος προέρχεται από το γεγονός ότι όταν είναι αφιλτράριστο και χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά, βοηθάει περισσότερο το δέρμα, λόγω της αγνής του μορφής. Σκεφτείτε ότι, όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό προϊόν, οποιαδήποτε επεξεργασία σημαίνει ότι δεν είναι πια στη φυσική του μορφή. Αν θέλετε φρέσκα φασολάκια για παράδειγμα, δεν θα θέλατε να τα αγοράσετε κατεψυγμένα, έτσι δεν είναι;

HTML5 Icon


Περιττό να πούμε ότι, όταν αγοράζετε μέλι, για κατανάλωση ή για το δέρμα σας, θα πρέπει να ψάχνετε πάντα το καλύτερο. Πιθανόν να είναι ακόμη φθηνότερο από ένα καθαριστικό προσώπου, ενώ θα πρέπει να ξέρετε ότι, ο όρος «βιολογικό» ή »φυσικό προ'ι'όν» δεν σημαίνει τίποτα, εκτός αν δείτε κάπου που να γράφει «ακατέργαστο» ή «μη παστεριωμένο». Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες μελιού ανάλογα με την πηγή του άνθους τους.

Σύμφωνα ερευνητές, παρατηρήθηκε σε μελέτη που έγινε, ότι χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά νοσοκομεία του εξωτερικού για τραύματα, ενώ δεν έγινε σαφές, με ποιο τρόπο είχε αποτέλεσμα η χρήση του μελιού στους ασθενείς. Μια άλλη μελέτη αναφέρει τις ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχει το μέλι.

Τα οφέλη από τον καθαρισμό του προσώπου με μέλι ή με συνταγές που περιλαμβάνουν μέλι, είναι σημαντικά. Λόγω των προ-βιοτικών ιδιοτήτων και αντιβακτηριακών παραγόντων του, που βρίσκονται φυσικά μέσα στο μέλι, μπορεί να μειωθούν αποτελεσματικά οι ουλές της ακμής, καθώς και να βοηθήσουν στην πρόληψη για να μην εμφανιστούν νέες ουλές ακμής στο πρόσωπο.

Δοκιμάστε το σαν μια ενυδατική μάσκα

Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό και η υγροσκοπική αυτή ουσία που περιέχει διατηρεί την υγρασία. Λόγω αυτής της φυσικής ουσίας που βρέθηκε στο μέλι, θεωρείται επίσης ένα εξαιρετικό προϊόν για να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική μάσκα προσώπου. Το δέρμα πρέπει να καθαριστεί πριν τη χρήση αυτής της μάσκας και θα πρέπει επίσης να είναι στεγνό. Με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι απλώστε το στο πρόσωπο και στη συνέχεια αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Για να προστεθεί υγρασία στα στρώματα του δέρματος, το μέλι θα αρχίσει να προσελκύει την υγρασία από τον αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενυδάτωση που διαρκεί αρκετά, ενώ παρέχει επίσης ακόμα βαθύτερη ενυδάτωση στο δέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθαρισμός προσώπου - Σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Το μέλι μπορεί επίσης να καθαρίσει το πρόσωπο και τους φραγμένους πόρους. Τα ένζυμα που βρίσκονται στο ακατέργαστο μέλι είναι υπεύθυνα για το άνοιγμα των πόρων και την απομάκρυνση οποιονδήποτε ουσιών έχουν δημιουργηθεί μέσα στους πόρους. Μια κουταλιά της σούπας μέλι μαζί με λάδι jojoba ή έλαιο καρύδας, έχει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα, όταν το απλώσετε σε ολόκληρο το πρόσωπο. Η χρήση της συνταγής αυτής πρέπει να απλώνεται απαλά στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Θα πρέπει να αποφεύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια και να μην πιέζετε το μείγμα δυνατά στο δέρμα του προσώπου. Μετά από αυτό, θα πρέπει να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

HTML5 Icon


Επειδή το μέλι είναι απαλό για το δέρμα, λέγεται ότι είναι καλό για δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους ακμή και το έκζεμα. Αυτές οι συγκεκριμένες δερματικές παθήσεις έχουν να κάνουν με την υπερπαραγωγή των κυττάρων, τα οποία, όταν εκτεθούν στον αέρα, προκαλούν δυσάρεστα αποτελέσματα στο δέρμα. Το μέλι θα τραβήξει την υγρασία και θα βοηθήσει το δέρμα να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Διαφορετικά, υπάρχει ένας πολύ απλός και αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της φλεγμονής και την επιτάχυνση της επούλωσης στα σπυράκια - και είναι το ακατέργαστο μέλι!

Το μέλι μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μαγειρική σόδα για να κάνετε μια αποτελεσματική απολέπιση, όπως αναφέρθηκε σε μεγάλο περιοδικό για την υγεία της γυναίκας. Τα ένζυμα και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μέλι, μαζί με τα πλεονεκτήματα της απολέπισης, παρέχουν μία αποτελεσματική μέθοδο για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα και επιτρέπει στο να σχηματιστούν νέα κύτταρα στο δέρμα.

Για να κάνετε το μείγμα, ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο και μετά ξεπλύνετέ το καλά.

Ανησυχείτε για τον τύπο της επιδερμίδας σας;

Το μέλι είναι κάνει για κάθε τύπο δέρματος. Παρέχει την απαραίτητη υγρασία στο ξηρό δέρμα, αλλά βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων των φυσικών ελαίων σε περίπτωση που κάποιος/α έχει λιπαρό δέρμα.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να φτιάξουμε μια μάσκα προσώπου που να καταπολεμά την ακμή ακόμα και την ξηρότητα της επιδερμίδας. Το μέλι λέγεται ότι μπορεί να καταπολεμήσει τα βακτήρια, ενώ βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του.

HTML5 Icon


Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές:

  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού

Είναι πραγματικά εύκολο να φτιάξετε αυτή τη μάσκα. Απλά χρησιμοποιήστε ένα μπολ για να ανακατέψετε τα συστατικά. Απλώστε την στο πρόσωπο και αφήστε την για μερικά λεπτά. Το μέλι που περιέχει, θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και της χαλάρωσης του δέρματος, ενώ οι αντισηπτικοί παράγοντες της κανέλας θα βοηθήσουν στην μείωση των κηλίδων. Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε βελτιωμένη ροή του αίματος προς την επιφάνεια του δέρματος. Το λεμόνι και το μοσχοκάρυδο κάνουν απολέπιση, αλλά δεν ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα.

Μια άλλη εύκολη μάσκα για το λιπαρό δέρμα είναι:

  • ½ φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Μην ξεχάσετε πρώτα να βράσετε το πλιγούρι βρώμης! Ανακατέψτε το γάλα και το μέλι, και εφαρμόστε τη μάσκα για τουλάχιστον τριάντα λεπτά.

Όλες τις φυσικές θεραπείες για τη φροντίδα του δέρματός σας θα πρέπει πρώτα να τις συζητήσετε με τον δερματολόγο σας ή το γιατρό σας. Θα πρέπει να σας ξεκαθαρίσουμε ότι, δεν θεραπεύεται ούτε η ακμή αλλά και ούτε άλλες δερματικές παθήσεις, απλώς προσφέρουν μια εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να δώσει καταπληκτικά οφέλη, για τον καθαρισμό του προσώπου και την φροντίδα του δέρματος γενικά.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :