18/11/15

Dimi Wise

Γιατί δεν πρέπει να αφαιρούνται οι αιμορροΐδες



Στις αιμορροΐδες, όπως και σε άλλες παθήσεις του πρωκτού, η χειρουργική αφαίρεση δεν ενδείκνυται, αντιθέτως είναι σχεδόν απαγορευτική.

Γι' αυτό οι μεγάλες επεμβάσεις αφαίρεσης (εκτομής) των αιμορροΐδων, του σφιγκτήρα ή των συριγγίων θεωρούνται σήμερα ξεπερασμένες.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το αιμορροϊδικό πλέγμα συνιστά μια φυσιολογική δομή στο σώμα μας, και όχι κάποιο άχρηστο γενετικό υπόλειμμα. Για να υπάρχει στο σώμα μας, κάπου εξυπηρετεί και εν προκειμένω σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες, όπως είναι η εγκράτεια του σφιγκτηριακού μηχανισμού του πρωκτού.

Πέρα όμως από το ότι τις χρειαζόμαστε, δεν πρέπει να αφαιρούνται γιατί αναγκάζουν τον ασθενή σε πραγματικό μαρτύριο. Πονάει αφόρητα για εβδομάδες με το χειρότερο δυνατό πόνο που μπορεί να νιώσει κανείς στις παθήσεις πρωκτού. Επιπλέον, η περιοχή του πρωκτού παρουσιάζει στενώσεις, που δύσκολα διορθώνονται, αλλά και ακράτεια αερίων ή και κοπράνων, που ουσιαστικά δεν διορθώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 συμβουλές για το ευαίσθητο στομάχι - Ποιό ρόλο παίζουν οι τροφές

Η αντιμετώπιση των αιμορροΐδων άρχισε να αλλάζει επαναστατικά από τα μέσα της δεκαετίας του '90, οπότε η εκτομή αντικαταστάθηκε με την απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών με υπέρηχο, η οποία αργότερα εμπλουτίστηκε με συρραφή (lifting) του βλεννογόνου, βελτιώνοντας σημαντικά το αποτέλεσμα. Σήμερα την αναγνωρίζουμε ως HAL-RAR ή THD ή TRILOGY.

Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημειώθηκε η πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων με τη χρήση ειδικής οπτικής ίνας laser που πραγματικά άλλαξε τα δεδομένα, καθώς πλέον μιλάμε για πραγματική θεραπεία των αιμορροΐδων, χωρίς χειρουργείο.

Η αιμορροϊδοπλαστική με λέιζερ (LHP), όπως ονομάζεται, είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των αιμορροΐδων που έχει να επιδείξει η ιατρική τεχνολογία και η επιστημονική εξειδίκευση επί του αντικειμένου. Είναι η μοναδική τεχνική που είναι πραγματικά αναίμακτη, ανώδυνη και αποτελεσματική, χωρίς να έχει επιπλοκές.

Η επέμβαση, που εφαρμόζεται με ασφάλεια ακόμη και σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά όπως Sintrom ή Plavix χωρίς να τα διακόψουν, δεν ακουμπά το έντερο –παρά μόνο το αιμορροϊδικό πλέγμα, οπότε δεν γίνονται ράμματα, ούτε τοποθετούνται μεταλλικά κλιπ- και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, χωρίς καμία παρενέργεια.

Είναι υπόθεση μόλις 15 λεπτών, που δεν χρειάζεται νοσηλεία, ούτε καν λήψη παυσίπονου. Επιστρέφετε στο σπίτι σας αυθημερόν και από την επόμενη μέρα είστε πλήρως λειτουργικοί. Υπό αυτή την έννοια, μην διστάζετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, θεραπεύοντας το σώμα σας από την αιμορροϊδοπάθεια μια και καλή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κο Αλκιβιάδη Φ. Παππά, Ιατρός, γενικός χειρουργός–πρωκτολόγος, τηλ.210 2820470, ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.proctoclinic.gr.




 franklingaming.blogspot.com jenniferelainesmith.weebly.com crsdcounseling.weebly.com

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :