19/9/16

Dimi Wise

Γυναικεία Υγεία: 5 Σοκαριστικά Στοιχεία!


Από το κραγιόν μέχρι και το πράσινο τσάι, η ζωή μας είναι γεμάτη από αντικείμενα και συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής ή να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία σας! Εδώ θα σας δείξουμε πέντε σοκαριστικά στοιχεία για την υγεία κάθε γυναίκας που θα πρέπει να γνωρίζει. Σας προειδοποιώ όμως.. ορισμένες από αυτές είναι αρκετά σοκαριστικές.

1. Το κραγιόν σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια



HTML5 Icon


Οι λεπτομέρειες: Πολλές μεγάλες μάρκες κραγιόν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως parabens, μεθακρυλικό μεθύλιο, μόλυβδο, ασβέστιο και triclosan. Οι βλαβερές αυτές ουσίες, απορροφώνται γρήγορα από το αίμα σας, επειδή εφαρμόζονται απευθείας στα χείλη σας, που τις καθιστούν επικίνδυνες. Επίσης, οι περισσότερες γυναίκες βάζουν κραγιόν κατ 'επανάληψη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σοκαριστικό στοιχείο για την υγεία: Παρά το γεγονός ότι καμία από τις χημικές αυτές ουσίες που αναφέρονται παραπάνω δεν κάνουν καλό, το triclosan είναι ιδιαίτερα επιβλαβές. Οι ερευνητές έχουν βρει ότι όταν τα ποντίκια εκτέθηκαν σε αυτό το χημικό συστατικό, οι λειτουργίες του εγκεφάλου τους διακόπτονταν και ότι αυτή η διακοπή μπορεί τα οδηγούσε σε καρδιακή ανεπάρκεια και μυϊκά προβλήματα. Αν και η μελέτη δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους, εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία ότι το triclosan θέτει σε κίνδυνο την υγεία και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φροντίδας του δέρματος, η Johnson and Johnson, πρότεινε να καταργήσει εντελώς αυτό το χημικό συστατικό από τα προϊόντα της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί πλέον τα parabens (ομάδα χημικών που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά στα προϊόντα περιποίησης).

2. Το πράσινο τσάι μπορεί να προλάβει την οστεοπόρωση



HTML5 Icon


Οι λεπτομέρειες: Η οστεοπόρωση είναι η πιο κοινή ασθένεια των οστών και μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρή. Η ασθένεια αποδυναμώνει τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικά κατάγματα. Οι γυναίκες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναπτύξουν οστεοπόρωση, επειδή έχουν ελαφρύτερα και λεπτότερα οστά από ό, τι οι άνδρες. Μπορούν επίσης να ζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σοκαριστικό στοιχείο για την υγεία: Μελέτες για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού έχουν δείξει ότι αυτό το φυτικό ρόφημα περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να διεγείρουν την οστική ανάπτυξη. Είναι ενδιαφέρον ότι, έχει επίσης προταθεί ότι οι ενώσεις που βρίσκονται μέσα στο πράσινο τσάι αναστέλλουν την οστική επαναπορρόφηση, η οποία αποδυναμώνει τα οστά. Αν δεν είστε οπαδός του πράσινου τσαγιού θα μπορούσατε πάντα να προσθέσετε λίγο μέλι σε ένα φλιτζάνι από το φυτικό ρόφημα, ή να δοκιμάσετε το λινέλαιο. Το λινέλαιο έχει βρεθεί επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο ανάπτυξης της οστεοπόρωσης, διότι περιέχει λιπαρά οξέα που επηρεάζουν θετικά την οστική πυκνότητα.

3. Το μακιγιάζ συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους



HTML5 Icon


Οι λεπτομέρειες: Οι μη βιολογικές μάρκες μακιγιάζ συχνά περιέχουν ουσίες που δεν είναι καλές για την υγεία της γυναίκας. Μια χημική ουσία που έχει δημιουργήσει ανησυχίες τα τελευταία χρόνια είναι οι φθαλικές ενώσεις, οι οποίες είναι στο περίπου 70 τοις εκατό όλων των καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών για μακιγιάζ, τα προϊόντα καθαρισμού και τις λοσιόν σώματος.

Σοκαριστικό στοιχείο για την υγεία: Ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν μια μελέτη που αναφέρει την έντονη συσχέτιση μεταξύ των υψηλών επιπέδων των φθαλικών ενώσεων στα ούρα με την παιδική παχυσαρκία. Αν και η έρευνα δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φθαλικές ενώσεις προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, η μελέτη δεν δείχνει ότι αυτές οι χημικές ουσίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην παχυσαρκία.

4. Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού



HTML5 Icon


Οι λεπτομέρειες: Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες και είναι η δεύτερη πιο σημαντική ασθένεια. Πιστεύεται ότι ο καρκίνος του μαστού επηρεάζει μία στις οκτώ γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους.

Σοκαριστικό στοιχείο για την υγεία: Αν και ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, το υπερβολικό βάρος με μια διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά μπορεί να σημαίνει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε καρκίνο του μαστού. Πιστεύεται ότι η απώλεια μισού βάρους θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου κατά 50 τοις εκατό. Αν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα του λίπους στη διατροφή σας, μπορείτε να σημειώσετε μερικές από τις πιο ανθυγιεινές τροφές που καταναλώνετε και να επιλέξετε αυτές με τα χαμηλότερα ποσοστά λίπους. Για παράδειγμα, αντί να τρώτε μαγιονέζα προσπαθήστε να φάτε κρέμα γάλακτος.

5. Φορώντας το λάθος σουτιέν μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο



HTML5 Icon


Οι λεπτομέρειες: Ίσως έχετε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σας την εντύπωση, ότι το να φοράτε το λάθος νούμερο σουτιέν μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας, αλλά προφανώς τέσσερις από τις πέντε γυναίκες δεν φορούν σωστά το σουτιέν τους.

Σοκαριστικό στοιχείο για την υγεία: Σύμφωνα με έρευνα, η κακή χρήση του σουτιέν δεν είναι μόνο κακό για την εμφάνιση, αλλά είναι επίσης κακό και για την υγεία σας. Η σωστή θέση του στήθους, μπορεί να απομακρύνει πολλά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν, από πόνους στην πλάτη και δυσκαμψία στον αυχένα, μέχρι και σε πονοκέφαλο. Προφανώς 6 στις 10 γυναίκες βιώνουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα προβλήματα λόγω της κακής χρήσης του σουτιέν. Οι γυναίκες συχνά πιστεύουν ότι τα στήθη τους παραμένουν στο ίδιο μέγεθος και θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε το ίδιο νούμερο επ'αόριστον. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνετε σωστή χρήση αλλά και τακτική μέτρηση του μεγέθους του στήθους σας.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :