Τι Δεν είναι ομορφιά!


Πολλές φορές έχεις ακούσει ότι κάτι ή κάποιος είναι ή δεν είναι όμορφο, συμφωνόντας ή διαφωνόνγτας μέσα σου μια φωνούλα σου λέει πως "η ομορφιά είναι υποκειμενική". Λάθος!Δεν είναι μόνο θέμα γούστου ή συνήθειας το να ξυπνάς και στις οκτώ το πρωί η γραμμή του eyeliner σου να φτάνει μέχρι το αυτί.
Είναι θέμα αισθητικής. Δεν σε κάνει πιο όμορφη και όχι δεν τονίζει το βλέμμα σου. Το μόνο που τονίζει είναι ότι δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά τα καλλυντικά σου.

Όμορφο, ή ούτε καν χαριτωμένο, δεν είναι το γκλίτερ παντού. Στα νύχια, στα μαλλιά, στο στήθος, στο γκλος που φοράς ή στο ρούζ που φοράς. Δέξου επίσης ότι κάποια πράγματα μπορει και να ΜΗΝ σου πηγαίνουν. Όπως το όμπρε, τα χοντρά "καλοσχηματισμένα" φρύδια, το περίγραμμα χειλιών για να τα δείχνει τεράστια, το μαύρο κραγιόν και τέλος τα ψηλόμεσα παντελόνια. Οι τάσεις είναι για όσους θέλουν και μπορούν να τις ακολουθήσουν.. βλέπε celebrities και γκόμενες στο instagram. Έχουν ωραία πρόσωπα και λεφτά! Αυτό είναι αρκετό.

Ναι, η ομορφιά εξαρτάται από τα χρήματα που διαθέτεις. Άλλη βαφή θα χρησημοποιήσω εγώ και άλλη η Μενεγάκη με αποτέλεσμα το μαλλί της να βγει "τούμπανο" και το δικό μου στην πιο φτηνιάρικη εκδοχή της γκόμενας που βγαίνει στο μπουρνάζι κάθε βράδυ...

Δυστυχώς μπήκα και γω στο τρυπάκι της μόδας, εχω βάψει τα φρύδια μου με κόπο και πόνο, όταν έπρεπε να τα ξεβάψω το βράδυ για να αντικρύσω το μικροσκοπικό φρυδάκι το λεπτο σαν το σήμα της nike και ναι, ήταν και αυτό μόδα.

Έχω κάνει και γω όμπρε μέχρι που αρχισε να μακραίνει και ήμουν σαν να μην είχα λεφτά να πάρω μια βαφή με 3 ευρώ από το σούπερ μάρκετ. Ναι τόσο τραγικό!

Μετά λοιπόν από ώρες ανάλυσης με άντρες φίλους, κατέληξα στο γεγονός ότι ναι μεν το γουστάρω να προσέχω τον εαυτό μου, αλλά περισσότερο το κάνω λόγω ανασφάλειας και όχι για τους άντρες, όπως νομίζουν όλοι.. αλλά για τις άλλες γυναίκες.

Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα βρεθώ κάπου με κόσμο και όλες οι άλλες θα είναι κουκλάρες, προσεγμένες και με την τελευταία λέξη της μόδας πάνω τους.

Ομορφιά λοιπόν δεν είναι να κάνω κάτι πάνω μου που ίσως και να μην μου πηγαίνει, μόνο και μόνο επειδή είναι "τάση" ή επειδή το φόρεσε η Φαίη στο πρωινό περιμένοντας να με κοιτάξουν αναλυτικά οι γκόμενες τριγύρω και να πάρω το "check", ότι είμαι σαν αυτές και να συνεχίσω την copy paste ζωή μου. Οχι! Αυτό δεν είναι ομορφιά!