29/10/16

Dimi Wise

10 Σπιτικές Θεραπείες Για Τα Σπυράκια


Έχετε κουραστεί να προσπαθείτε να διώξετε τα σπυράκια από το πρόσωπό σας, χωρίς να έχετε κανένα αποτέλεσμα; Εδώ είναι μερικές σπιτικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε!

Για να διώξετε τα αντιαισθητικά σπυράκια που έχετε στο πρόσωπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες θεραπείες, απλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποιες από αυτές θα έχουν απλά και μόνο προσωρινά αποτελέσματα. Τι εννοώ με αυτό;

Υπάρχουν διάφορες φυσικές σπιτικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, αντιθέτως, έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικές. Οι φυσικοί τρόποι που σας παρουσιάζουμε εδώ στο dimiwise.gr, είναι απλοί και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα σπυράκια μια για πάντα, ή τουλάχιστον δεν θα εμφανιστούν ξανά για κάποιο διάστημα! Δείτε ποιες είναι οι 10 καλύτερες σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε με φυσικό τρόπο.

1. Μείγμα από νερό, αλάτι και λεμόνι

HTML5 Icon


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού με 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό.

Πάρτε μια μαλακή πετσέτα, να είναι ζεστή και ελάχιστα υγρή. Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Βάλτε λίγη περισσότερη ποσότητα στις περιοχές όπου έχετε τα σπυράκια.

Κάντε μασάζ στο δέρμα σας με τη ζεστή πετσέτα για 5 λεπτά με κυκλικές κινήσεις. Ρίξτε στην πετσέτα ζεστό νερό (όχι καυτό), όταν αυτή αρχίζει να κρυώνει. Αφήστε την για 5 λεπτά επάνω στην περιοχή του προσώπου και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να σφίξουν οι πόροι του δέρματος.

Αυτή η συμβουλή, η οποία μπορεί να επαναληφθεί 2 ή 3 φορές, θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και θα αποτρέψει την επανεμφάνισή τους.

Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος

- Αλάτι

Το αλάτι έχει αντιβακτηριακό και αντισηπτικό παράγοντα. Βοηθά στο να καθαρίσει τους πόρους του δέρματος μέσω της απολέπισης. Πολλές μάρκες καλλυντικών χρησιμοποιούν στα προϊόντα φροντίδας τους, το αλάτι, επειδή είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, το κάλιο και το ιώδιο. Μπορεί επίσης να καθαρίσει και να αναζωογονήσει το σώμα. Το αλάτι έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και να διώχνει τις ακαθαρσίες από το δέρμα.

- Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι ανήκει στα εσπεριδοειδή που καλλιεργούνται για περισσότερα από 3.000 χρόνια στην Αρχαία Ελλάδα, την Ινδία και την την Κίνα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Οι αρχαίοι το συνιστούσαν σε περίπτωση που κάποιος είχε κρυολογήσει ή είχε γρίπη. Επίσης, είναι αντισηπτικό, βοηθάει στον καθαρισμό του προσώπου και είναι ένα φυσικό στυπτικό.

Το 2011, μια μελέτη από τη βρετανική εφημερίδα φαρμακολογίας και τοξικολογίας έδειξε την αντιμικροβιακή δράση που έχει το λεμόνι. Γι 'αυτό και τα εσπεριδοειδή συνιστώνται για ατέλειες του δέρματος επειδή καταπολεμούν τα μικρόβια και τα βακτήρια. Ο χυμός λεμονιού απολυμαίνει τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και συσφίγγει τους πόρους του δέρματος, χάρη στη συνδυασμένη δράση του κιτρικού οξέος με τα φλαβονοειδή. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό, απαλό και υγιές δέρμα.

- Ζεστό νερό

Ανοίγει τους πόρους και προετοιμάζει το δέρμα για την θεραπεία. Συνδυάζοντας αυτά τα τρία συστατικά θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα, που δεν είναι και επιβλαβές για το δέρμα του προσώπου και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σπυράκια.

2. Πάγος

HTML5 Icon


Ο πάγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή και βοηθά στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και εξαφανίζει τις ακαθαρσίες και τη λιπαρότητα που έχει συσσωρευτεί στο δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο από τα δύο σας βολεύει, παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο.

  • Τυλίξτε τον πάγο σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρατήστε τον στην περιοχή του δέρματος όπου έχετε το πρόβλημα για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Περιμένετε λίγα λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

3. Έλαιο τσαγιόδεντρου - Tea tree oil

HTML5 Icon


Το έλαιο τσαγιόδεντρου (tea tree oil) είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία της ακμής και για τα σπυράκια. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν αυτά τα προβλήματα του δέρματος. Επίσης, έχει καταπραϋντικές του ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής στα σπυράκια.

  • Απλά βάλτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο έλαιο τσαγιόδεντρου και τρίψτε το στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα. Μετά από 15 έως 20 λεπτά, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μερικές σταγόνες από το έλαιο μαζί με αλόη βέρα σε 1 κουταλιά της σούπας. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια και τις ατέλειες που μπορεί να έχετε, αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.

Προσοχή: Να αποφεύγετε τη χρήση αυτού του ελαίου, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα!

4. Οδοντόκρεμα

HTML5 Icon


Η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε κάθε πρωί για να καθαρίσετε τα δόντια σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία στα σπυράκια. Είναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται μετά από την θεραπεία με πάγο. Θα πρέπει τελικά να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα ή όχι; Οι απόψεις διίστανται! Σε περίπτωση που την χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Απλώστε λίγη λευκή οδοντόκρεμα πάνω από την πληγείσα περιοχή του δέρματος πριν πάτε για ύπνο.
  • Το πρωί, πλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και θα δείτε σημαντική βελτίωση.

Αν θέλετε επίσης, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία στη διάρκεια της ημέρας. Απλά βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμα παραμένει στα σπυράκια για τουλάχιστον μισή ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακμή προσώπου - Οι καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείτε από την ακμή

5. Ατμός

HTML5 Icon


Είναι ένας υπέροχος φυσικός τρόπος για το δέρμα σας, για οτιδήποτε, αλλά ιδιαίτερα όταν έχετε σπυράκια. Ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους σας και θα επιτρέψει στο δέρμα να αναπνεύσει. Αυτό βοηθά να απαλλαγείτε από την λιπαρότητα του δέρματος, τη βρωμιά και τα βακτήρια που παγιδεύονται στους πόρους και μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση ή φλεγμονή.

  • Γεμίστε ένα μεγάλο δοχείο με ζεστό νερό και αφήστε τον ατμό να έρθει προς το πρόσωπό σας για λίγα λεπτά.
  • Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και αφού ξεραθούν τα σπυράκια από την οδοντόκρεμα, βάλτε μια ενυδατική κρέμα.

6. Σκόρδο

HTML5 Icon


Οι ιδιότητες του σκόρδου έχουν έχουν αντιικό, αντιμυκητιακό, αντισηπτικό και αντιοξειδωτικό χαρακτήρα και μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη θεραπεία για τα σπυράκια. Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θείο που έχει το σκόρδο επουλώνει γρήγορα τα σπυράκια.

  • Κόψτε μία φρέσκια σκελίδα σκόρδο σε δύο κομμάτια.
  • Τρίψτε το σκόρδο και αφήστε το για πέντε λεπτά στα σπυράκια πριν το πλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό.
  • Επαναλάβετε τη θεραπεία αρκετές φορές την ημέρα.

Τρώγοντας μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στον καθαρισμό του αίματος. Αλλά δεν πρέπει να τρώτε πάρα πολύ ωμό σκόρδο, καθώς μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι.

7. Μαγειρική σόδα

HTML5 Icon


Η μαγειρική σόδα είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για το σπίτι για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια, επειδή βοηθά στην απολέπιση του δέρματος για να απομακρυνθεί η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

  • Φτιάξτε ένα παχύ μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και με λίγο νερό ή χυμό λεμονιού.
  • Πλύνετε το δέρμα σας καλά, αφήνοντάς το ελαφρώς υγρό. Εφαρμόστε το μείγμα στις περιοχές που θέλετε και αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά. Ποτέ μην αφήσετε τη μαγειρική σόδα στο δέρμα σας για περισσότερη ώρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα της επιδερμίδας ή ερεθισμό.
  • Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για γρήγορα αποτελέσματα.

8. Μέλι

HTML5 Icon


Το μέλι είναι μια πηγή με φυσικά αντιβιοτικά που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, καθώς και να βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων.

  • Βουτήξτε μια καθαρή μπατονέτα στο μέλι και βάλτε την απευθείας επάνω στην πληγείσα περιοχή και αφήστε την για μισή ώρα. Πλύνετε το δέρμα σας καλά με χλιαρό νερό.
  • Κάντε το αυτό μερικές φορές την ημέρα.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μέλι και κανέλα μαζί για να κάνετε ένα μείγμα που θα το βάλετε επάνω στα σπυράκια σας, πριν πάτε για ύπνο. Το πρωί, θα έχει μειωθεί η φλεγμονή ή το οίδημα. Μετά, πλύνετε το δέρμα σας καλά με κρύο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέλι: Ένα Φυσικό Καθαριστικό Προσώπου

9. Αγγούρι

HTML5 Icon


Το αγγούρι είναι πλούσιο σε πηγή καλίου και βιταμινών όπως Α, C και Ε. Επίσης έχει και καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα.

  • Κόψτε ένα ή δύο φρέσκα αγγούρια σε κομμάτια και βάλτε μέσα σε ένα μπολ με νερό για περίπου μία ώρα. Οι θρεπτικές ουσίες που έχει, όπως η βιταμίνη Α, το κάλιο και η χλωροφύλλη, μεταφέρονται στο νερό. Μια άλλη επιλογή είναι να βάλετε τα κομμάτια απευθείας επάνω στα σπυράκια.
  • Βγάλτε τα κομμάτια από το νερό και πιείτε το ή χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε το πρόσωπό σας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια μάσκα προσώπου με αγγούρι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε την μέχρι να στεγνώσει για 15 λεπτά. Πλύνετε το δέρμα σας με ζεστό νερό. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα του προσώπου να παραμείνει καθαρό και θα διώξει τα βακτήρια από τους πόρους.

10. Παπάγια

HTML5 Icon


Η παπάγια, έχει μια σειρά από ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία για τα σπυράκια. Είναι μια καλή πηγή με αντιοξειδωτικά, όπως είναι η βιταμίνη Α και περιέχει ένζυμα που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και κάνουν το δέρμα σας απαλό και λείο.

  • Κόψτε μερικά κομμάτια παπάγιας για να φτιάξετε χυμό και βάλτε τον επάνω στα σπυράκια. Αφήστε τον χυμό για 10 έως 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.
  • Για να κάνετε μια μάσκα προσώπου για απολέπιση, πολτοποιήστε μερικά κομμάτια παπάγιας και προσθέστε λίγο μέλι. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπό σας κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε την μέχρι να στεγνώσει εντελώς και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :