Πως να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά - Τι πρέπει να κάνετε

Οι άνδρες διαφέρουν εντελώς από τις γυναίκες στο θέμα των περιττών κιλών σε ένα σημείο, και στην προκειμένη περίπτωση, στο πως θα αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά. Οι γυναίκες έχουν την τάση να παίρνουν βάρος στους γοφούς, τους μηρούς και τον πισινό. Τα περιττά κιλά στους άνδρες επικεντρώνονται σε ένα μόνο σημείο - στην κοιλιά!


Αυτό δεν είναι μόνο άσχημο, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία σας. Αυτά τα κιλά, πραγματικά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη τύπου 2, άπνοια ύπνου, ακόμη και για ορισμένες μορφές καρκίνου!

Γι'αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τί πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά, για τη συνολική βελτίωση της εμφάνισης αλλά και πάνω απ'όλα της υγείας σας. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα καλό πρόγραμμα δίαιτας σε συνδυασμό με ένα καλό πρόγραμμα καθημερινής άσκησης (ή τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η καλύτερη δίαιτα για κοιλιά - Πως να απαλλαγείτε από το λίπος γρήγορα

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

1. Μειώστε τις μερίδες φαγητού. 

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2012/01/th-synaisthimatiki-peina-merides-fagitou.jpg

Καταρχήν, θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που θέλετε να φάτε. Δηλαδή, αν τρώτε ένα γεμάτο πιάτο φα'ί' το μεσημέρι, μειώστε το στο μισό. Οι θερμίδες θα μειωθούν αρκετά και δεν θα επιβαρύνετε πολύ το στομάχι σας. Το ίδιο να κάνετε και το βραδυνό γεύμα. Να θυμάστε πάντα ότι οι πολλές θερμίδες μέσα στη διάρκεια της ημέρας, μειώνουν τη σωματική σας ενέργεια.

2. Ξεκινήστε ασκήσεις με βάρη. 

http://www.in2life.gr/dm_pictures/askiseis600_123181_001S93.jpg

Οι ασκήσεις με βάρη θα συμβάλουν στην ενίσχυση απώλειας λίπους για επίπεδη κοιλιά και θα αυξήσουν τις μυ'ι'κές ομάδες. Η εκτέλεση ασκήσεων με βάρη, προ'υ'ποθέτουν μεγάλη αντίσταση, που επικεντρώνεται στις μεγάλες μυ'ι'κές ομάδες, μεσκοπό να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

3. Κάντε έντονη σωματική άσκηση (αερόβια άσκηση) για επίπεδη κοιλιά. 

http://1.bp.blogspot.com/-M7r1ngnSZ9A/UbM2pUPqVGI/AAAAAAAABas/xJDI9Iv3XpM/s1600/gnoriste-ti-simainei-aerovia-askisi.jpg

Επικεντρωθείτε σε ασκήσεις που έχουν να κάνουν μα την αύξηση των κοιλιακών σας μυών, για τρεις φορές την εβδομάδα, από 15 έως και 45 λεπτά. Βέβαια, δεν θα μπορέσετε να έχετε σε καμία περίπτωση αποτέλεσμα, εάν δεν μειώσετε το συνολικό σωματικό λίπος, για να μειωθεί και στην κοιλιά. Δυστυχώς, δεν μπορεί να μειωθεί η ποσότητα του λίπους σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας. Θα πρέπει να το χάσετε συνολικά από ολόκληρο το σώμα σας για να μειωθεί και η περιφέρεια της μέσης και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

4. Να τρώτε υγιεινές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά. 

http://www.ecotimes.gr/wp-content/uploads/2012/11/%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC.jpg

Οι υγιεινές τροφές (φρούτα, λαχανικά) δεν περιέχουν πολλές θερμίδες - θα πρέπει να φάτε πολύ μεγάλες ποσότητες για να πάρετε αρκετές θεμίδες - και φυσικά σας προκαλούν ένα αίσθημα κορεσμού. Με τις τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες (ψωμί), μόλις φάτε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, το πολύ σε μια με μιάμιση ώρα, θα πεινάσετε πάλι. Αφήστε που οι θερμίδες είναι πολύ περισσότερες απο αυτές που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί.

5. Ισχυρά κίνητρα.

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/b879c3bb95ff57ee07807380c7f84a7c_XL.jpg

Θα πρέπει να μείνετε αφοσιωμένοι και δουλεύετε σκληρά κάθε ημέρα για να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το τρέξιμο ή το περπάτημα και κάνοντας μικρές αλλαγές στην διατροφή σας. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τις αλλαγές στο σώμα σας και ελέγξετε τα επίπεδα, για να δείτε εάν το σχέδιό σας είναι αποτελεσματικό. Βρείτε μια δραστηριότητα που αγαπάτε να κάνετε και να διασκεδάζετε, για να έχετε και ισχυρά κίνητρα. Μπορεί να πάρει χρόνο για να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, αλλά θα είναι μόνιμα αν συνεχίσετε να μένετε προσηλωμένοι σε αυτό. Ξεκινήστε σήμερα τις προσπάθειες για να χάσετε λίπος και να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που πάντα ονειρευόσασταν! Να θυμάστε, πως αν δεν κάνετε δίαιτα, το λίπος στην κοιλιά θα συνεχίσει να παραμένει, ανεξάρτητα απο το πόσο έχει γυμναστεί το υπόλοιπο σώμα (χέρια, πόδια, στήθος, πλάτη κ.λ.π.).




 http://oppamaryllis.blogspot.com