Δίαιτα: Πως να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα


Υπάρχουν πολλές δίαιτες που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα. Ο καθένας λέει ότι "η δική του δίαιτα είναι η καλύτερη". Ελέγξτε ποιά είναι αυτή που σας ταιριάζει, διαβάστε γι 'αυτήν και δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας. Στη συνέχεια, επιλέξτε αυτή που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.


Είχατε πρόβλημα στην επιλογή της σωστής διατροφής τον τελευταίο καιρό; Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν να βρείτε μια λύση. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω, πως να επιλέξετε τη δίαιτα που σας ταιριάζει καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χημική δίαιτα

1. Δίαιτα Atkins.

http://cdn.mg.co.za/crop/content/images/2013/01/11/food_.jpg/640x350/
Αυτή η δίαιτα μπορεί και έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία απώλεια βάρους, ειδικά όταν έχετε στόχο να χάσετε 4 κιλά γρήγορα μετά ή πριν απο τις διακοπές σας. Είναι αρκετά εύκολο να την ακολουθήσετε, αφού σας επιτρέπει να τρώτε πολλές νόστιμες τροφές (κρέας, τυρί, κλπ.), ότι δηλαδή περιορίζεται απο τις άλλες δίαιτες. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός θερμίδων, έτσι ώστε να αισθάνεστε πεινασμένοι. Στην αρχή (2 εβδομάδες), οι περισσότεροι δεν αισθάνονται καλά. Αυτό όμως περνάει σύντομα και μετά αισθάνονται πιο ενεργητικοί και απολαμβάνουν καλύτερα την υγεία τους με την απώλεια βάρους. Αυτή η δίαιτα είναι σε μεγάλο βαθμό παρεξηγημένη, αλλά απο έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες που έχουν γίνει, τα άτομα που την έχουν δοκιμάσει, τη συνιστούν.

2. Περιορισμός θερμίδων.

http://www.bananaprawns.com.au/assets/images/recipes/large-plate_of_prawns.jpg?m=45851

Αυτή τη δίαιτα είναι εύκολο να την καταλάβετε. Υπάρχει σχετικά μικρός περιορισμός των διαφόρων ειδών τροφών που μπορείτε να καταναλώσετε και, αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καλύτερη υγεία, μείωση της αρτηριακής πίεσης και πολλά άλλα! Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα είναι ότι τα άτομα που κάνουν δίαιτα σπάνια καθησυχάζονται γιατί, μετρούν συνεχώς τις θερμίδες και χρειάζεται να γνωρίζουν πόσες θερμίδες έχει η κάθε τροφή! Επίσης, να είστε προσεκτικοί με τα φαγητά των εστιατορίων. Είναι γεμάτα με βούτυρα συνήθως και πολλή λάδι!

3. Δίαιτα αποτοξίνωσης.

http://abcpracownika.pl/wp-content/themes/city-desk/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fabcpracownika.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F03%2Fdetoks_organizmu.jpg&q=90&w=640&h=350&zc=1

Θα αισθανθείτε πιο φρέσκο​​ι και πιο ενεργητικοί. Μια δίαιτα αποτοξίνωσηε καθαρίζει το ήπαρ που μεταβολίζει με τη σειρά του τις τροφές γρηγορότερα και σας βοηθάει να χάσετε βάρος μακροπρόθεσμα! Ωστόσο, αυτή η δίαιτα είναι δύσκολο να τηρηθεί! Μπορεί να αισθάνεστε πεινασμένοι, κουρασμένοι και ίσως λίγο ζαλισμένοι.

4. Η δίαιτα με το πράσινο τσάι.

http://blog.takhfifan.com/wp-content/uploads/2012/12/green-tea_s640x400-640x350.jpg

Αυτή η δίαιτα είναι πολύ εύκολο να την ακολουθήσετε. Μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του πράσινου τσαγιού. Τα οφέλη για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωσή του είναι κάτι περισσότερο από την απώλεια βάρους. Από την άλλη πλευρά, η απώλεια βάρους δεν είναι τόσο δύσκολη όπως με άλλες δίαιτες και φυσικά θα πρέπει να σας αρέσει το πράσινο τσάι!

5. Δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά.

http://forums.menshealth.com/fileSendAction/fcType/0/fcOid/63643898176122766/filePointer/63643898186065654/fodoid/63643898186065652/imageType/LARGE/inlineImage/true/TAL.jpg

Η εστίαση στις υγιεινές τροφές έχει και άλλα οφέλη, πέρα από την απλή απώλεια βάρους. Δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να μετράτε θερμίδες σε αυτή τη δίαιτα. Η χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες δεν είναι επικίνδυνες, επειδή παίρνετε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που το σώμα χρειάζεται για να λειτουργήσει. Μπορείτε να τρώτε ψάρι, άπαχο κρέας ή κοτόπουλο χωρίς την πέτσα. Τα μόνα λιπαρά που είναι κακά για την υγεία είναι τα τρανς λιπαρά.

6. Δίαιτα Ζώνης. 

http://crossfitblackburn.com.au/wp-content/uploads/thumb-cache/female-sprints-d5ce18ae46fbdd9f55ec96b2aaf3ef9d-832.2x350-100-crop.jpg

Είναι για όσους θέλουν να πάρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά απο αυτά που χρειάζονται. Η Δίαιτα Ζώνης διαθέτει πολλά φρούτα και λαχανικά και επίσης τροφές, με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά! Αυτό δεν περιορίζει σημαντικά οποιαδήποτε πηγή τροφίμων και ως εκ τούτου δεν στερείστε παντελώς τα αγαπημένα σας τρόφιμά. Η λαχτάρα για υδατάνθρακες συνηθίζεται να εξαφανίζεται μετά από λίγες ημέρες και η απώλεια βάρους στη μέση σας μπορεί να είναι πολύ γρήγορη!




 http://sl-ban.blogspot.com http://landwehr-science-classes.weebly.com