25/10/16

Dimi Wise

5 Μύθοι Για Την Γρήγορη Απώλεια Βάρους


Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο κάθε φορά, ψάχνει τρόπους και δικαιολογίες όταν έχει βάλει στόχο την απώλεια βάρους, κάνοντας παράλληλα και διατροφή. Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το αν έχει κάποιος σχέση με το αντικείμενο, πάντα θα πιστεύει σε εύκολες λύσεις και διάφορους μύθους που κυκλοφορούν κατά καιρούς γύρω από την γρήγορη απώλεια βάρους. Και αυτοί οι μύθοι που πάντα θέλουμε να πιστεύουμε, πρέπει να καταρριφθούν για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα κάποιες φορές δεν είναι όπως τα ακούτε. Και για να μην πέφτετε στην παγίδα αυτή, διαβάστε 5 μύθους που έχουν γραφτεί ή ειπωθεί γύρω από την απώλεια βάρους με γρήγορα αποτελέσματα.

Μύθος 1ος: Δεν πρέπει να τρώτε σνακ

Ένα από τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε όταν έχετε ξεκινήσει κάποια δίαιτα για απώλεια βάρους, για 7 ημέρες ή και λιγότερες, είναι να σταματήσετε τελείως να τσιμπολογάτε. Έτσι, τι κάνετε όταν πεινάτε ανάμεσα στα γεύματα; Θα σας πει κάποιος ακόμα και να λιμοκτονήσετε προκειμένου να φάτε ένα σνακ. Θα σας πει επίσης, ότι η πείνα θα κάνει το σώμα σας να καίει περισσότερο λίπος, για να μπορείτε αργότερα να αναπληρώσετε την έλλειψη θρεπτικών συστατικών από ένα γεύμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, όταν πεινάτε, ο εγκέφαλός δίνει εντολή να θέλετε να φάτε περισσότερο, από ό, τι αν ανάμεσα στα γεύματα τρώγατε κάποιο σνακ. Η κατανάλωση σνακ μεταξύ των γευμάτων βοηθά κάποιον να είναι περισσότερο συγκρατημένος και να μην επιθυμεί να φάει περισσότερο. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι είναι εναντίον των σνακ, είναι γιατί όταν μιλάνε για αυτά, μιλάνε σαν να είναι κάτι κακό. Μπορείτε φυσικά να τρώτε σνακ πριν τα γεύματα και για να έχετε πρόσληψη λιγότερων θερμίδων, προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά, αντί να φάτε πατατάκια ή μπισκότα, που είναι και ανθυγιεινά.

HTML5 Icon


Μύθος 2ος: Αποφύγετε το γρήγορο φαγητό (fast food)

Ίσως θέλετε πάρα πολύ να τρώτε έτοιμο φαγητό γιατί σας αρέσει και το έχετε συνηθίσει για παράδειγμα, από την παιδική σας ηλικία. Οι ειδικοί συστήνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε να τρώτε τελείως έτοιμο φαγητό (fast food), για να έχετε μια λεπτή σιλουέτα. Αλλά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι, να προσπαθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο να αποφεύγετε το νάτριο που έχουν όλες οι τροφές στα fast food και να τρώτε περισσότερο τις σαλάτες. Μερικές προτάσεις που σας έχουμε είναι:

  • Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σαλάτα.
  • Διαλέξτε ψητό κοτόπουλο παρά τηγανητό σε συνδυασμό με λαχανικά (π.χ. σαλάτα).
  • Αποφύγετε τις σάλτσες που βάζουν σε πολλές από αυτές τις τροφές.

HTML5 Icon


Μύθος 3ος: Να τρώτε και να ασκείστε τακτικά για να διατηρήσετε το βάρος σας

Ότι μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας με την τακτική κατανάλωση φαγητού και την άσκηση είναι ένας δημοφιλής μύθος, που μπορεί ο καθένας να τον πιστέψει εύκολα. Οι διαιτολόγοι σε όλο τον κόσμο προτείνουν ότι ένα άτομο πρέπει να είναι πρόθυμο να αλλάξει τον τρόπο ζωής του για να διατηρήσει πραγματικά τα αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μεταβολισμός ενός ατόμου αρχίζει να επιβραδύνει μεγαλώνοντας - η αλλαγή αυτή αρχίζει να φαίνεται γύρω στην ηλικία των 40 ετών - είναι σημαντικό κάποιος να έχει ένα διατροφικό πλάνο που τον κάνει να έχει τα ίδια κιλά για πολλά χρόνια.

Μύθος 4ος: Μην τρώτε υδατάνθρακες

Είναι ένας μύθος που λέει πως, όλοι οι υδατάνθρακες που καταναλώνετε είναι κακοί και υπάρχουν πολλές δίαιτες και ειδικοί σε θέματα διατροφής που το επιβεβαιώνουν αυτό. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υδατανθράκων για κάθε ομάδα τροφών. Για παράδειγμα, οι υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι επεξεργασμένοι, έχουν πολλή ζάχαρη και άσπρο αλεύρι, που μπορεί να μην κάνουν καλό στην υγεία, ενώ, οι υδατάνθρακες που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια και δίφορες άλλες τροφές, έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε για να διατηρήσετε το πεπτικό σας σύστημα υγιές, αλλά και να σας προστατεύουν από τις επιβλαβείς και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Να ξέρετε ότι το σώμα χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες ως καύσιμο όταν κάποιος κάνει άσκηση και προσπαθεί να κάψει θερμίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απώλεια Βάρους: 3 Τρόποι Για Να Τρώτε Λιγότερο

HTML5 Icon


Μύθος 5ος: Ορισμένα τρόφιμα καίνε θερμίδες

Το θέμα του κατά πόσον ορισμένες τροφές μπορούν πραγματικά να αυξήσουν το μεταβολικό σας ρυθμό και να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες γρηγορότερα, υπήρξε πάντα ένα θέμα με αντικρουόμενες απόψεις. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, δεν υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες, παράλληλα και με την αύξηση του μεταβολισμού, ακόμα και αν κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο μπορεί βοηθήσει σε κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να έχετε γρήγορα αποτελέσματα. Οι αθλητές του bodybuilding συστήνουν σε εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα να ξεκινήσουν γυμναστήριο κάνοντας βάρη, καθώς βοηθούν στην ανάπτυξη και το χτίσιμο της μυικής μάζας και ως εκ τούτου, αυξάνεται ο αριθμός των θερμίδων που χάνονται, ακόμα και όταν το σώμα είναι σε κατάσταση ηρεμίας, αρκετές ώρες μετά την άσκηση με βάρη.

Το να έχετε λοιπόν τη σωστή γνώση για την απώλεια βάρους, θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές και τα βήματα για να ολοκληρώσετε τον στόχο σας και να χάσετε τα κιλά που θέλετε.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :