2/11/16

Dimi Wise

Έπιπλα: Πως Να Τα Τακτοποιήσετε Με 6 Απλούς Τρόπους


Αυτό που ελπίζουμε είναι, ότι θα σας βοηθήσουν οι παρακάτω 6 τρόποι για να μπορέσετε να δείτε πως θα τακτοποιήσετε τα έπιπλα του σπιτιού σας. Πρώτα απ' όλα, το πιο σημαντικό είναι, να μετακινήσετε τα έπιπλα των δωματίων σας σε ένα σημείο, για να μπορείτε να δείτε από που θα ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, διαβάστε παρακάτω για να δείτε μερικά βήματα για το πως να τακτοποιήσετε τα έπιπλα στο σπίτι σας, για περισσότερο χώρο και καλύτερη διακόσμηση του σπιτιού.

1ος Τρόπος: Μέτρηση του δωματίου

HTML5 Icon


Α. Μετρήστε τα πάντα. Αν θέλετε να αλλάξετε τη θέση των επίπλων σας και δεν μπορείτε να μετακινείτε συνεχώς τα βαριά έπιπλα, μέχρι να βρείτε την τοποθεσία που σας αρέσει και που ταιριάζει με την διακόσμηση του χώρου, μετρήστε πρώτα όλο τον χώρο για να πάρετε μια ιδέα.

Β. Σχεδιάστε το δωμάτιο σε μια κόλα χαρτί. Μπορείτε να σχεδιάσετε το δωμάτιο σε ένα χαρτί κάνοντας ένα απλό γράφημα με βάση τις μετρήσεις που κάνατε. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τα έπιπλά σας σε ένα ξεχωριστό κομμάτι χαρτί, και κόψτε με ένα ψαλίδι αυτά τα κομμάτια. Τώρα μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που σας αρέσουν στην πράξη.

Γ. Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας με κάποιο πρόγραμμα για σχεδιασμό δωματίου. Υπάρχουν πολλές επιλογές προγραμμάτων για να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο από τον υπολογιστή σας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Autodesk Homestyler, το οποίο είναι δωρεάν και σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε το σχέδιό σας σε 3D. Επίσης, υπάρχουν πολλές επιλογές που σας αφήνουν να πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις, τους συνδυασμούς χρωμάτων, το στυλ και το μέγεθος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 απίστευτα έξυπνα έπιπλα για πολύ μικρούς χώρους

2ος Τρόπος: Εστίαση του χώρου

HTML5 Icon


Α. Σημείο εστίασης του δωματίου. Αποφασίστε ποιο θα είναι το σημείο εστίασης του δωματίου, αφού θα εξαρτηθεί από το τι υπάρχει μέσα στο δωμάτιο και σε ποιο σημείο βρίσκεται. Σε ένα σαλόνι για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρχει ένα παράθυρο, ένα τζάκι ή μια τηλεόραση. Σε ένα υπνοδωμάτιο θα μπορούσατε να κάνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε, ανάλογα σε ποιο σημείο είναι το κρεβάτι. Μπορείτε να καταλάβετε περίπου ποιο θα είναι το σημείο εστίασης από όπου θα ξεκινήσετε, ανεξάρτητα με το αν τα έπιπλα βρίσκονται σε διάφορα σημεία μέσα στο κάθε δωμάτιο.

Β. Σωστή επιλογή επίπλων. Αν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε έπιπλα διαφορετικών μεγεθών, να πάρετε αυτά που ταιριάζουν στο χώρο. Για παράδειγμα, μην πάρετε ένα τραπέζι που είναι πολύ μεγάλο για το δωμάτιο. Θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερο από τα άλλα έπιπλα που μπορεί να είναι μεγαλύτερα, για να μπορείτε εύκολα να το μετακινείτε και να το χρησιμοποιείτε σε κάθε περίσταση.

Γ. Δώστε την προσοχή σας σε ένα σημείο. Δώστε περισσότερη προσοχή σε ένα σημείο που έχετε επιλέξει, βάζοντας και τα κατάλληλα αξεσουάρ. Για παράδειγμα, σε ένα υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να βάλετε τα κομοδίνα με τα πορτατίφ επάνω τους ή άλλα αντικείμενα που θέλετε, ενώ για το σαλόνι ας πούμε, βάλτε τον καναπέ κοντά σε τοίχο και από πάνω του έναν πίνακα ζωγραφικής ή έναν καθρέφτη. Την τηλεόραση θα πρέπει να την βάλετε σε ένα χαμηλό τραπεζάκι τηλεόρασης με ψηλότερα ράφια.

3ος Τρόπος: Μέτρηση Καθιστικού

HTML5 Icon


Α. Μέτρηση χώρου για τα έπιπλα στο καθιστικό. Μόλις το σημείο εστίασης είναι έτοιμο, μπορεί να θελήσετε να προσθέσετε κάποια καθίσματα ή καναπέδες για το καθιστικό σας. Βεβαιωθείτε ότι τα καθίσματα και οι καναπέδες που θα επιλέξετε έχουν το σωστό μέγεθος για τον χώρο. Αφήστε αρκετό χώρο, για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε και να κινείστε άνετα. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μόνο έπιπλο μεγάλου μεγέθους για μικρό δωμάτιο. Τα πολλά μικρά έπιπλα, εκτός του ότι είναι πολύ φθηνά και λιγότερο καλής ποιότητας, πιάνουν και περισσότερο χώρο.

Β. Ανοίξτε τον χώρο. Όταν τακτοποιείται τα καθίσματα και την τραπεζαρία στο σαλόνι, θα πρέπει να φαίνεται ο χώρος ανοιχτός και φιλόξενος όταν στέκεστε στην είσοδο του δωματίου (ή τουλάχιστον στην κύρια είσοδο). Μην βάζετε τις καρέκλες και την τραπεζαρία κοντά στην πόρτα, εκτός κι αν ο χώρος είναι αρκετά μικρός.

Γ. Χρησιμοποιήστε τις γωνίες. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα έπιπλο σε μια γωνία του δωματίου, αλλά να είστε προσεκτικοί, καθώς, καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο όταν ένα δωμάτιο είναι μικρό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μόνο αν το δωμάτιό σας είναι πολύ μεγάλο ή δεν έχει αρκετά έπιπλα που να γεμίζουν το χώρο.

Δ. Απόσταση των επίπλων. Τα έπιπλα σαλονιού, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί το που θα τα βάλετε, για να μην κάνετε το λάθος να τα βάλετε πολύ μακριά ή πολύ κοντά μεταξύ τους. Περίπου 1,5 έως 2,5 μέτρα είναι μια καλή απόσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδέες για διακόσμηση του σαλονιού σας

4ος Τρόπος: Τοποθέτηση επιφανειών

HTML5 Icon


Α. Τοποθετήστε μια επίπεδη επιφάνεια. Ειδικά στο σαλόνι, θα πρέπει να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια που να στηρίζεται σε μεταλλικές βάσεις (κατά προτίμηση γυάλινη επίπεδη επιφάνεια) για να μπορείτε να ακουμπάτε για παράδειγμα επάνω της το ποτό σας, τον καφέ σας ή οτιδήποτε άλλο, που να να μην είναι αρκετά βαρύ με κίνδυνο να σπάσει! Μπορείτε να επιλέξετε κινητές γυάλινες επιφάνειες που μπορούν να μετακινηθούν εύκολα προς την θέση που θέλετε εσείς.

Β. Δώστε προσοχή στο μέγεθος της επιφάνειας. Μια επίπεδη γυάλινη επιφάνεια θα πρέπει να είναι κατάλληλη για τον χώρο που θέλετε να τη βάλετε. Το διακοσμητικό τραπεζάκι που βρίσκεται στην άκρη του δωματίου θα πρέπει να είναι ψηλότερο από την πολυθρόνα που είναι κοντά του.

Γ. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος. Αποφύγετε τα υπερβολικά μεγάλα τραπεζάκια. Δεν ταιριάζουν συνήθως με κανένα άλλο έπιπλο και χαλάνε περισσότερο την αισθητική του χώρου, όσο κι αν εσείς δεν θέλετε να τα αποχωριστείτε. Ειδικά, όταν είναι δίπλα σε πολυθρόνες ή στο κρεβάτι του δωματίου σας. Τα μικρότερα, είναι καί πιο κομψά καί πιάνουν μικρότερο χώρο στο δωμάτιο.

Δ. Φωτισμός. Μπορεί πιθανότατα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα τραπέζια με τις επιφάνειες που έχετε στο σπίτι σας, για να βάλετε ένα λαμπατέρ επάνω του ή κάποιο καλό βάζο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το τραπέζι σωστά, έτσι ώστε όλος ο χώρος να φωτίζεται καλά και φροντίστε επίσης, να αγοράσετε τις κατάλληλες λάμπες για να μην είναι πολύ έντονο το φως ή το αντίθετο - χαμηλής ενέργειας.

5ος Τρόπος: Κινηθείτε στο δωμάτιο με άνεση

HTML5 Icon


Α. Αφήστε χώρο μεταξύ των εισόδων. Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία είσοδοι στο δωμάτιο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος μεταξύ τους για να μετακινήστε. Αυτό, θα το δείτε στην πορεία, καθώς τακτοποιείται τα έπιπλα και θα βρείτε τη λύση που σας βολεύει καλύτερα.

Β. Αποφύγετε να κλείνετε χώρους. Σκεφτείτε το πώς θα μπορέσει κάποιος να κινηθεί μέσα σε ένα δωμάτιο. Είναι κάτι που μπορείτε να αλλάξετε; Είναι δύσκολο να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο; Πειραματιστείτε μέσα στον χώρο, για να μπορέσετε να βρείτε λύση και να μην κλείνετε τους χώρους βάζοντας το ένα έπιπλο κοντά στο άλλο.

Γ. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα έπιπλα που αγοράσατε χωράνε. Δεν θέλετε μόνο να κάθεστε στον καναπέ σας εύκολα, αλλά και να χωράνε να μπουν τα έπιπλα που παραγγείλατε, μέσα στο σπίτι. Ένα χαμηλό τραπέζι για παράδειγμα πιάνει λιγότερο χώρο από μια μεγάλη τραπεζαρία. Αυτό, το ξέρετε όλοι. Αυτό που δεν ξέρετε και δεν μπορείτε να υπολογίσετε εύκολα είναι, το μέγεθος των επίπλων σε σχέση με τον χώρο των δωματίων. Γι 'αυτό στην αρχή του άρθρου, αναφέραμε τη σωστή μέτρηση του χώρου.

Δ. Ξεχωριστοί χώροι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα για να χωρίσετε τους μεγάλους χώρους, αν και αυτό θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα που θα πρέπει να προσέξετε. Εάν έχετε ένα πολύ μεγάλο και ενιαίο δωμάτιο, θα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα για να χωρίσετε το δωμάτιο σε 2 μέρη. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε τις πλάτες των καναπέδων, για να φτιάξετε το σαλόνι και να φτιάξετε από την άλλη πλευρά του δωματίου τη τραπεζαρία. Αυτό, δεν το συναντάμε εύκολα στα κανονικά σπίτια. Είναι μια επιλογή για πολύ μεγάλα δωμάτια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακόσμηση παιδικού δωματίου

6ος Τρόπος: Τοποθετήστε αξεσουάρ

HTML5 Icon


Α. Χρησιμοποιήστε πίνακες ζωγραφικής. Οι πίνακες ζωγραφικής και άλλα διακοσμητικά για τον τοίχο τοποθετούνται ψηλά και μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Τοποθετήστε έναν τέτοιο πίνακα επάνω στον τοίχο όπου βρίσκεται ο καναπές του σαλονιού ή επάνω από το κρεβάτι σας στην κρεβατοκάμαρα. Οι πίνακες, βοηθούν επίσης έναν τοίχο, να μην φαίνεται τελείως κενός, ενώ είναι έργα τέχνης που θα έχετε για μια ολόκληρη ζωή.

Β. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες. Οι καθρέφτες, τοποθετούνται σε έναν τοίχο για να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Μπορεί και να διπλασιαστεί το μέγεθος του χώρου! Αλλά να δεν είστε προσεκτικοί με την τοποθεσία τους ... οι καθρέφτες μπορούν εύκολα να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται φθηνό.

Γ. Μέγεθος χαλιών. Τα χαλιά, θα πρέπει να έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορούν απλά να καλύψουν την επιφάνεια του πατώματος στα σημεία που θέλετε, ανάλογα με το αν θέλετε να φαίνεται ο χώρος μικρός ή πολύ μεγάλος.

Δ. Χρησιμοποιήστε μεγάλες κουρτίνες. Οι μεγάλες κουρτίνες, δημιουργούν την αίσθηση ενός μεγάλου και όμορφου δωματίου. Ταιριάζουν πολύ με όλων των διαστάσεων τα έπιπλα και ζωντανεύουν αρκετά τον χώρο!

Ε. Συμμετρία. Κατά την τοποθέτηση των αξεσουάρ, ή αν θέλετε να βάλετε οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα επάνω στα έπιπλα, δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε συμμετρικά. Τοποθετήστε έναν πίνακα σε κάθε πλευρά του καναπέ ή δύο μικρότερου πίνακες δεξιά και αριστερά από ένα μεγαλύτερο πίνακα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα ράφια του τοίχου.

Οι παραπάνω 6 τρόποι, θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε τα έπιπλα με σωστό τρόπο, σε συνδυασμό και με το δικό σας γούστο, για να πετύχετε μια καλύτερη διακόσμηση στα δωμάτια.

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :